Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :30 June 2019:10:49:02 AM

 which aquatic animal have three hearts.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Himanshi Verma

 Octupus have three hearts.

-Answered by Himanshi Verma On 01 July 2019:07:25:03 PM


Question 2. Asked on :08 May 2019:08:35:58 AM

 How many types of computer.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Akki chauhan

 four types.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:02:03 AM


Question 3. Asked on :19 April 2019:09:46:02 AM

 which bird can talk with humans.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Akki chauhan

 Parrot is a bird who can talk with human.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:02:47 AM


Question 4. Asked on :19 April 2019:09:41:13 AM

 Fastest flying insect in the world.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Akki chauhan

 dragonfly can fly fastly in the world .

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:03:32 AM


Question 5. Asked on :19 April 2019:09:40:40 AM

How ants communicate.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Himanshi Verma

 Ants communicate with each other using pheromones, sounds, and touch. The use of pheromones as chemical signals is more developed in ants, such as the red harvester ant, than in other hymenopteran groups. Like other insects, ants perceive smells with their long, thin, and mobile antennae.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:31:30 AM


Question 6. Asked on :19 April 2019:09:37:54 AM

 Ant is blind insect. How ants come into the house?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Himanshi Verma

  Ants are social insects that live in colonies whose members are divided into three castes: workers, queens, males. ... After mating with males, queens lay eggs that hatch into blind, legless larvae. The larvae are fed and cared for by worker antsAtthe end of the larval stage they turn into pupae which do not feed.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:11:15:29 AM


Question 7. Asked on :17 April 2019:10:10:13 AM

 Which animal is immortal.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Akki chauhan

 Tardigrade animal is immortal.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:08:26 AM


Question 8. Asked on :17 April 2019:10:07:49 AM

Largest spider in the world.

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Animal Science

Answer:

Akki chauhan

 Goliath bird eating tarentula.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:09:21 AM


Question 9. Asked on :02 February 2019:10:27:46 AM

 which animal is immortal.

-Added by Rohit Rajput Biology » Animal Science

Answer:

Himanshi Verma

  Though not technically immortal animals, the bowhead whale is the oldest living mammal. According topopular science,, several species of whales have been known to live for more than 70 years, though in the 1990s scientists discovered scars on the massive animals that had been made by weapons from the 1800s. The oldest known bowhead lived to be 211 years old. Whales are also very smart. this particular one even thanked the scientists who rescued him for fishing net .

-Answered by Himanshi Verma On 05 February 2019:04:57:47 PM


Question 10. Asked on :28 January 2019:10:21:07 AM

 which animal do photosynthesis.

-Added by Rohit Rajput Science » Animal Science

Answer:

Himanshi Verma

 Sea Slug.

-Answered by Himanshi Verma On 03 February 2019:04:20:21 PM


Question 11. Asked on :12 January 2019:09:21:38 AM

 Which male fish fertilize her eggs. 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal Science

Answer:

Shivang Gupta
 The male fish fertilize her eggs is sea horse.

-Answered by Shivang Gupta On 25 August 2019:03:30:11 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1310)
History (166)
Geography (143)
Economics (121)
Political Science (48)
Mathematics (145)
General Knowledge (3128)
Biology (69)
Physical Education (12)
Chemistry (25)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (145)
Physics (20)
Other (32)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link