Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :02 June 2020:02:09:40 AM

 किस जानवर को रेगिस्तान का जहाज कहा जाता है

-Added by Master Purushottam General Knowledge » Animal World

Answer:

Shruti Srivastva

 ऊंट

-Answered by Shruti Srivastva On 03 June 2020:11:51:24 AM


Question 2. Asked on :19 November 2019:09:25:20 AM

Where found maximum glider animal in the world?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Suraj Kumar
Borneo is the largest place in the world to found glider animals.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:38:35 AM


Question 3. Asked on :29 September 2019:07:23:00 PM

How many percent water is present in Jellyfish?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
95%.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:56:15 AM


Question 4. Asked on :29 September 2019:06:29:53 PM

How many teeth have Snail?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Nishant Verma
2,640.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:32:33 AM


Question 5. Asked on :29 September 2019:06:29:16 PM

How many teeth have crocodile? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Nishant Verma
64 teeth.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:32:47 AM


Question 6. Asked on :29 September 2019:06:24:47 PM

Which animal is a combination of Giraffe, zebra and a deer?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Okapi, and Okapi is one of the rarest animal and okapis found in South Africa.  

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:12:44 AM


Question 7. Asked on :29 September 2019:06:23:04 PM

Which insect can glow with cold light?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
firefly's.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:12:56 AM


Question 8. Asked on :29 September 2019:06:20:59 PM

How many time take sloth to digest her food?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
30 days.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:13:10 AM


Question 9. Asked on :29 September 2019:06:19:52 PM

Which animal can sleep for 3 years?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Snail.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:13:45 AM


Question 10. Asked on :29 September 2019:06:19:26 PM

Which Jellyfish have Heart?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Any jellyfish have no brain. no heart and no bones.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:13:56 AM


Question 11. Asked on :29 September 2019:06:18:58 PM

How many hearts have a octopus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Octopus have three hearts.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:14:10 AM


Question 12. Asked on :29 September 2019:06:18:36 PM

How many brains have a octopus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Octopus have nine brains.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:14:23 AM


Question 13. Asked on :21 September 2019:10:16:01 AM

What are the babies of Anteater called?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Pup

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:51:35 PM


Question 14. Asked on :21 September 2019:10:08:32 AM

What are the babies of eagle called?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Eaglets

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:52:57 PM


Question 15. Asked on :21 September 2019:10:07:32 AM

To which class eagle belongs?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Aves.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:53:12 PM


Question 16. Asked on :21 September 2019:10:05:32 AM

To which family eagle belongs?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Accipitridae

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:53:25 PM


Question 17. Asked on :21 September 2019:10:04:36 AM

Which bird is the national emblem of USA?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Bald eagle.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:53:34 PM


Question 18. Asked on :21 September 2019:10:02:30 AM

Which eagle preys on sloths and monkeys?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Harpy eagle.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:53:48 PM


Question 19. Asked on :21 September 2019:10:01:33 AM

To which order eagle belongs?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

priyanshu kumar
Falconinformes

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:53:59 PM


Question 20. Asked on :30 August 2019:09:08:40 AM

How many legs does a butterfly have?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Akki chauhan

Butterfly has 6 legs.

-Answered by Akki chauhan On 30 August 2019:08:39:54 PM


Question 21. Asked on :27 August 2019:05:47:18 PM

 Which of the following are warm blooded animal?

  1. Whales
  2. Whale sharks
  3. Alytes
  4. Draco

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Animal World

Answer:

Harshita Rathore
 Whales

-Answered by Harshita Rathore On 27 August 2019:07:12:57 PM


Question 22. Asked on :13 July 2019:07:51:46 PM

 smallest bird in lndia.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 Humming bird is  smallest bird but they cannot found in India. However sunbirds which are similar to humming birds are found in India. so, the smallest bird found in India is sunbird.

-Answered by Himanshi Verma On 14 July 2019:09:28:58 AM


Question 23. Asked on :13 July 2019:07:49:52 PM

write the full name of smallest bird in the world.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 The smallest bird is the "Bee Humming Bird".

-Answered by Himanshi Verma On 14 July 2019:09:32:02 AM


Question 24. Asked on :13 July 2019:07:48:49 PM

largest bird in the world?


-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 Ostrich is the largest living bird in the world.

-Answered by Himanshi Verma On 14 July 2019:09:34:37 AM


Question 25. Asked on :13 July 2019:07:48:00 PM

 poisonous snake in the world? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 Poisonous snake in the world are: Black Mamba, King Cobra, Inland taipan, Vipers etc.

-Answered by Himanshi Verma On 14 July 2019:09:38:01 AM


Question 26. Asked on :12 July 2019:07:44:51 PM

 what is the difference between insects and bugs? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

nisha sheikh

 true bugs have a stylet that they use to suck juices from plants.insects belong to class insecta and they are characterized by three part bodies, usually two pairs of wings and three pairs of legs.

-Answered by nisha sheikh On 12 July 2019:08:20:14 PM


Question 27. Asked on :12 July 2019:07:39:34 PM

poisonous fish in the world?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 Poisonous fish in the world are stonefish, loinfish, scorionfish etc.

-Answered by Himanshi Verma On 13 July 2019:06:45:51 PM


Question 28. Asked on :12 July 2019:07:38:27 PM

 which fish have no brain?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 Jelly fish have no brain.

-Answered by Himanshi Verma On 19 July 2019:07:30:33 PM


Question 29. Asked on :12 July 2019:07:37:40 PM

 which fish have no bones?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Himanshi Verma

 Sharks, sketes and rays have no bones.

-Answered by Himanshi Verma On 13 July 2019:06:46:52 PM


Question 30. Asked on :19 April 2019:09:32:42 AM

 worlds fastest bird.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Akki chauhan

 Peregrine falcon.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:06:57 AM


Question 31. Asked on :19 April 2019:09:31:24 AM

 which insect die in 24 hours.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animal World

Answer:

Akki chauhan

 Mayflies is insect dies in 24 hours.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:07:23 AM


Question 32. Asked on :20 January 2019:10:32:44 AM

 largest ant in the world.

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Animal World

Answer:

Master Purushottam
These ants are generally less well known than Paraponera clavata, the bullet ant, yet Dinoponera females may surpass 3–4 cm (1.2–1.6 in) in total body length, making them among the largest ants in the world.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:12:19:40 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link