Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT: Sociology


Question 1. Asked on :30 October 2020:07:57:29 PM

 full form of BSNL? 

-Added by Master Purushottam Sociology » G.K

Answer:

Master Purushottam

 bharat sanchar nigam ltd. 

-Answered by Master Purushottam On 01 November 2020:10:16:32 AM


Question 2. Asked on :19 September 2019:07:40:50 PM

WHAT MADE THE AK-47 SO POPULAR?

-Added by Akki chauhan Sociology » Dk

Answer:

priyanshu kumar
Kalashnikov started tinkering with designs for an automatic rifle that could help defend his country, and he finally perfected his design in 1947. The rifle is officially known as the Avtomat Kalashnikova (Automatic Kalashnikov), and the “47” derives from its year of completion.

-Answered by priyanshu kumar On 05 October 2019:04:58:22 PM


Question 3. Asked on :17 September 2019:06:30:45 PM

 who is the writer of the book long waik to freedom?

-Added by Himanshi Verma Sociology » Nelson Mandela.

Answer:

Shruti Srivastva
Nelson Mandela. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:18:31 PM


Question 4. Asked on :02 September 2019:08:19:26 PM

Who is Prime Minister of Armenia.

-Added by Akki chauhan Sociology » Gk

Answer:

Shruti Srivastva
Nikol Pashniyan. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:18:51 PM


Question 5. Asked on :25 August 2019:03:52:44 PM

 What is the full form of WIFS?

-Added by Shivang Gupta Sociology » Full Form

Answer:

Shruti Srivastva

Weekly Iron Folic Acid. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:21:51 PM


Question 6. Asked on :25 August 2019:02:38:40 PM

 write any two principle language of Assam?

-Added by Shivang Gupta Sociology » G.K.

Answer:

Shruti Srivastva
Assamese. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:19:32 PM


Question 7. Asked on :23 August 2019:03:26:09 PM

 What is the full form of (JSS)?

-Added by Shivang Gupta Sociology » Full Form

Answer:

Shruti Srivastva
Jan Shikha Sangathan.

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:20:15 PM


Question 8. Asked on :21 August 2019:11:18:44 AM

In 2008 who became the first indian actor to receive the prestigious malaysian title datuk?

-Added by Akki chauhan Sociology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Sharukh Khan. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:20:47 PM


Question 9. Asked on :23 January 2019:05:16:00 PM

What is the full form of AIMs?

-Added by Harshita Rathore Sociology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
All India Institute of medical Science. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:21:09 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (297)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5530)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (43)
English (248)
Physics (1434)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link