Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :31 August 2019:08:31:26 PM

 What is Catenation?

-Added by nisha sheikh Science » Ch4

Answer:

Nishant Verma
 catenation is the bonding of atoms of the same element into a series, called a chain. ... Catenation occurs most readily with carbon, which forms covalent bonds with other carbon atoms to form longer chains and structures. This is the reason for the presence of the vast number of organic compounds in nature.

-Answered by Nishant Verma On 02 September 2019:11:50:35 AM


Question 2. Asked on :24 August 2019:08:21:35 PM

 What happens to marginal utility , when the total utility is maximum?

-Added by nisha sheikh Economics » Ch4

Answer:

Harshita Rathore

 MU is zero

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:08:47:37 AM


Question 3. Asked on :24 August 2019:08:18:35 PM

 What is meant by the purchasing power of money?

-Added by nisha sheikh Economics » Ch4

Answer:

Harshita Rathore

 It means  the powers of money two compounds other comidities in it exchange.

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:08:49:07 AM


Question 4. Asked on :24 August 2019:08:14:08 PM

 What is percentage method for measuring price elasticity of demand?

-Added by nisha sheikh Economics » Ch4

Answer:

Master Purushottam
Percentage method is one of the commonly used approaches of measuring price elasticity of demandunder which price elasticity is measured in terms of rate of percentage change in quantity demanded topercentage change in price.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:08:18:44 PM


Question 5. Asked on :24 August 2019:08:11:27 PM

 Write the 3 dimensions of  elasticity of demand?

-Added by nisha sheikh Economics » Ch4

Answer:

Akki chauhan

1. Price elasticity of demand

2. Cross elasticity of demand

3. Income elasticity of demand.


-Answered by Akki chauhan On 25 August 2019:08:27:17 AM


Question 6. Asked on :24 August 2019:08:08:20 PM

 Write the concept of Elasticity of Demand?

-Added by nisha sheikh Economics » Ch4

Answer:

Akki chauhan

 ElastiCity of demand refer to the percentage change in in demand  commodity which respect to percentage change in any of the the factors affecting for that comodity. 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:03:45 PM


Question 7. Asked on :24 August 2019:07:48:52 PM

List five names of private and public sector banks?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Master Purushottam

Public sector banks:

1. Bank of India

2. Canara Bank

3. Dena Bank

4. UCO Bank

5. Indian Bank

Private sector banks:

1. Axis Bank

2. HDFC Bank

3. ICICI Bank

4. DCB Bank 

5. Yes Bank

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:08:10:32 PM


Question 8. Asked on :24 August 2019:07:46:59 PM

 Write the full form of NEFT ?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Shruti Srivastva
National electric fund transfer. 

-Answered by Shruti Srivastva On 25 August 2020:05:42:14 PM


Question 9. Asked on :24 August 2019:07:46:11 PM

 Write the features of NEFT?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Akki chauhan

 National electronic funds transfer. 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:07:54:49 PM


Question 10. Asked on :24 August 2019:07:44:49 PM

 What is Credit Card?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Akki chauhan
 A card allowing the holder to transfer money electronically from their bank account for making purchase this is called debit card

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:44:21 PM


Question 11. Asked on :24 August 2019:07:44:08 PM

 What is Debit Card?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Shruti Srivastva

 A card allowing the holder to transfer maoney elctronically ron their bank account for making purchase this is called debit card. 

-Answered by Shruti Srivastva On 25 August 2020:05:43:02 PM


Question 12. Asked on :24 August 2019:07:43:20 PM

 Write the advantages of Electronic Fund Transfer?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Akki chauhan
  • It helps individuals and organizations to save on costs such as printing checks as well as the time to deliver or collect checks and deposit them in the banks for processing.
  • The money moves to the recipients account much faster since there is no manual moving of checks from one bank to the other.

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:44:40 PM


Question 13. Asked on :24 August 2019:07:41:48 PM

 Write the full form of EFT?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Shruti Srivastva
Electric fund transfer. 

-Answered by Shruti Srivastva On 25 August 2020:05:44:25 PM


Question 14. Asked on :24 August 2019:07:40:44 PM

 What is Automated Teller Machine (ATM )?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Shruti Srivastva
It is a teller machine which help people to get saved cash any time. 

-Answered by Shruti Srivastva On 25 August 2020:05:44:53 PM


Question 15. Asked on :24 August 2019:07:40:01 PM

 What is Electronic Fund Transfer?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Shruti Srivastva
It refers to the computerised system for performing financial transaction. 

-Answered by Shruti Srivastva On 25 August 2020:05:45:40 PM


Question 16. Asked on :24 August 2019:07:38:06 PM

 Write the features of Banker"s Cheque or pay order?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Harshita Rathore

 What are Features of Cheques.

  • Cheque is an instrument in writing. ...
  • Cheque contains an unconditional order. ...
  • Cheque is drawn by a customer on his bank. ...
  • Cheque must be signed by customer. ...
  • Cheque must be payable on demand. ...
  • Cheque must mention exact amount to be paid. ...
  • Payee must be certain to whom payment is made. ...
  • Cheque must be duly dated by customer of bank.

-Answered by Harshita Rathore On 25 August 2019:09:12:22 AM


Question 17. Asked on :24 August 2019:07:32:29 PM

 Write the features of a bank draft?

-Added by nisha sheikh Business Study » Ch4

Answer:

Master Purushottam

1. Through bank draft money can be remitted from one place to another 

2. The issuing bank charges some commission for it.

3. It is less risky for the creditor as it has no danger of being dishonoured.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:08:02:38 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link