Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :10 February 2020:09:22:50 AM

What is first sattellite of India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Aryabhatta.

-Answered by priyanshu kumar On 17 February 2020:02:49:13 PM


Question 2. Asked on :01 December 2019:10:12:44 AM

  Which is the biggest bird in the world ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Ostrich is the biggest bird in the world.

-Answered by Akki chauhan On 03 December 2019:10:29:44 AM


Question 3. Asked on :01 December 2019:10:10:52 AM

 Which is the tallest animal on the earth?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar

 Girrafe.


-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:34:39 AM


Question 4. Asked on :01 December 2019:10:05:12 AM

  Which is the largest animal on land ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar

 African elephant.


-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:35:04 AM


Question 5. Asked on :01 December 2019:10:04:14 AM

Which is the largest animal in the world ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Blue whale

-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:35:15 AM


Question 6. Asked on :01 December 2019:09:54:22 AM

 which is the National aquatic animal of India?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
River Dolphin

-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:35:35 AM


Question 7. Asked on :01 December 2019:09:48:18 AM

 Name the first stellite lunched by india?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Aryabhata

-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:35:46 AM


Question 8. Asked on :01 December 2019:09:44:13 AM

 What is the first indian film?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Raja Harishchandra

-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:36:04 AM


Question 9. Asked on :10 November 2019:03:35:18 PM

 Who is known as Father of Indian Constitution?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Dr Bhimrao Ramji Ambedkar

-Answered by Rohit Rajput On 10 November 2019:05:59:43 PM


Question 10. Asked on :10 November 2019:03:31:30 PM

Who is the Father of our Nation?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Mahatma gandhi ji.

-Answered by Rohit Rajput On 10 November 2019:06:00:09 PM


Question 11. Asked on :08 November 2019:08:34:47 AM

 Who invented Computer?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
charles babbage

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:13:42 PM


Question 12. Asked on :08 November 2019:08:24:09 AM

 Who is the father or our nation?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Mahatma gandhi

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:14:19 PM


Question 13. Asked on :04 November 2019:01:34:00 PM

 full form of AMS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
automated manifest system

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:27:56 PM


Question 14. Asked on :04 November 2019:01:33:26 PM

 full form of SST?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
social studies

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:28:04 PM


Question 15. Asked on :03 November 2019:04:47:39 PM

 full form of  CIF?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
customer information file

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:32:33 PM


Question 16. Asked on :03 November 2019:04:35:48 PM

Full form of SAS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Side angle side.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:35:18 PM


Question 17. Asked on :03 November 2019:04:32:56 PM

full form of  lk ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Light Kick 

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:35:40 PM


Question 18. Asked on :03 November 2019:04:30:52 PM

 Full form of sp?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Superintendent  Police.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:35:50 PM


Question 19. Asked on :03 November 2019:04:29:57 PM

 Full form of IPS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Indian Police Service

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:36:21 PM


Question 20. Asked on :03 November 2019:04:13:58 PM

Full form of GST?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Goods and Services Tax

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:04:27:58 PM


Question 21. Asked on :23 October 2019:11:18:40 AM

 What is grouped data?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Grouped data is data that has been bundled together in categories. Histograms and frequency tables can be used to show this type of data: ... The data is grouped together by classes or bins.


-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:07:22:28 PM


Question 22. Asked on :20 October 2019:11:45:55 AM

 Full form of NCRT?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 National Council of Educational Research and Training

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:23:58 PM


Question 23. Asked on :20 October 2019:10:30:05 AM

hmm full form

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Hidden Markov Model 

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:24:29 PM


Question 24. Asked on :20 October 2019:10:27:41 AM

  full form wiki

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Delhi officially the National Capital Territory of Delhi (NCT), is a city and a union territory of ...... Personal vehicles especially cars also form a major chunk of vehicles plying on Delhi ...... "Jewar airport will now be a full-fledged aviation hub".

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:25:04 PM


Question 25. Asked on :20 October 2019:10:24:09 AM

 Full form of YRS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Ever wondered what YRS means? Or any of the other 9127 slang words, abbreviations and acronyms listed here at Internet Slang? Your resource for web acronyms, web abbreviations and netspeak.

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:12 PM


Question 26. Asked on :20 October 2019:10:23:04 AM

full form of ok?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Okay (OK) is a colloquial English word denoting approval, acceptance, assent, or acknowledgment. OK is most likely short for “Oll Korrect,” a jokey misspelling of “All Correct” that needs a little historical context to make sense.

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:33 PM


Question 27. Asked on :20 October 2019:10:20:17 AM

www full form?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 World Wide Web

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:49 PM


Question 28. Asked on :20 October 2019:10:17:56 AM

full form of htm?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Hypertext Markup Language

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:27:06 PM


Question 29. Asked on :20 October 2019:10:07:08 AM

 Full form of CFA?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Chartered Financial Analyst

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:28:07 PM


Question 30. Asked on :20 October 2019:09:56:49 AM

 full form of NPK?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
"nitrogen, phosphorus,  potassium,

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:29:27 PM


Question 31. Asked on :20 October 2019:09:56:02 AM

 Full form of TV?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Television

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:31:02 PM


Question 32. Asked on :18 October 2019:03:32:14 PM

 What is Fertilizers?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
A fertilizer or fertiliser is any material of natural or synthetic origin that is applied to soil or to plant tissues to supply one or more plant nutrients essential to the growth of plants. Many sources of fertilizer exist, both natural and industrially produced.

-Answered by Rohit Rajput On 19 October 2019:06:33:29 PM


Question 33. Asked on :12 October 2019:12:21:56 PM

 Name the corona virus that kills human?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 SARS


-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:08:48 PM


Question 34. Asked on :12 October 2019:12:19:18 PM

 Which organ of the body produces the fluid known as bile?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
 Liver produces a digestive fluid known as bile. Liver releases Bile into Gall Bladder, a small, pear-shaped organ located just below your liver in the upper right side of your abdomen

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:55:57 AM


Question 35. Asked on :10 October 2019:07:49:53 PM

 Which is called white poison?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
sugar

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:01:08 PM


Question 36. Asked on :10 October 2019:07:40:54 PM

 Which gas evolved from  paddy fields and marshes?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Methane

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:10:02:27 AM


Question 37. Asked on :10 October 2019:07:40:09 PM

 Which is the most abundant gas in the earth's atmosphere?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Nitrogen 78%

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:10:03:00 AM


Question 38. Asked on :10 October 2019:07:37:03 PM

Who is honored as Father of Modern Chemistry?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Antoine Lavoisier

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:06:48 PM


Question 39. Asked on :09 October 2019:10:53:15 AM

. Name a book of PM Narendra Modi which focuses on Climate Change and was released in Paris in 2015?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Convenient Action-Continuity for Change.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:17:35 PM


Question 40. Asked on :09 October 2019:10:53:00 AM

. Which of the following books are written by PM Narendra Modi?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Both A and B.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:17:48 PM


Question 41. Asked on :09 October 2019:10:51:54 AM

Name a book of PM Narendra Modi which literally means 'blessed are these eyes' which is a collection of poems about patriotism?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Aankh Aa Dhanya Che

-Answered by priyanshu kumar On 09 October 2019:10:55:36 AM


Question 42. Asked on :09 October 2019:10:51:03 AM

. Name a book of PM Narendra Modi who has been co-authored with RSS leader Rajabhai Nene in 2001?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Setubandh

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:24:53 PM


Question 43. Asked on :08 October 2019:11:32:02 AM

 Which blood group is considered as Universal Donor?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Himanshi Verma
In transfusions of packed red blood cells, individuals with type O Rh D negative blood are often called universal donors. Those with type AB Rh D positive blood are called universal recipients.

-Answered by Himanshi Verma On 08 October 2019:11:33:24 AM


Question 44. Asked on :08 October 2019:11:30:48 AM

 Hepatitis is general term for a disease that is caused by .....

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Viruses.

-Answered by Himanshi Verma On 08 October 2019:11:31:34 AM


Question 45. Asked on :08 October 2019:11:15:42 AM

 Name the acid that is secreted in the stomach?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

HCL.

-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:21:40 PM


Question 46. Asked on :07 October 2019:11:39:44 AM

What was the first pyramid to be built called?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 The Pyramid of Djoser

Also known as The Step Pyramid, it was built during the Third Dynasty for the Pharaoh Djoser. It is surrounded by a wall of limestone 10.5 meters high. The wall has 15 doors, but only one opens. The others are for the pharaoh’s spirit to use in the afterlife

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:09:18 PM


Question 47. Asked on :02 October 2019:10:34:09 AM

 विश्व का सबसे बड़ा घडी का नाम क्या है ?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
बिगबेन|

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:11:52:07 AM


Question 48. Asked on :23 September 2019:09:58:05 AM

 Which one is recognised as the state flower of Jammu and Kashmir?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Lotus

-Answered by Suraj Kumar On 07 November 2019:08:37:17 AM


Question 49. Asked on :13 September 2019:07:39:12 PM

 What is the full form BMI?

-Added by Himanshi Verma Economics » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Body Mass Index.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:27:52 PM


Question 50. Asked on :29 August 2019:03:57:52 PM

 What is the principal language of Kerala?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Malayam.

-Answered by Shivang Gupta On 29 August 2019:03:59:52 PM


Question 51. Asked on :29 August 2019:03:52:21 PM

 what is the principal language of Maharashtra ?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Marathi.

-Answered by Shivang Gupta On 29 August 2019:03:54:09 PM


Question 52. Asked on :29 August 2019:03:40:27 PM

 What is the full form of NII?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Suman Kumari

 National Institute of Immuhology.

-Answered by Suman Kumari On 29 August 2019:03:41:02 PM


Question 53. Asked on :29 August 2019:03:34:35 PM

 What is the full form of (NSS)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 National Service Seheme.

-Answered by Nishant Verma On 29 August 2019:03:36:58 PM


Question 54. Asked on :28 August 2019:05:06:28 PM

 What is capital of thailand?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 Bangkok.

-Answered by Nishant Verma On 28 August 2019:05:28:53 PM


Question 55. Asked on :28 August 2019:03:25:18 PM

 Name the govenor general that join India duty in

 (1732-1818)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Warren Hasting

-Answered by Shivang Gupta On 28 August 2019:03:29:50 PM


Question 56. Asked on :27 August 2019:05:12:38 PM

 Name of the  longest mountain range in the world?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Suman Kumari

 Andes.

-Answered by Suman Kumari On 27 August 2019:05:14:43 PM


Question 57. Asked on :27 August 2019:03:08:31 PM

 What is the full form of RPIL?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Rural Postal Life Insurence.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:03:09:24 PM


Question 58. Asked on :27 August 2019:03:04:58 PM

 What is the full form of (PLI)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Postal Life Insurance.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:03:05:59 PM


Question 59. Asked on :25 August 2019:02:52:04 PM

 How much area covered by Chhatisgarh.

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
137898 sq km .

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:17:07 PM


Question 60. Asked on :25 August 2019:02:40:41 PM

 Write the principle language of Bihar?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Bhojpuri.

-Answered by Master Purushottam On 25 August 2019:06:41:39 PM


Question 61. Asked on :24 August 2019:05:34:19 PM

What is the currency of Germany?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Euro.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:34:51 PM


Question 62. Asked on :24 August 2019:04:31:22 PM

What is currency of Thailand?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Baht.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:04:31:50 PM


Question 63. Asked on :24 August 2019:11:53:39 AM

 What is the Principal language of odisha?

-Added by Himanshi Verma Biology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Oriya. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:17:20 PM


Question 64. Asked on :24 August 2019:11:28:41 AM

 What is the full form of GNP?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Gross national Product.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:04:53:25 PM


Question 65. Asked on :24 August 2019:09:49:48 AM

 What is the capital of Denmark?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Copenhagen.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:27:42 PM


Question 66. Asked on :24 August 2019:09:46:02 AM

 What is the capital of Australia?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Canberra.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:28:51 PM


Question 67. Asked on :24 August 2019:09:42:09 AM

Who is Governer of of Andhra pradesh? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

E.S Lakshmi Narasimhan.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:29:38 PM


Question 68. Asked on :23 August 2019:05:32:46 PM

 How much area covered by Arunachal Pardesh?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
83743 sq Km area are covered by anurachal pradesh.

-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:20:46 AM


Question 69. Asked on :22 August 2019:05:11:43 PM

 What is the full form of DVD?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Digital vertilized disk

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:05:17:19 PM


Question 70. Asked on :22 August 2019:05:11:10 PM

 What is the symbol of progress ?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 Wheel (the chakra).

-Answered by Nishant Verma On 22 August 2019:06:34:16 PM


Question 71. Asked on :22 August 2019:03:29:14 PM

 How many type of roses in the world?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 There are 150 type of roses in the world.

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:03:31:15 PM


Question 72. Asked on :20 August 2019:09:35:13 AM

Which is Largest river in delhi?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Yamuna.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:36:30 AM


Question 73. Asked on :20 August 2019:09:25:24 AM

Who is first president of America?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

George Washington.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:27:07 AM


Question 74. Asked on :19 August 2019:10:53:42 AM

 What is sloth?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 A sloth is an arboreal mammal indigenous to the South American Rainforests.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:10:56:01 AM


Question 75. Asked on :19 July 2019:09:53:40 PM

 What is full form of BSF? 

-Added by Shalu Shukla General Knowledge » G.k

Answer:

Master Mind

Full form of BSF is Border Security Force.

-Answered by Master Mind On 03 August 2019:10:41:08 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link