Hi!

NCERT Solutions Asked Questions With Answers - ask ncert questions


Question 1. Asked on :16 December 2022:08:55:43 PM

What are the laws of reflection of light?

See All Answers

 

-Added by Master Mind Science » Reflection Of Light

 

Answer:

There are two laws of reflection of light-

(i)        Angle of incidence is always equal to the angle of reflection.

(ii)     The incidence ray, the normal at the point of incidence and the reflected ray all lie in the same plane. 


-Answered by Master Mind
On 16 December 2022:08:57:29 PM

Question 2. Asked on :12 December 2022:08:13:06 PM

 Why was Jim sorry and ashamed for ?

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari English » Extra Question And Answer

 

Question 3. Asked on :12 December 2022:07:52:46 PM

 what did the author find the drawer ? What was peculiar about it ?

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari English » NCERT Text Book Questions

 

Answer:

 The auther found a black tin box in the drawer. It had a slip pasted on it, which said ''jim's last letter, received January 25, 1915. to be buried with me when the time comes.''


-Answered by Manisha Kumari
On 12 December 2022:08:02:34 PM

Question 4. Asked on :12 December 2022:07:55:57 PM

 Why are metals used in making machinery ? 

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari Science » Short Answer Type-l

 

Answer:

Metals are very had, can withstand very high temperature and are strong as well as Iustrous.  That is why they are used in making various. machinery. 


-Answered by Manisha Kumari
On 12 December 2022:08:04:29 PM

Question 5. Asked on :09 December 2022:08:44:28 PM

 What is the benefit of irrigation ? 

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari Science » Short Answer Type-ll

 

Answer:

 When crops are irrigated, nutrients get dissolved in water and get transported to each part of the plants along with water. 


-Answered by Manisha Kumari
On 09 December 2022:08:48:12 PM

Question 6. Asked on :09 December 2022:08:35:43 PM

 What is crop rotation ? What is its advantage ? 

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari Science » Short Answer Type-ll

 

Answer:

 The crop rotation is replenishment of soil with nutrients by avoiding the cultivation of the same crop year after year. It can be done by growing another crop alternately. 


-Answered by Manisha Kumari
On 09 December 2022:08:39:57 PM

Question 7. Asked on :09 December 2022:08:32:54 PM

 How long do you think connie had kept Jim's latter ? Give reason for your answer.

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari English » NCERT Text Book Questions

 

Answer:

  Connie must have kept Jim's letter for almost 70 to 75 years. The reasons for that are :

-When the author bouhgt the roll-top desk, the junk seller said that the desk was of early 19th century.

-The letter dated 26th Dec. 1914, that is, during the First World War.

-Now Mrs Macpherson was 101 years old.


-Answered by Manisha Kumari
On 09 December 2022:08:37:33 PM

Question 8. Asked on :09 December 2022:08:21:46 PM

 How is organic manure prepared? 

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari Science » Short Answer Type-ll

 

Answer:

 For Preparing manure, plant and animal waste is dumped in pits at open places and allowed to decompose. The decomposition is facilitated by some microorganisms. The decomposed matter is called organic manure.


-Answered by Manisha Kumari
On 09 December 2022:08:28:08 PM

Question 9. Asked on :09 December 2022:08:25:34 PM

  Which sentence in the text shows that the visitor did not try to hide his identity ?

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari English » NCERT Text Book Questions

 

Answer:

 The sentence-I explained about the desk, about to do I had found it...' shows that the visitor did not try to hide his identity.


-Answered by Manisha Kumari
On 09 December 2022:08:27:09 PM

Question 10. Asked on :07 December 2022:08:33:03 PM

 Who did Connie Macpherson think her visitor was ?

See All Answers

 

-Added by Manisha Kumari English » NCERT Text Book Questions

 

 


Did You Find Your Answer?

If No

Ask the Question that you Have?

Ask Your Question

Do you have a question to ask?

Join Us Now, It's fully Free

Submit Your task question.

Join Us Free

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

You can ask your question or home work easily from ncert books any subject any chapter to go on Ask Question page.

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

Science (2380)
History (331)
Geography (311)
Economics (262)
Political Science (100)
Mathematics (410)
General Knowledge (5812)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (113)
Sociology (9)
Hindi (47)
English (369)
Physics (1435)
Other (98)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (132)
Home Science (11)

 

 

    All Tags by Subjects:

Science (2380)
History (331)
Geography (311)
Economics (262)
Political Science (100)
Mathematics (410)
General Knowledge (5812)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (113)
Sociology (9)
Hindi (47)
English (369)
Physics (1435)
Other (98)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (132)
Home Science (11)