Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :29 November 2019:03:24:23 PM

 who built the Taj mahal?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » Gk

Answer:

Suraj Kumar

 shahjahan.


-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:36:45 AM


Question 2. Asked on :22 October 2019:03:42:47 PM

 French open is associated with (which of the following sporting

events)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Gk

Answer:

Rohit Rajput

 Tenis


-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:10:34:03 AM


Question 3. Asked on :22 October 2019:03:25:47 PM

 The Vedic deity Indra was the goddess of________.

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Gk

Answer:

Rohit Rajput

 Rain and thunder


-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:10:35:23 AM


Question 4. Asked on :05 October 2019:09:59:04 AM

The musical instrument used by the Aryans was?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk

Answer:

Nishant Verma
Cymbal.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:18:04 AM


Question 5. Asked on :02 October 2019:09:57:00 AM

 what is full form of JVD

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk

Answer:

Nishant Verma
Jugular Vein Distension

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:24:41 AM


Question 6. Asked on :15 September 2019:11:49:06 AM

Which is the largest animal on land?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk

Answer:

priyanshu kumar

 African Elephant.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:14:21 PM


Question 7. Asked on :15 September 2019:11:32:29 AM

Which personality is known as Iron Man of India-

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Sardar vallabh bhai patel


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:18:30 PM


Question 8. Asked on :15 September 2019:11:14:03 AM

Largest continent in the world is.....

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Asia.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:23:15 PM


Question 9. Asked on :07 September 2019:06:21:10 PM

 Which birds is the state bird  of three indian states?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Blue jay.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:53:08 PM


Question 10. Asked on :07 September 2019:06:18:11 PM

 In which groups animals bear no teeth?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Peacock, Ostrich and Tortoise.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:53:43 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link