Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT: English


Question 1. Asked on :24 April 2020:06:30:48 PM

 Write the characters sketch of Mijbil

 otter?

-Added by Khushi Chauhan English » English

Answer:

priyanshu kumar

 The Otter mijbil was in fact of a Spanish previous unknown two science he resembled like a small mediaeval convinced Dragon The Otter had a soft veluel 4 like that chocolate brown mole initiall mijbil was simply all of and indifferent he was very clever

-Answered by priyanshu kumar On 13 May 2020:11:04:24 AM


Question 2. Asked on :07 October 2019:12:57:11 PM

 When was Bulkan war 2 fought?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Nishant Verma

 1913

-Answered by Nishant Verma On 07 October 2019:12:58:32 PM


Question 3. Asked on :07 October 2019:12:55:48 PM

 when did world war 2 start ?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Nishant Verma

 1939

-Answered by Nishant Verma On 07 October 2019:12:56:53 PM


Question 4. Asked on :07 October 2019:12:53:28 PM

  Rome was liberated by the Italian soldiers in the year?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 in year of 1870


-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:01 PM


Question 5. Asked on :07 October 2019:12:53:12 PM

Young Italy movement by led by two revolutionaries, one was "Mazzini" and Other was?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Garibaldi

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:32 PM


Question 6. Asked on :07 October 2019:12:46:57 PM

 French revolution was started in the Year ? 

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1789

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:39 PM


Question 7. Asked on :07 October 2019:12:37:09 PM

 In which year american independence was acknowledged by England?

-Added by Nishant Verma English » History

Answer:

Master Purushottam
1783

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:48 PM


Question 8. Asked on :07 October 2019:12:35:57 PM

 in which year american revolution started ?

-Added by Nishant Verma English » History

Answer:

Master Purushottam

 1775

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:01 PM


Question 9. Asked on :07 October 2019:12:35:09 PM

 "Boston tea Party" incident happned in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 1773

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:22 PM


Question 10. Asked on :07 October 2019:12:34:33 PM

 Habeas Corpous Act was Passed in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 1679

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:33 PM


Question 11. Asked on :07 October 2019:12:33:39 PM

 Magna Carta or the great Charter was signed in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 1215

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:43 PM


Question 12. Asked on :07 October 2019:12:33:07 PM

 Who discovered the north pole ?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 Robert peary

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:51 PM


Question 13. Asked on :07 October 2019:12:32:18 PM

 America was discovered in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1492

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:22 PM


Question 14. Asked on :07 October 2019:12:31:35 PM

 Who was the first to sail around the world?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Magellan

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:31 PM


Question 15. Asked on :07 October 2019:12:30:44 PM

 Vasco da Gama reached in india in the river?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1498

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:39 PM


Question 16. Asked on :07 October 2019:12:29:06 PM

 In which year Bartholomew Daiz reached Cape of Good Hope?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1487

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:03 PM


Question 17. Asked on :07 October 2019:12:27:57 PM

  Marco Polo, the Venetian traveler, traveled from Venice to China and Japan in:

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

1288 - 93


-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:09 PM


Question 18. Asked on :07 October 2019:12:27:07 PM

 Who was among the famous Roman poets?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
 Virgil

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:17 PM


Question 19. Asked on :07 October 2019:12:22:38 PM

 Which was not a Roman Philosopher?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Octavian

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:23 PM


Question 20. Asked on :07 October 2019:12:22:17 PM

 Who is known as the father of Modern Medicine?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Hippocrates

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:31 PM


Question 21. Asked on :07 October 2019:12:22:02 PM

 Who is known as the father of Modern Medicine?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Hippocrates

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:40 PM


Question 22. Asked on :07 October 2019:12:21:47 PM

  When ancient Olympic games first held?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
776 BC

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:00 PM


Question 23. Asked on :07 October 2019:12:21:33 PM

  Who is considered as the master of Greek comedy?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Aristophanes

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:07 PM


Question 24. Asked on :07 October 2019:12:21:17 PM

 Which among following is called "Gift of the Nile”?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Egypt

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:14 PM


Question 25. Asked on :07 October 2019:12:20:35 PM

  Rivers Tigris and Euphrates are associated with?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Mesopotamian Civilization

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:46 PM


Question 26. Asked on :17 September 2019:07:31:28 PM

 Who is writer of the first flight?

-Added by Aarohi Chauhan English » First Flight

Answer:

Akki chauhan
Liam o flaherty

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:31:35 PM


Question 27. Asked on :17 September 2019:07:16:25 PM

 Who is the writer of the black aroplane?

-Added by Aarohi Chauhan English » Two Stories About Flying

Answer:

priyanshu kumar
Frederick forsyth.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:10:18 PM


Question 28. Asked on :17 September 2019:07:08:57 PM

 Who is the writer of the poem animal? 

-Added by Aarohi Chauhan English » Poem Animal

Answer:

Akki chauhan
walt whitman.

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:31:52 PM


Question 29. Asked on :17 September 2019:07:04:48 PM

 Who is the writer of tho poem dust of snow?

-Added by Aarohi Chauhan English » Dust Of Snow

Answer:

priyanshu kumar
Robert frost 

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:10:39 PM


Question 30. Asked on :17 September 2019:06:59:15 PM

 Who is the writer of the poem a tiger in the zoo?

-Added by Aarohi Chauhan English » A Tiger In The Zoo

Answer:

Akki chauhan
 Leslie norris.

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:32:10 PM


Question 31. Asked on :17 September 2019:06:55:13 PM

 Who is the writer of a letter to god?

-Added by Aarohi Chauhan English » A Letter To God

Answer:

Akki chauhan
 g.l. fuentes.

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:32:18 PM


Question 32. Asked on :17 September 2019:06:47:45 PM

 Who is the writer of the ball poem?

-Added by Himanshi Verma English » The Ball Poem.

Answer:

Akki chauhan
 John berryman.

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:32:26 PM


Question 33. Asked on :17 September 2019:06:43:47 PM

 Who is the writer of poem Amanda?

-Added by Himanshi Verma English » Amanda (poem)

Answer:

priyanshu kumar
Robin kelin.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:12:06 PM


Question 34. Asked on :17 September 2019:06:38:47 PM

who is the writer of hundred dresses?

-Added by Himanshi Verma English » The Hundred Dresses-1

Answer:

priyanshu kumar
et. bsor ester.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:11:50 PM


Question 35. Asked on :17 September 2019:06:24:21 PM

 who is the writer of poem fire and ice.

-Added by Himanshi Verma English » Fire And Ice.

Answer:

Akki chauhan
 Robert frost

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:34:28 PM


Question 36. Asked on :06 September 2019:08:57:12 PM

There are two kinds of conflict in the story: between humans and nature, and between humans themselves. How are these conflicts illustrated?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

priyanshu kumar
The conflict between humans and nature is illustrated by the destruction of Lencho’s crops by the hailstorm. Lencho had worked really hard on his fields and the harvest was really important for him. He required the money to feed his family. However, the nature turned violent. The rains were accompanied by a hailstorm, which destroyed the crops. The story also illustrates another conflict, between humans themselves. The postmaster, along with the help of the other post office employees, sent Lencho the money that they could manage to collect. They were not related to Lencho in any manner. It was an act of kindness and selflessness on their part. Even though they did a good deed, Lencho blamed them for taking away some amount of money. He called them “a bunch of crooks”. This shows that man does not have faith in his fellow humans, thereby giving rise to this conflict.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:03:38 PM


Question 37. Asked on :06 September 2019:08:56:15 PM

Why does the postmaster send money to Lencho? Why does he sign the letter ‘God’?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

priyanshu kumar
The postmaster sent money to Lencho in order to keep Lencho’s faith in God alive. He turned serious when he read Lencho’s letter and wished he had the same faith in God. Even after he saw that Lencho had requested for money, he stuck to his resolution of answering the letter. He gathered as much money as he could and sent it to Lencho. He signed it ‘God’ so that Lencho’s faith would not get shaken.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:03:21 PM


Question 38. Asked on :06 September 2019:08:55:47 PM

 Who does Lencho have complete faith in? Which sentences in the story tell you this?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

priyanshu kumar

Lencho had complete faith in God. The sentences in the story that show this are as follows:

(i) But in the hearts of all who lived in that solitary house in the middle of the valley, there was a single hope: help from God.

(ii) All through the night, Lencho thought only of his one hope: the help of God, whose eyes, as he had been instructed, see everything, even what is deep in one’s conscience.

(iii) “God,” he wrote, “if you don’t help me, my family and I will go hungry this year.”

(iv) He wrote ‘To God’ on the envelope, put the letter inside and, still troubled, went to town.

(v) God could not have made a mistake, nor could he have denied Lencho what he had requested.

(vi) It said: “God: of the money that I asked for, only seventy pesos reached me. Send me the rest, since I need it very much.”

-Answered by Rohit Rajput On 06 September 2019:08:57:51 PM

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:03:53 PM


Question 39. Asked on :06 September 2019:07:11:24 PM

 Name the two types of Speech?

-Added by Himanshi Verma English » Speech

Answer:

priyanshu kumar
Three Main Types of Speeches.The three main types of speeches are: -the informative. -the persuasive. -the special occasion.The use of this kind depends upon the speakers objective

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:27:42 PM


Question 40. Asked on :31 August 2019:08:13:25 PM

 The three phases of the author's relation ship whit his grandmother before he left the country to study abroad ?

-Added by roshni mental English » Ch 1

Answer:

Nishant Verma
The three phases of the author's relation ship whit his grandmother before he left the country were ; 

1. His parents left the author with his grandmother in their village home .

2. The author and his grandmother were good friend .

3. The author and his grandmother shared same room

-Answered by Nishant Verma On 02 September 2019:11:52:52 AM


Question 41. Asked on :26 August 2019:08:37:35 AM

 Where in the classroom does Wanda sit and why?

-Added by Akki chauhan English » The Hundred Dresses-1

Answer:

Harshita Rathore
Wanda sits in the seat next to last seat in the last raw in room thirteen she sat there because her feet were always covered with dust and mud. 

-Answered by Harshita Rathore On 26 August 2019:03:04:55 PM


Question 42. Asked on :26 August 2019:08:29:32 AM

 What do you think to have fun with her means?

-Added by Akki chauhan English » The Hundred Dresses-1

Answer:

Akki chauhan
It is a human tendency to make fun of others for their different style and behaviour. In the given text, Wanda Petronski is the girl who is made fun of by her classmates. So ‘to have fun with her’ meant that her classmates liked to tease and mock at her ways.

-Answered by Akki chauhan On 26 August 2019:08:03:29 PM


Question 43. Asked on :25 August 2019:09:14:59 PM

 Who befriends him?where does he take him?

-Added by Akki chauhan English » The Hack Driver

Answer:

Harshita Rathore
 A hack called Bill be friends him.he taken him to the village in search of lutkins

-Answered by Harshita Rathore On 26 August 2019:03:05:15 PM


Question 44. Asked on :25 August 2019:09:09:41 PM

 Who tried to invade the earth in the twenty-first century. 

-Added by Akki chauhan English » The Books That Saved The Earth

Answer:

Harshita Rathore
The martain tried to invade the earth in the twenty-first century.

-Answered by Harshita Rathore On 26 August 2019:03:05:42 PM


Question 45. Asked on :24 August 2019:02:30:38 PM

 Why does he steal every year. 

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Master Purushottam
He is a lock maker. He leads a good life. But he steals ones a year to buy rare and expensive books as he loves them. 

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:09:22 PM


Question 46. Asked on :24 August 2019:11:03:10 AM

 How has max got in?

-Added by Akki chauhan English » The Midnight Visitor

Answer:

Master Purushottam
 How has a pass key. He has got in through the main door. 

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:28:09 PM


Question 47. Asked on :24 August 2019:10:56:43 AM

 How does he treat the dog?

-Added by Akki chauhan English » A Triumph Of Surgery

Answer:

Master Purushottam
He treat the dog very wisely. He knows the real reason of the dog 's illness. So he does not give any medicine to the dog. 

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:28:17 PM


Question 48. Asked on :24 August 2019:08:21:28 AM

 What are the qualities that go into the making of a scientist?

-Added by Akki chauhan English » The Making Of A Scientist

Answer:

priyanshu kumar
 To be a scientist one must have a first -rate mind and curiosity to learn new things. One must be competitive and have the will to win for the right reason. 

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:40:17 PM


Question 49. Asked on :24 August 2019:08:03:15 AM

 Why is Mrs pumphrey worried about trickier?

-Added by Akki chauhan English » A Triumph Of Surgery

Answer:

priyanshu kumar
 To be a scientist one must have a first -rate mind and curiosity to learn new things. One must be competitive and have the will to win for the right reason. 

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:39:22 PM


Question 50. Asked on :23 August 2019:09:46:40 PM

 Who is the real culprit in the story?

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Master Purushottam
The real culprit was the woman  who pretended to be a member of the family living at shotover grange. She tricked Horace into believing her and cleverly took away all the jewels that were kept in the safe.      

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:29:02 PM


Question 51. Asked on :23 August 2019:09:41:24 PM

 Does anil realize that he has been robbed? 

-Added by Akki chauhan English » The Thief Story

Answer:

Master Purushottam
 I think anil realised that he had been robbed when he saw the wet notes but 

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:29:15 PM


Question 52. Asked on :23 August 2019:09:10:56 PM

What does Horace Danby like to collect

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

priyanshu kumar
 Horace Danby liked to collect rare and expensive book

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:41:35 PM


Question 53. Asked on :23 August 2019:09:03:03 PM

How does the thief anil will react to the thief


-Added by Akki chauhan English » The Thief Story

Answer:

priyanshu kumar
 The their thought that on discovering the theft anil face would show a touch of sadness the sadness would not be the loss of money but for the loss of trust

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:42:11 PM


Question 54. Asked on :23 August 2019:11:51:52 AM

What does Horace Danby like to collect?

 

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Master Purushottam
Horace Danby was good and respectable − but not completely honest”. This description is apt for Horace. He was about fifty years old. He robbed only from rich people, and his purpose was to buy rare and expensive books with the money.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:29:24 PM


Question 55. Asked on :23 August 2019:10:04:18 AM

Ravi fasal aur kharif fasal mein Antar spasht kijiye ?

-Added by priyanshu kumar English » Fasal Utpadan AVN Prabandh

Answer:

Master Purushottam
Kharif fasal fasal University boya Jata Hai kharif fasal kahlati Hai Bharat mein Varsha Ritu samanyata June se September Tak Hoti Hai dhaan Makka soybean mungfali Prakash ityadi ke udaharan hai Ravi fasal sheet Ritu October se March Tak Mein ugai Jane Wale Fasle Ravi fasal kahlati Hai Iske udaharan gehun chana matar sar se tatha asali

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:29:41 PM


Question 56. Asked on :23 August 2019:08:25:33 AM

How do you interact in class during discussion?do you participate or remain quiet?      

-Added by priyanshu kumar English » Class Discussion

Answer:

Master Purushottam
We can interact other people by nicely talking to them, helping them. etc.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:29:51 PM


Question 57. Asked on :23 August 2019:08:24:20 AM

Why was she quiet?

-Added by priyanshu kumar English » Class Discussion

Answer:

Master Purushottam
Because she cant listen and she is deaf.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:30:03 PM


Question 58. Asked on :23 August 2019:08:22:09 AM

 Who was the quiet one in the class ?

-Added by priyanshu kumar English » Class Discussion

Answer:

Master Purushottam
The author is silent in the class.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:30:11 PM


Question 59. Asked on :23 August 2019:08:19:25 AM

What activity was going on the class ?

-Added by priyanshu kumar English » Class Discussion

Answer:

Master Purushottam
Study is going in the class.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:31:54 PM


Question 60. Asked on :23 August 2019:08:16:32 AM

What kind of a man was rip van winkle?

-Added by priyanshu kumar English » Rip Van Winkle

Answer:

Master Purushottam
He is trustworthy.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:32:02 PM


Question 61. Asked on :23 August 2019:08:13:15 AM

 What were the strange things about the men on the mountains?

-Added by priyanshu kumar English » Rip Van Winkle

Answer:

Akki chauhan
The short old man on the mountain was his constant companion. (d) Rip helped the old man on the mountains because he wanted to have a drink form the barrel. (e) Rip was away for twenty years because he was asleep on the mountains. (f) The drink from the barrel made him fall asleep for twenty years.

-Answered by Akki chauhan On 26 August 2019:08:10:46 PM


Question 62. Asked on :22 August 2019:11:30:01 PM

What are the things the girl does not want to share?

-Added by priyanshu kumar English »

Answer:

Akki chauhan
 The girl does not want to share her book, sweets and doll.

-Answered by Akki chauhan On 26 August 2019:08:11:50 PM


Question 63. Asked on :22 August 2019:11:19:51 PM

 Why did not the fawn follow Jody up the steps as he had thought it world?

-Added by priyanshu kumar English » This Is Jody Phone

Answer:

Harshita Rathore
This was what Doc Wilson meant when he said that nothing in the world came for free. After Jody accepted the responsibility for looking after the fawnhe cared for it like its own mother would. When he first found it he reached out one hand and laid it on its soft neck. He then put both his arms around its body.

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:09:16:34 AM


Question 64. Asked on :22 August 2019:11:15:35 PM

 How did Jody bring the fawn back home?

-Added by priyanshu kumar English » This Is Jody Fawn

Answer:

Harshita Rathore
Penny allowed Jody to go find the fawn and raise it because it seemed ungrateful tohim to leave the fawn to starve. He agreed with Jody that they had killed the doe for their purpose and the fawn was orphaned for no fault of its own. They could not let the fawn starve. They felt a responsibility towards it.

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:09:17:04 AM


Question 65. Asked on :22 August 2019:11:12:38 PM

Jody did not went mill with him for two reason what where they?

-Added by priyanshu kumar English » This Is Jody Fawn

Answer:

Akki chauhan

 Jody didn't want Mill-wheel with him for two reasons. The second reason wasif the fawn would be found then the meeting would be great and private which he couldn't bear to share.

-Answered by Akki chauhan On 26 August 2019:08:13:57 PM


Question 66. Asked on :22 August 2019:11:04:57 PM

How does Jodi know that the fawn is a mail?

-Added by priyanshu kumar English » This Is Jody Fawn

Answer:

Harshita Rathore
Jody was filled with emotion after he found the fawn. When he stroked its neck, the touch made him 'delirious'. When he realised that it was his fawn now, he was 'lightheaded with his joy'. When he finally brought the fawn into the house, Penny thought that “the boy's eyes were as bright as the fawn's”.

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:09:17:37 AM


Question 67. Asked on :22 August 2019:11:03:24 PM

 Why does Jody went to bring the fawn home?

-Added by priyanshu kumar English » This Is Jody Fawn

Answer:

Harshita Rathore
The doe's liver and heart were used to draw out the poison from Penny. Jody wanted to bring the fawn home because he felt that they had killed the doe for their purpose and the fawn had been orphaned for no fault of its own.

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:09:18:11 AM


Question 68. Asked on :22 August 2019:10:54:06 PM

 How did the door save penis life?

-Added by priyanshu kumar English » This Is Jody Fawn

Answer:

Akki chauhan
In this way the doe saved Penny's life. Jody's father had killed the doe. Without the mother-deer, the fawn was likely to starve to death in the forest. So Jody wanted to bring the young fawn home

-Answered by Akki chauhan On 26 August 2019:08:15:20 PM


Question 69. Asked on :22 August 2019:09:37:54 AM

Why had Framton Nuttel come to the "rural retreat"?

-Added by Akki chauhan English » The Open Window

Answer:

Master Purushottam
A tough, lightweight , elastic synthetic polymer with a protein like chemical structure able to be produced as filament, sheets, or moulded objects.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:32:18 PM


Question 70. Asked on :22 August 2019:08:36:20 AM

 Cities appear as they are not from six miles above the ground?


-Added by priyanshu kumar English » Geography Lesson

Answer:

Akki chauhan

A tough, lightweight , elastic synthetic polymer with a protein like chemical structure able to be produced as filament, sheets, or moulded objects.

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:09:02:24 AM


Question 71. Asked on :22 August 2019:08:30:20 AM

It is easy to understand why valleys are populated?

-Added by priyanshu kumar English » Geography Lesson

Answer:

Master Purushottam
A tough, lightweight , elastic synthetic polymer with a protein like chemical structure able to be produced as filament, sheets, or moulded objects.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:32:27 PM


Question 72. Asked on :22 August 2019:08:23:30 AM

The earth is round' and it has more sea than land?

-Added by priyanshu kumar English » Geography Lesson

Answer:

Master Purushottam

Land sometimes referred to as dry land. is the solid surface of earth that is not permanently. Solid rock landforms are easier to demarcate than marshy or swampy. A continuous area of land surrounded by ocean is called land mass.

The spherical form of earth was suggested by early Greek Philosophers.  

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:33:32 PM


Question 73. Asked on :22 August 2019:08:17:46 AM

 There are cities where there are rivers?

-Added by priyanshu kumar English » Geography Lesson

Answer:

Nishant Verma


         Cities                                                                    Rivers

         Agra                                                                       yamuna                                     Delhi                                                                      yamuna                                     Allahabad                                                               sangam of ganga,

                                                                                      yamuna, saraswati                     Haridwar                                                                 Ganga

-Answered by Nishant Verma On 22 August 2019:06:37:02 PM


Question 74. Asked on :22 August 2019:08:13:28 AM

 As neat as a map?

-Added by priyanshu kumar English » Geography Lesson

Answer:

Master Purushottam

 Which book please complete question?

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:41:32 PM


Question 75. Asked on :21 August 2019:10:10:57 PM

What is pronoun?

-Added by Akki chauhan English » Grammer

Answer:

Master Purushottam

 Pronoun are those word used in the place of noun this is called pronoun.

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:13:10 PM


Question 76. Asked on :21 August 2019:07:24:52 PM

What is verb?

-Added by Master Mind English » Grammar (Verbs)

Answer:

Master Purushottam

Verbs are word which are used to describe an action, state and occurrence which from the main part of a sentence

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:04:54 PM


Question 77. Asked on :21 August 2019:08:43:48 AM

 What had happened in the sappleton family narrated by the nice?

-Added by priyanshu kumar English » The Fight

Answer:

priyanshu kumar
The niece said that Mrs Sappleton's husband and her two younger brothers went for Shooting in summers about three years back. They got trapped in muddy ditch and died.

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:42:29 AM


Question 78. Asked on :21 August 2019:08:40:06 AM

 What does he actually do' and why?

-Added by priyanshu kumar English » The Fight

Answer:

priyanshu kumar
He wanted to throw the lemonade bottle on him

He move on other side without throwing the lemonade bottle on suraj he did so because he don't want to fight in the market

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:43:04 AM


Question 79. Asked on :21 August 2019:08:37:53 AM

 What does he wish to do?

-Added by priyanshu kumar English » The Fight

Answer:

priyanshu kumar
He wish to laugh and laugh.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:43:23 AM


Question 80. Asked on :21 August 2019:08:25:10 AM

 Did the fight continue? if not' why not ?

-Added by priyanshu kumar English » The Fight

Answer:

Akki chauhan
No, the fight did not continue. After they decided to continue the fight, neither of them took the initiative. Then, the other boy said that they would ...

-Answered by Akki chauhan On 26 August 2019:08:16:55 PM


Question 81. Asked on :21 August 2019:08:20:46 AM

 What made him say that?

-Added by priyanshu kumar English » The Fight

Answer:

priyanshu kumar

  (i) When even after a lot of fighting Ranji refused to leave the pool, the other boy said that they would have to continue their fight


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:45:05 AM


Question 82. Asked on :21 August 2019:08:17:28 AM

 What was her mother's reaction to it? 

-Added by priyanshu kumar English » Princess September

Answer:

priyanshu kumar
Her's mother reaction is to bad.

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:45:13 AM


Question 83. Asked on :21 August 2019:08:15:33 AM

 How did it help the princess herself?

-Added by priyanshu kumar English » Princess September

Answer:

priyanshu kumar

 (i) Princess September kept her window open day and night. This helped the bird as it could come into her room and leave whenever it felt like. 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:47:20 AM


Question 84. Asked on :21 August 2019:08:12:37 AM

 How did it help the bird?

-Added by priyanshu kumar English » Princess September

Answer:

priyanshu kumar

 Birds keep farmers in business. They protect our drinking water by preventing erosion. They slow the spread of disease. ... The collective term for the many waysbirds (and other anim


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:47:58 AM


Question 85. Asked on :21 August 2019:08:08:19 AM

 How did the bird react to it?

-Added by priyanshu kumar English » Princess September

Answer:

priyanshu kumar
he new bird was full of new songs but the old parrots always ...

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:48:06 AM


Question 86. Asked on :20 August 2019:10:29:18 PM

Why did Maddie feel sad?

-Added by Himanshi Verma English » Ch 6

Answer:

Master Purushottam

 Middle felt sad because she knew she would never see the little tight lipped polish girl again and couldn't ever really make things right between them

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:11:36:23 PM


Question 87. Asked on :20 August 2019:09:02:02 PM

Who read the letter?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

Himanshi Verma

 A postman read the letter.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:09:05:17 PM


Question 88. Asked on :20 August 2019:09:00:36 PM

Who or what did lencho have faith? in what did he do?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

Himanshi Verma

 Lencho had faith in god. He believed that god helps everybody and no one dies of hunger. So he wrote a letter to god.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:09:06:03 PM


Question 89. Asked on :20 August 2019:08:58:52 PM

What were the lencho's feelings when the hail stopped?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

Himanshi Verma

 When the hail stopped, the corn was totally destroyed. Lencho soul was filled with sadness. He was upset. That night was a sorrowful for him and his family.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:09:01:37 PM


Question 90. Asked on :20 August 2019:08:57:31 PM

How did the rain change what happened to lencho's field?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

Himanshi Verma

 Suddenly a strong wind began to blow and the rain changed into hailstones. Lencho fields were totally destroyed.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:08:59:30 PM


Question 91. Asked on :20 August 2019:08:54:08 PM

Why did lencho say the raindrops were like new coins?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

Himanshi Verma

Lencho said the raindrops were like new coins. He calls them so because they needed rain for a good harvest. A good harvest would mean prosperity and more money.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:09:08:54 PM


Question 92. Asked on :20 August 2019:10:44:50 AM

Who is the poet of dust of snow?

-Added by Akki chauhan English » Poem

Answer:

Akki chauhan

 Robert Frost.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:46:11 AM


Question 93. Asked on :20 August 2019:10:13:52 AM

 Why did lencho hope for?

-Added by Akki chauhan English » A Letter To God

Answer:

Akki chauhan

Lencho hope for rain

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:14:51 AM


Question 94. Asked on :17 August 2019:09:16:33 AM

 Write types of Tenses?

-Added by Akki chauhan English » Grammer

Answer:

Himanshi Verma

 Tenses are three types:

1. Present tense 

2. Past tense

3. Future tense

    Parts of present tense:-

1) present indefinite tense 

2) present continuous tense 

3) present perfect tense

4) present perfect continuous tense 

    Parts of past tense:-

1) past indefinite tense

2) past continuous tense

3) past perfect tense 

4) past perfect continuous tense 

    Parts of future tense:- 

1) future indefinite tense

2) future continuous tense

3) future perfect tense

4) future perfect continuous tense

-Answered by Himanshi Verma On 17 August 2019:10:58:58 AM


Question 95. Asked on :17 August 2019:09:15:23 AM

 What is pronoun? Write its types.

-Added by Akki chauhan English » Grammer

Answer:

Himanshi Verma

A pronoun is a word that replace noun in the sentence .

The types of pronoun:

1). Personal pronouns

2). Demonstrative pronouns

3). Interrogative pronouns 

4). Indefinite pronouns 

5). Possessive pronouns 

6). Reciprocal pronouns

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:42:19 AM


Question 96. Asked on :12 August 2019:09:06:46 AM

 What is noun?

-Added by Akki chauhan English » Grammer

Answer:

Himanshi Verma
 Noun is the name of any person, place or thing. for e.g., Ram,  Agra, Mahatma  Gandhi etc.

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:46:00 AM


Question 97. Asked on :20 July 2019:09:05:58 AM

"Griffin was rather a lawless person."Comment. 

-Added by Akki chauhan English » Footprints Without Feet

Answer:

Himanshi Verma
 Griffin was a lawless person but by profession he was a scientist his landlord  disliked him and tried to get rid of him in revenge griffin set five to the house and ran away.

-Answered by Himanshi Verma On 21 July 2019:10:12:24 AM


Question 98. Asked on :20 July 2019:09:04:26 AM

 How would you assess Griffin as a scientist?

-Added by Akki chauhan English » Footprints Without Feet

Answer:

Himanshi Verma

 Griffin was a brilliant scientist and had made a major break through in the field of science. After performing several experiments he had proved that the human body could become invisible. He was courageous to perform dangerous experiments on himself, in which he had swallowed certain rare drugs by which his body became transparent like a sheet of glass. We can asses, that Griffin was intelligent, daring and hard working as a scientist

-Answered by Himanshi Verma On 26 July 2019:07:48:12 PM


Question 99. Asked on :20 July 2019:08:59:28 AM

 Why does Mrs Hall find the scientist eccentric?

-Added by Akki chauhan English » Footprints Without Feet",

Answer:

Nishant Verma
 MrsHall found the scientist eccentric because he had uncommon appearance. He didn't want to walk to her inspire of being friendly nature to him. He told her that his reason for coming to Iping was a desire for solitude and he did not wish to be disturbed in his work.

-Answered by Nishant Verma On 09 August 2019:06:36:51 PM


Question 100. Asked on :20 July 2019:08:58:18 AM

What other extraordinary things happen at the inn?

-Added by Akki chauhan English » Footprints Without Feet

Answer:

Harshita Rathore

 What Other Extra Ordinary.

-Answered by Harshita Rathore On 24 August 2019:02:56:25 PM


Question 101. Asked on :20 July 2019:08:55:26 AM

 What Curious episode occurs in the study?

-Added by Akki chauhan English » Footprints Without Feet

Answer:

Nishant Verma
The clergyman and his wife hear noises in their study.Jul 27, 2018

-Answered by Nishant Verma On 09 August 2019:06:38:29 PM


Question 102. Asked on :20 July 2019:08:54:47 AM

 Why does he Steal Every year?

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Khushi Chauhan

 Horace Danby stole every year to buy rare and expensive books.he like to collect them . Each year he planned carefully stole enough to last twelve months , he take book from an agent. he could not afford them. so   he robbed the houses. Then, he thougt he was an honest citizen.


-Answered by Khushi Chauhan On 16 August 2019:06:05:25 PM


Question 103. Asked on :20 July 2019:08:53:24 AM

 What does Horace  Danby like to collect? 

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust",

Answer:

Rohit Rajput

 Horace Danby liked to collect rare and expansive books.

-Answered by Rohit Rajput On 10 August 2019:09:12:01 AM


Question 104. Asked on :20 July 2019:08:52:23 AM

 Who is the real curprit in the story?

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Rohit Rajput

 The young pretty lady is the real culprit. 

-Answered by Rohit Rajput On 25 July 2019:08:04:23 PM


Question 105. Asked on :20 July 2019:08:52:23 AM

 Who is the real curprit in the story?

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Rohit Rajput

 The real culprit was the woman who pretended to be a member of the family living at shot-over Grange. She tricked Horace into believing her, and cleverly took away all the jewels that were kept in the safe.   

-Answered by Rohit Rajput On 10 August 2019:09:13:53 AM


Question 106. Asked on :20 July 2019:08:51:08 AM

 Who is speaking to Horace Danby?

-Added by Akki chauhan English » A Question Of Trust

Answer:

Khushi Chauhan

 A women ,young, pretty and dressed in red ,is speaking to Horace Danbey . it not so cleaver who she is.she introduce herself the lady of the house.

-Answered by Khushi Chauhan On 25 July 2019:05:40:57 PM


Question 107. Asked on :12 July 2019:10:22:48 AM

Where in the classroom did Wanda Petronski sit?

-Added by Akki chauhan English » The Hundred Dress

Answer:

nisha sheikh

 wanda used to sit next to the last seat, in the last row of room thirteen.

-Answered by nisha sheikh On 12 July 2019:08:35:46 PM


Question 108. Asked on :12 July 2019:10:20:05 AM

 Write some thing about Wanda petronski ?

-Added by Akki chauhan English » The Hundred Dress

Answer:

Shalu Shukla

 Wanda petronski was very poor girl. His father name is Jan petronski. Wanda won the drawing contest. she had drawn a hundred designs of beautiful different dresses. wanda sits in the seat next to the last seat in the last row in room thirteen. She sat there because her feet were always covered with dust and mud.

-Answered by Shalu Shukla On 18 July 2019:06:54:53 PM


Question 109. Asked on :10 May 2019:08:21:20 AM

 What do the ruins of buildings show

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

 The buildings are reminders of past glory remains of an ancient civilisation that was now in ruins

-Answered by Hitesh kumar On 10 May 2019:08:25:11 AM


Question 110. Asked on :07 May 2019:08:27:51 AM

who is manual scavenger ? 

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 Manual scavenging refers to the practice of manually cleaning, carrying, disposing or handling in any manner, human excreta from dry latrines and sewers. It often involves using the most basic of tools suchas buckets, brooms and baskets.

-Answered by sonu kumar On 07 May 2019:08:30:08 AM


Question 111. Asked on :07 May 2019:08:26:05 AM

 why do we need a law on mini-mum wages 

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 As some of the companies pays way less than deserved by the employee. the extent of hard work done by the employee is not justified by the ...


-Answered by sonu kumar On 07 May 2019:08:33:20 AM


Question 112. Asked on :07 May 2019:08:21:48 AM

What is the minimum wage for a construction worker in your state ?

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 Construction worker salary. The average salary for a construction worker in the United States is around $27,839 per year.

-Answered by sonu kumar On 07 May 2019:08:36:04 AM


Question 113. Asked on :06 May 2019:10:05:10 AM

 how did the spirit of dog help the farmer first 

-Added by sonu kumar English » The Ashes That Made Trees Bloom

Answer:

rocki kumar

 The spirit of the dog asked the farmer to cut down the pine tree over it's grave, and make from it a mortar for rice pastry and a mill for bean sauce. the farmer did so. ... when the pastry was ready for baking , the whole mass turned into a heap of gold coins

-Answered by rocki kumar On 07 May 2019:08:13:55 AM


Question 114. Asked on :06 May 2019:10:01:05 AM

 how did it help him next 


-Added by sonu kumar English » The Ashes That Made Trees Bloom

Answer:

sonu kumar

 How did it help him next. Ask questions, doubts, problems and we will help you.

-Answered by sonu kumar On 06 May 2019:10:39:46 AM


Question 115. Asked on :06 May 2019:08:53:42 AM

 i c t 

-Added by Sonu kumar English » Computer

Answer:

priyanshu kumar

 

Information and communications technology

-Answered by priyanshu kumar On 06 May 2019:10:00:54 AM


Question 116. Asked on :06 May 2019:08:47:03 AM

 what are the reasons of water scarcity

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Economic water scarcity is caused by a lack of investment in infrastructure or technology to draw water from rivers, aquifers or other water sources, or insufficient human capacity to satisfy the demand for water. One quarter of the world's population is affected by economic water scarcity.

-Answered by Sonu kumar On 06 May 2019:08:51:42 AM


Question 117. Asked on :04 May 2019:10:17:19 AM

फ्रास्वा बर्नियर की लिखी पुस्तक का नाम क्या है ? 

-Added by Himanshi Verma English » History

Answer:

ATP Admin

 फ्रास्वा बर्नियर कि लिखी पुस्तक का नाम "ट्रेवल इन मुग़ल एम्पायर" है |

-Answered by ATP Admin On 04 May 2019:10:49:37 AM


Question 118. Asked on :04 May 2019:08:34:00 AM

 why was the king advised to go magicians

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

he king was told that in order to decide the right time for doing something, it was necessary to look into the future. Since only magicians could do so, he wasadvised to go to magicians.

 

-Answered by Hitesh kumar On 04 May 2019:10:06:30 AM


Question 119. Asked on :04 May 2019:08:34:00 AM

 why was the king advised to go magicians

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

rocki kumar

 The king was told that in order to decide the right time for doing something, it was necessary to look into the future. Since only magicians could do so, he wasadvised to go to magicians.

-Answered by rocki kumar On 05 May 2019:08:46:45 AM


Question 120. Asked on :03 May 2019:10:59:14 AM

why did the author visit the shop ns infrequently

-Added by sonu kumar English » Trees

Answer:

rocki kumar

 Asked on :03 May 2019:10:59:14 AM. why did the author visit the shop ns infrequently. -Added by  English » Trees. Improve this Answer.


-Answered by rocki kumar On 04 May 2019:08:05:33 AM


Question 121. Asked on :03 May 2019:08:30:05 AM

 हम भोजन की बर्बादी किन उपायों से रोक सकते है ?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 विश्वभर में होने वाली भोजन बर्बादी को रोकने के लिए विश्व खाद्य और कृषि संगठन, अन्तरर्राष्ट्रीय कृषि विकाश कोष और विश्व खाद्य कार्यक्रम ने ... जितना अन्न हम एक साल में बर्बाद करते हैं, उसकी कीमत से ही कई सौ कोल्ड स्टोरेज बनाए जा सकते हैं जो फल-सब्जी को सड़ने से बचा सके। ... एक-दूसरे से बांट कर खाना भी भोजन की बर्बादी को बड़ी हद तक रोक सकता है

-Answered by sonu kumar On 03 May 2019:10:20:59 AM


Question 122. Asked on :03 May 2019:08:08:42 AM

 where dose the traveler  find himself ?what problem dose he face 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

killer master

 The traveller finds himself in the yellow woods at a point where the road forks into two. The problem that he faces is that he cannot decide which road to take to continue his journey since it is not possible for him to travel both roads at the same time.

-Answered by killer master On 03 May 2019:08:16:51 AM


Question 123. Asked on :02 May 2019:10:39:00 AM

how did Olga change Lushkoff?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

  Jan 1, 2019 - It is her words and kind deeds that inspires Lushkoff to change. ... The beggar doesnot work for Sergei because he is hungry or needs work. ... Sergei thinks that because of his timely advice lushkoff could get rid of begging and is financially independent. he is right from his ...

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:10:55:12 AM


Question 124. Asked on :02 May 2019:10:36:05 AM

 why was the beggar embarrassed ?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

killer master

 The nuns mostly seemed embarrassed and hurried past the man's outstretched hand. Some choose poverty and others have it thrust upon them.


-Answered by killer master On 03 May 2019:08:20:15 AM


Question 125. Asked on :02 May 2019:10:33:04 AM

editing or omission .?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

rocki kumar

 Sep 14, 2017 - EDITING PASSAGE- EXERCISE-1. ... Note- These can be considered as English Grammar worksheets and proofreading examples, as a printable version is also available at the bottom. ... I am pleased to announce that more omission exercises are also being prepared and will be published within a ...


-Answered by rocki kumar On 04 May 2019:08:14:10 AM


Question 126. Asked on :30 April 2019:07:11:50 PM

what is full form of boys?

-Added by Rohit rajput English » G.k

Answer:

priyanshu kumar

  “full form” of “boy” (a male child) unless you mean when a boy grows to his full height, in which case he is either a teenager or a ...

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:08:21:29 AM


Question 127. Asked on :30 April 2019:08:18:40 AM

 What do you think about the person?

-Added by Sonu kumar English » Expert Detectlves

Answer:

priyanshu kumar

 What do you think about this Picture - Duration: 0:28. Ninjacoolkid Paul 16 views. New · 0:28 · Minecraft ...

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:08:25:20 AM


Question 128. Asked on :30 April 2019:07:58:12 AM

 why was the king advised to go to magicians 

-Added by ravi varma English » English

Answer:

priyanshu kumar

  Answer:The king was told that in order to decide the right time for doing something, it was necessary to look into the future. Since only magicians could do so, he wasadvised to go to magicians.

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:10:59:25 AM


Question 129. Asked on :29 April 2019:10:17:44 AM

what did he do?

-Added by ravi varma English » English

Answer:

Hitesh kumar

 Aug 21, 2016 - is the question for something he did in the past. What does he do? is the question for something in the present. the second one sentence is the ...

-Answered by Hitesh kumar On 29 April 2019:10:34:32 AM


Question 130. Asked on :29 April 2019:08:27:43 AM

who started the khilafat movement

-Added by Hitesh kumar English » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 A campaign in defense of the caliph was launched, led in India by the brothers Shaukat and Muḥammad ʿAlī and by Abul Kalam Azad. The leaders joined forces with Mahatma Gandhi's noncooperation movement for Indian freedom, promising nonviolence in return for his support of the Khilafat movement.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:26:52 AM


Question 131. Asked on :29 April 2019:08:24:04 AM

 what was the champagne satyagraha 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 The Champaran Satyagraha of 1916 was the first Satyagraha movement inspired by Gandhi and a major revolt in the Indian Independence Movement. It was a ...

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:27:54 AM


Question 132. Asked on :29 April 2019:08:20:14 AM

 what was  the main aim of the french revolutionaries

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 The main aim of the French revolutionaries was to overthrow the monarchical rule and the 'Ancien regime' in France and the establishment of a republican government.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:29:24 AM


Question 133. Asked on :29 April 2019:08:15:15 AM

 why did Margie hate school ? why did she think the old kind of school must have been fun ? 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 May 2, 2018 - Margie hated school because it was not fun. A mechanical teacher used to teach her everyday at a fixed time. ... Also, the teachers were people. All these aspects made her believe that the old kind of school must have been fun.


-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:30:31 AM


Question 134. Asked on :29 April 2019:08:12:37 AM

 what did Margie ever seen a book before  

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Margie wrote, “Today Tommy found a real book!”. 3. No, Margie had never seen a book before. ... Margie found it strange that the words printed on a book stood still instead of moving the way they didon a screen.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:32:50 AM


Question 135. Asked on :29 April 2019:08:12:37 AM

 what did Margie ever seen a book before  

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Margie wrote, “Today Tommy found a real book!”. 3. No, Margie had never seen a book before. ... Margie found it strange that the words printed on a book stood still instead of moving the way they didon a screen.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:33:52 AM


Question 136. Asked on :29 April 2019:08:07:50 AM

what dose it refer to ? 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Oct 8, 2018 - The 'LATTER' refers to the 1994 earthquake or the 1974 one? According to the timeline, it should be refer to 1994 one, but if according to the ...


-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:34:39 AM


Question 137. Asked on :26 April 2019:08:07:54 AM

 what part in humans produces sound

-Added by Hitesh kumar English » Chapter 13 Sound

Answer:

Gunnaj sheikh

 It is voice box in humans That produces sound.

-Answered by Gunnaj sheikh On 27 April 2019:07:21:33 PM


Question 138. Asked on :26 April 2019:08:05:34 AM

 how is frequency of oscillation expressed

-Added by Hitesh kumar English » Chapter 13 Sound

Answer:

priyanshu kumar

 The frequency of oscillation is expressed in terms of hertz its symbol is hz. A frequency of one hz is one oscillation per second.

-Answered by priyanshu kumar On 26 April 2019:08:16:45 AM


Question 139. Asked on :26 April 2019:08:03:19 AM

 Do you hear any sound

-Added by Hitesh kumar English » Chapter 13 Sound

Answer:

Sohail alam

I cannot hear any sound on the computer


 If you cannot hear any sounds on your computer, for example when you try to play ... that you have not muted the application that you are using to play sound

-Answered by Sohail alam On 26 April 2019:08:15:47 AM


Question 140. Asked on :26 April 2019:07:59:16 AM

do you feel the vibrations 

-Added by Hitesh kumar English » Chapter 13 Sound

Answer:

priyanshu kumar

 Yes I feel don't hear the sound.

-Answered by priyanshu kumar On 26 April 2019:08:43:30 AM


Question 141. Asked on :26 April 2019:07:57:22 AM

 

-Added by Hitesh kumar English » Chapter 13

Answer:

Master Purushottam

 What is Question?

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:02:31:09 PM


Question 142. Asked on :24 April 2019:10:32:34 AM

 full form maths

-Added by Hitesh kumar English » Computer

Answer:

Sohail alam

 

  • M’ stands for ‘MEMORY’
  • ‘A’ stands for ‘ACCURACY’
  • ‘T’ stands for ‘TALENT’
  • ‘H’ stands for ‘HARD-WORK’
  • ‘E’ stands for ‘ENTHUSIASM’
  • ‘M’ stands for ‘MIND’
  • ‘A’ stands for ‘ATTENTION’
  • ‘T’ stands for ‘TACT’
  • ‘I’ stands for ‘INTEREST’
  • ‘C’ stands for ‘CLEVERNESS’
  • ‘S’ stands for ‘SINCERE

-Answered by Sohail alam On 29 April 2019:08:11:01 AM


Question 143. Asked on :24 April 2019:10:29:52 AM

 full form fir

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 First Information Report.

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:32:44 AM


Question 144. Asked on :24 April 2019:10:23:11 AM

Is water a limitless source 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Take Care, Water is not a Limitless Resource. ... Indeed it was once believed that farmers in the "east" would never have to worry about watering their crops, but in recent years demand for water has surged with calamitous environmental consequences.Aug 13, 2012

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:27:37 AM


Question 145. Asked on :24 April 2019:10:17:35 AM

 what is meant by natural resources  ?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

The materials which are obtained from nature i.e air water soil minerals and sunlight are called natural resources.

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:20:39 AM


Question 146. Asked on :24 April 2019:10:15:51 AM

define carbonisation. 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Carbonization (or carbonisation) is the conversion of an organic substance into carbon or a carbon-containing residue through pyrolysis or destructive distillation. It is often used in organic chemistry with reference to the generation of coal gas and coal tar from raw coal.

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:30:51 AM


Question 147. Asked on :24 April 2019:10:10:56 AM

 what is meant by polymer .

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 a substance which has a molecular structure built up chiefly or completely from a large number of similar units bonded together, e.g. many synthetic organic materials used as plastics and resins.

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:30:52 AM


Question 148. Asked on :24 April 2019:10:09:42 AM

full form cpu 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Central processing unit.

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:28:06 AM


Question 149. Asked on :24 April 2019:10:08:24 AM

 full form computer


-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Common Operating Machine Particularly Used for Trade, Education, and Research. 

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:29:59 AM


Question 150. Asked on :24 April 2019:08:33:40 AM

 write character sketch of sergEI

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Dec 17, 2018 - The characters Sergi is from the story The Beggar by Anton Chekhov.Character sketch of Sergi- Sergi is a famous and prosperous advocate.

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:34:09 AM


Question 151. Asked on :24 April 2019:08:31:18 AM

 write a note on luskoff's personality

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Question 1. Asked on :24 April 2019:08:31:18 AM. write a note on luskoff's personality. -Added by Hitesh kumar English » English. Improve this Answer. You can ...

-Answered by Sonu kumar On 02 May 2019:10:15:14 AM


Question 152. Asked on :24 April 2019:08:24:46 AM

Society has the power to reform a man explain on the basis of your reading of the lesson'' the beggar ? 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Jan 2, 2019 - Society has a power to reform a person explain the statement in light of lesson 'the begger' ... One day advocate Sergei came across a beggar.

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:34:13 AM


Question 153. Asked on :23 April 2019:08:16:41 AM

which of the following dye is used in preparing a slide of cheek cell


-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

rocki kumar

 which of the following dye is used in preparing a slide of cheek cell ... These solutions or answers are user based solution which may be or not ...


-Answered by rocki kumar On 08 May 2019:08:17:54 AM


Question 154. Asked on :23 April 2019:08:13:16 AM

which of the following is not a natural cause of deforestation

 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

Serving these countries, dependencies and other territories: USA; UK; Canada; India; Australia; Ireland; South Africa; Morocco; Kenya; Brazil; New Zealand ...


-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:37:14 AM


Question 155. Asked on :22 April 2019:10:23:26 AM

full form www


-Added by Hitesh kumar English » Computer

Answer:

Hitesh kumar

 World wide web


-Answered by Hitesh kumar On 22 April 2019:03:18:40 PM


Question 156. Asked on :22 April 2019:10:21:09 AM

 full form Ict

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

 

Information and communications technology

-Answered by Hitesh kumar On 22 April 2019:03:22:31 PM


Question 157. Asked on :22 April 2019:10:17:09 AM

A factual passage 300-350 words with eight  very short Answer type Questions

 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

 Description involves developing a complete mental picture of a particular person, place, object or beings.  A factual description allows the reader to get a comprehensive view of the subject under discussion.  It involves a step by step description of the subject in the best possible manner.  In this way, the reader is able to compare or contrast facts, data or other information that is relevant.  A factual description  is the detailed description of the physical attributes of the subject as it appears to the onlooker with  the special features included.


Various subjects - ranging from animate to the inanimate have been described to enable the reader to frame an opinion of his own.  Such descriptions either provide essential knowledge on the subject matter, or provide a means of assessing the worth of the subject.  Often it is the description that allows the reader to make judgements for himself.  The success of a good description lies in the ability to describe the subject to its nearest accuracy with current information on the same. 



Read more on Brainly.in - https://brainly.in/question/4897723#readmore

-Answered by Hitesh kumar On 22 April 2019:03:20:41 PM


Question 158. Asked on :22 April 2019:08:19:57 AM

 

-Added by Hitesh kumar English » The Shound Of Mugik

Answer:

Akki chauhan

Please give question

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:05:35 PM


Question 159. Asked on :17 April 2019:09:18:36 AM

 How did Einstein react to the bombing of Hiroshima and Nagasaki?

-Added by Rohit Rajput English » A Truly Beautiful Mind

Answer:

Himanshi Verma

 Einstein was deeply shaken by the disaster in the Hiroshima and Nagasaki. He wrote a public missive to the united. He proposed the formation of a world government to stop the nuclear weapons. Einstein was shocked at the extent of destruction caused by the bombing of Hiroshima and Nagasaki.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:47:06 AM


Question 160. Asked on :17 April 2019:09:14:38 AM

 Had earned any money before that? In what way?

-Added by Rohit Rajput English » My Childhood

Answer:

Himanshi Verma

 Before the newspaper episode there was unusually huge demand of tamarind seeds. Abdul Kalam used to collect tamarind seeds and used to sell them for a princely some of one annah a day.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:47:30 AM


Question 161. Asked on :17 April 2019:09:13:05 AM

 Where was Abdul Kalam's house? 

-Added by Rohit Rajput English » My Childhood

Answer:

Himanshi Verma

 Abdul Kalam's house was in the Mosque street of Rameshvaram town of Tamil Nadu.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:48:06 AM


Question 162. Asked on :17 April 2019:09:10:08 AM

 How did Abdul Kalam earn his frist wages?  

-Added by Rohit Rajput English » My

Answer:

Himanshi Verma

 The train would not stop at Rameshwaram and the bundles of newspapers werethrown from the running train. Abdul was employed by his cousin to collect them. This way he earned his first wages. He felt very proud on earning his first wage.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:48:54 AM


Question 163. Asked on :17 April 2019:09:07:24 AM

 How old are Margie and Tommy?

-Added by Rohit Rajput English » THE FUN THEY HAD

Answer:

Himanshi Verma

 Margie was 11 years of age and she has not read as many books as Tommy had because Tommy was older to Margie, he was thirteen years of age. Margie asked Tommy that where had he found the printed book.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:49:23 AM


Question 164. Asked on :23 February 2019:10:16:58 AM

 Describe the role of Abdul kalam's parent in his life 

-Added by Akki chauhan English » My Childhood

Answer:

Himanshi Verma

 Abdul kalams father was a Fisher man who earns a less amount of money. His parents and his sister encouraged him.. And even they helped him in his needs. His sister helped him by keeping her gold in bank and gave him some money. Which money he utilised in his study. He even wants to pay back the money gave by his sister. Then he thought, by the money he get by the scholarship he paid it back. His teachers, helped and encouraged a lot in his studies. In past days, he was a great scientist it's just because of his teachers and his parents and his friends help and support. His close friends helped him to do the projects very well.

-Answered by Himanshi Verma On 24 February 2019:05:01:18 PM


Question 165. Asked on :05 February 2019:09:43:10 AM

 How did Bruno became an integral part of the narrator family?

-Added by Akki chauhan English » The Bond Of Love

Answer:

Himanshi Verma

 Bruno was a sloth bear.Once the narrator and his friends were passing through the sugarcane fields near mysore. Bruno's mother was shot by the narrator's companions and this little creature had been riding on its mothers back,Bruno ran around the prostrated body of its mother making a pitiful noise. The narrator caught Bruno and put it in a gunny bag. He brought him and gifted to his wife.

-Answered by Himanshi Verma On 23 March 2019:05:54:18 PM


Question 166. Asked on :05 February 2019:09:34:39 AM

 How did Iswaran passes free time?

-Added by Akki chauhan English » Iswaran The Story Teller

Answer:

Himanshi Verma

 Ishwaran was a cook of Mahendra.

when Mahendra was not at home, she spent his time by cooking food, praying, taking bath, bringing things from market and reading books

At evening, after dinner, when Mahendra come from his work, he spent his work by trlling stories to him

-Answered by Himanshi Verma On 05 February 2019:04:56:03 PM


Question 167. Asked on :05 February 2019:09:29:52 AM

 what happened when Prashant had gone to visit his friend in ERSAMA ?

-Added by Akki chauhan English » Weathering Storm In Erasama

Answer:

Himanshi Verma

 In October 1999, a cyclone hit Orissa. It killed thousands of people and destroyed hundreds of houses. Prashant a young man, had gone Ersamaa small town, tovisit one of his friends. ... Prashant and the family of his friend were marooned on the roof of the house for two dreadful nights.

-Answered by Himanshi Verma On 05 February 2019:04:56:52 PM


Question 168. Asked on :05 February 2019:09:29:02 AM

   How did Harris and George irritate the speaker/Jerome?

-Added by Akki chauhan English » Packing

Answer:

Himanshi Verma

 Jerome offered his ability to pack with an intension to supretend his friends .But George and Harris thought that Jerome would do the entire job. They sat idle.

No Jerome did not like their reaction .It irritated him..

-Answered by Himanshi Verma On 05 February 2019:04:53:22 PM


Question 169. Asked on :05 February 2019:09:23:03 AM

 Who was Albert Einstein? why is he famous.

-Added by Akki chauhan English » Beehive

Answer:

Himanshi Verma

 Albert Einstein: Inventions and Discoveries. As a physicist, Einstein had many discoveries, but he is perhaps best known for his theory of relativity and the equation E=MC2, which foreshadowed the development of atomic power and the atomic bomb.

-Answered by Himanshi Verma On 05 February 2019:04:52:52 PM


Question 170. Asked on :05 February 2019:09:18:22 AM

How did Evelyn lose her hearing capacity ? 

-Added by Akki chauhan English » Beehive

Answer:

Himanshi Verma

 Deafness. Glennie has been profoundly deaf since the age of 12, having started tolose her hearing from the age of 8. This does not inhibit her ability to perform at an international level. ... She claims to have taught herself to hear with parts of herbody other than her ears.

-Answered by Himanshi Verma On 05 February 2019:04:52:15 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1848)
History (187)
Geography (200)
Economics (124)
Political Science (54)
Mathematics (185)
General Knowledge (5401)
Biology (93)
Physical Education (12)
Chemistry (43)
Civics (18)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (170)
Physics (29)
Other (68)
Accountancy (11)
Business Study (27)
Computer Science (15)

 

 

Sponsers link