Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :18 October 2019:11:04:14 PM

What is hemoglobin?

-Added by Suman Kumari Science » Science

Answer:

priyanshu kumar
Hemoglobin is a protein found in red blood cells. It gives blood its red color, and its job is to carry oxygen throughout your body.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:09:07:38 AM


Question 2. Asked on :07 October 2019:01:48:25 PM

 where does fertilization occurs in the female?

-Added by Nishant Verma Science » Science

Answer:

Master Purushottam
Fallopian tube

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:00:53 PM


Question 3. Asked on :07 October 2019:01:47:28 PM

What is the averages rate of the heart beats (per minute) in an adult?


-Added by Nishant Verma Science » Science

Answer:

Master Purushottam

 72

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:01:05 PM


Question 4. Asked on :06 September 2019:01:23:42 PM

 Define ossilation?

-Added by Suman Kumari Science » Science

Answer:

priyanshu kumar
This movement of energy between the two forms is what causes the oscillation. Eventually, any physical oscillator stops moving because of friction. To keep it going, you have to add a little bit of energy on each cycle. In a pendulum clock, the energy that keeps the pendulum moving comes from the spring.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:44:10 PM


Question 5. Asked on :02 September 2019:04:44:10 PM

 Define thermosetting plastic?

-Added by Shruti Srivastva Science » Science

Answer:

priyanshu kumar

 There are some plastics which when moulded once, can not be softened by heating. these are called thermosetting plastic . 


-Answered by priyanshu kumar On 13 October 2019:10:45:40 AM


Question 6. Asked on :02 September 2019:03:45:07 PM

 Where is saliva secreted form?

-Added by Suman Kumari Science » Science

Answer:

priyanshu kumar

 Buccal cavity


-Answered by priyanshu kumar On 13 October 2019:11:08:48 AM


Question 7. Asked on :01 September 2019:03:48:41 PM

 Name two metal which can be cut by knife?

-Added by Shivang Gupta Science » Science

Answer:

Harshita Rathore
Sodium and potassium

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:02:03:48 PM


Question 8. Asked on :01 September 2019:03:18:00 PM

 Who discovered the penicillin?

-Added by Shivang Gupta Science » Science

Answer:

Nishant Verma
 Alexender fleming.

-Answered by Nishant Verma On 02 September 2019:11:42:52 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link