Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :19 October 2019:06:11:03 PM

What is the scientific name of Hummingbird?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

Suraj Kumar
Trochilidae

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:04:30:51 PM


Question 2. Asked on :15 September 2019:11:37:14 AM

 Who designed the Parliament of India

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Edward Lutyens.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:15:57 PM


Question 3. Asked on :15 September 2019:11:36:57 AM

 Who has written the National song of India- 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Bankim Chandra Chattupadhyaye


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:16:07 PM


Question 4. Asked on :15 September 2019:11:36:42 AM

 Who is known as father of the nation

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Mahatma Gandhi


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:16:15 PM


Question 5. Asked on :15 September 2019:11:36:08 AM

 The national emblem of India- 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 The lion capital of Ashoka at Sarnath.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:16:33 PM


Question 6. Asked on :15 September 2019:11:34:13 AM

The National Fruit of India is- 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Mango


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:17:31 PM


Question 7. Asked on :15 September 2019:11:33:54 AM

 The National Tree of India is .......

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Banyan.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:17:44 PM


Question 8. Asked on :15 September 2019:11:33:23 AM

Who has written the National Anthem of India-

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
Rabindranath Tagore

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:17:57 PM


Question 9. Asked on :15 September 2019:11:33:09 AM

 Who discovered India

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 Vasco De gama discovered India.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:18:07 PM


Question 10. Asked on :15 September 2019:11:30:50 AM

How many rings are there in Olympic Flag-

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 5


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:20:00 PM


Question 11. Asked on :15 September 2019:11:30:04 AM

How many fundamental duties in our constitutions

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar

 11 Fundamental duties


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:20:10 PM


Question 12. Asked on :15 September 2019:11:21:10 AM

 What is the name of longest river in the world?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
Nile.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:21:56 PM


Question 13. Asked on :15 September 2019:11:11:57 AM

Largest Bird in the world is..........



-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
Ostrich.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:24:00 PM


Question 14. Asked on :15 September 2019:11:10:47 AM

Which is largest Animal in the world.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
Blue Whale.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:24:36 PM


Question 15. Asked on :07 September 2019:06:08:44 PM

 Pashmina Shawl is made from  the hair of_

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Goat

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:56:18 PM


Question 16. Asked on :07 September 2019:06:06:51 PM

 Name the bird that migrates from the north pole to the south pole and back?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Arctic tern.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:56:30 PM


Question 17. Asked on :07 September 2019:06:04:33 PM

 In which kinds of organisms is the phenomenon found wherein the female kills the male after copulation?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Honeybee.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:56:40 PM


Question 18. Asked on :07 September 2019:06:03:12 PM

 Which is not a true fish?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Sucker fish.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:56:49 PM


Question 19. Asked on :07 September 2019:06:01:34 PM

 Which animal can create the loudest sound on any living creature?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Humpback whales.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:56:58 PM


Question 20. Asked on :07 September 2019:06:00:18 PM

 Which has no skeleton at all?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Jelly fish.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:57:31 PM


Question 21. Asked on :07 September 2019:05:59:01 PM

 Which Bird lays more than 100 eggs in one nest ?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
 Ostrich.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:57:41 PM


Question 22. Asked on :07 September 2019:05:57:34 PM

 Which animal do not make any sound?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Animals And Birds Gk

Answer:

priyanshu kumar
Giraffe.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:57:49 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (248)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link