Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :13 July 2020:01:08:20 PM

Who invented the Celsius scale temperature?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

It was invented by Anders Celsius.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:08:47 PM


Question 2. Asked on :13 July 2020:01:07:35 PM

Who invented the Celsius scale of temperature?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

The standard unites of measuring temperature is degree Celsius.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:08:05 PM


Question 3. Asked on :13 July 2020:01:06:49 PM

Name the instrument which measures temperature?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

thermometer 

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:07:22 PM


Question 4. Asked on :13 July 2020:01:06:14 PM

Which layer of the atmosphere makes radio communication possible?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

Ionosphere 

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:06:39 PM


Question 5. Asked on :13 July 2020:01:05:39 PM

What is the wind vane used for? 

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

Wind vane shows the direction of the wind.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:06:03 PM


Question 6. Asked on :13 July 2020:01:05:01 PM

What is the instrument that measures the atmosphere pressure?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

Barometer 

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:05:28 PM


Question 7. Asked on :13 July 2020:01:03:56 PM

What is the instrument that measures the amount of rainfall?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva
Rain gauge

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:04:25 PM


Question 8. Asked on :13 July 2020:01:03:19 PM

What is atmosphere?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva
Our earth is surrounded by a huge blanket of air called atmosphere.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:03:45 PM


Question 9. Asked on :13 July 2020:01:02:39 PM

Where do meteors burn up in the atmosphere?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

Mesosphere

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:03:09 PM


Question 10. Asked on :13 July 2020:01:01:46 PM

In which layer of the atmosphere do aeroplanes fly?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Air

Answer:

Shruti Srivastva

stratosphere 

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:02:28 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (297)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (196)
General Knowledge (5530)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (44)
English (248)
Physics (1434)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link