Wellcome!

 

Ask Questions From NCERT:



Question 1. Asked on :17 September 2022:08:36:02 PM

What is a muscular force and electrostatic force


 

See All Answers

 

-Added by Jay Sharma Science » Muscular Force And Alert Electrostatic Force

Answer:

  the force is pull and push any object by our use of muscles are called muscular force

The force


-Answered by Jay Sharma On 17 September 2022:08:46:21 PM

Question 2. Asked on :10 September 2022:04:06:12 PM

what is fixing of nitrogen

 

See All Answers

 

-Added by Priya Saxena Science » Ch-2 Maicroorganisms

Answer:

 The Conversion of nitrogen into its compounds is known as fixing nitrogen 

-Answered by Priya Saxena On 10 September 2022:04:08:12 PM

Question 3. Asked on :02 September 2022:03:01:26 AM

नेपोलियन का उदय कैसे हुआ? 

             अथवा 

नेपोलियन के उदय को कैसे समझा जा सकता है ? 

 

See All Answers

 

-Added by ATP Admin History » French Revolution

Answer:

1799 डायरेक्टरी के शासन का तख्तापलट कर नेपोलियन प्रथम काउंसिल बन गया। उसने तानाशाही शक्तियां प्राप्त कर ली। उसने जनमत संग्रह करवाया जिसमें 99.9 प्रतिशत मतदाताओं ने उसकी नई शासन व्यवस्था के पक्ष में मत दिए। विजयों की एक श्रृंखला के बाद में फ्रांस के शत्रुओं के साथ भी शांति संधि स्थापित करने में सफल रहा।

-Answered by ATP Admin On 02 September 2022:03:02:25 AM

Question 4. Asked on :15 August 2022:07:58:25 AM

Define photosynthesis.

 

See All Answers

 

-Added by Bhune Kumar English » Science

Answer:

Green plants make their food by using chlorophyll and carbon dioxide in the presence of sun light, this process is called photosynthesis.   

-Answered by Master Mind On 23 August 2022:01:02:33 AM

Question 5. Asked on :10 August 2022:06:28:12 AM

What is operating systems?

 

See All Answers

 

-Added by Sandeep Kumar Computer Science » Basic Computer

Answer:

An operating system (OS) is the program that, after being initially loaded into the computer by a boot program, manages all of the other application programs in a computer. The application programs make use of the operating system by making requests for services through a defined application program interface (API).

-Answered by ATP Admin On 01 September 2022:12:55:47 AM

Question 6. Asked on :10 July 2022:08:42:38 AM

 Vastvik arthshastra kya hai? (वास्तविक अर्थशास्त्र क्या है?)

 

See All Answers

 

-Added by Ranjeet Raja Raja Economics » Vastvik Arthshastra Kya Hai

Answer:

आर्थिक तथ्य तथा अंकों को वास्तविक अर्थशास्त्र कहते हैं। आदर्श अर्थशास्त्र 'क्या होना चाहिये' का अध्ययन करता है। धन के विज्ञान के रूप में अर्थशास्त्र धन की प्रकृति तथा धन के उद्देश्य, व्यक्तियों तथा देश के द्वारा धन के सृजन की व्याख्या करता है।

-Answered by Master Mind On 23 August 2022:12:55:17 AM

Question 7. Asked on :24 June 2022:09:05:48 PM

 There are is a pleace value of two 40.02

 

See All Answers

 

-Added by yash chaurasia Mathematics » Fraction And Decimal

Answer:

 There are place value of two in 40.02 is hundredth place 

-Answered by yash chaurasia On 24 June 2022:09:11:03 PM

Question 8. Asked on :20 June 2022:11:50:10 AM

Write 267962433 in international number system and separate them using commas. 

 

See All Answers

 

-Added by Master Mind Mathematics » Know Your Numbers

Answer:

 267,962,433

Twenty six million seven hundred nine sixty two thousand four hundred thirty three  

-Answered by yash chaurasia On 24 June 2022:08:51:03 PM

Question 9. Asked on :09 June 2022:05:01:49 PM

 How many vowels are there in the english alphabet and name them?

 

See All Answers

 

-Added by Master Purushottam General Knowledge » Gk

Answer:

 There are five vowel in English alphabet 

Example : a ,e, i, o, u



-Answered by yash chaurasia On 24 June 2022:08:57:53 PM

Question 10. Asked on :09 June 2022:05:01:32 PM

 How many letters are there in the English alphabet?

 

See All Answers

 

-Added by Master Purushottam General Knowledge » Gk

Answer:

There are 26 letters in English alphabet. 

Example: 

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K,

L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, 

W, X, Y, Z 

-Answered by Master Mind On 24 August 2022:12:43:10 PM


 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (2309)
History (280)
Geography (311)
Economics (259)
Political Science (96)
Mathematics (394)
General Knowledge (5812)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (45)
English (260)
Physics (1435)
Other (98)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (129)
1 (2)