Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :30 May 2020:09:52:48 AM

 Write a short note on solid state of matter?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Master Purushottam

Solid id one of the four fundamental states of matter (the other being liquid, gas and plasma). The atoms in a solid are closed packed together and contain the least amount of kinetic energy. A solid is characterized by structural rigidity and resistance to a force applied to the surface.

  

-Answered by Master Purushottam On 31 May 2020:12:14:13 AM


Question 2. Asked on :30 May 2020:09:51:35 AM

Name the fourth and fifth state of matter?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Master Purushottam

 The fourth state of matter is Plasma , Plasma is a hot ionized gas consisting of approximately equal numbers of positively charged ionsand negatively charged electrons. The fifth state of matter is BEC(Bose-Einstein Consensate). 

-Answered by Master Purushottam On 31 May 2020:12:18:00 AM


Question 3. Asked on :30 May 2020:09:49:01 AM

 What are the important characteristics of particles of matter?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Master Purushottam

 The particles of matter are very, very small. The particles of matter have space between them. The particles of matter are constantly moving. The particles of matter attracted each other.


-Answered by Master Purushottam On 31 May 2020:12:20:50 AM


Question 4. Asked on :30 May 2020:09:46:33 AM

What is diffusion?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Master Purushottam

Intermixing of particles of different matter in spaces between particles is known as Diffusion.  

-Answered by Master Purushottam On 31 May 2020:12:22:55 AM


Question 5. Asked on :30 May 2020:09:42:31 AM

 What is a Brownian Motion?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Master Purushottam

 The erratic random movement of microscope particles in a fluid, as a result of continuous bombardment From molecules of the surrounding medium.

   

-Answered by Master Purushottam On 31 May 2020:12:24:35 AM


Question 6. Asked on :27 May 2020:09:42:00 AM

 Define Diffusion?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Nishant Verma

 The movement of atoms or morecules for an area of higher concentration to an area of lower Concentration. Some substances like carbon-di-oxide  or oxygen can move across cell membrane from region of high concentration to a region where concentration is low this process is known as diffusion.

-Answered by Nishant Verma On 27 May 2020:09:59:40 AM


Question 7. Asked on :27 May 2020:09:26:02 AM

 Name all the particulate nature of matter?

-Added by Aman Senapati Chemistry » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Aman Senapati

  1. How small are the particles of matter.
  2. The particles of matter have space between them .
  3. The particles of matter attract each other.
  4. The particles of matter are in continuous motion.

-Answered by Aman Senapati On 27 May 2020:09:27:30 AM


Question 8. Asked on :24 May 2020:10:32:56 AM

Water at room temperature is a liquid?


-Added by Nishant Verma Science » Chapter 1 Matter In Our Surrounding

Answer:

Nishant Verma

 At room temperature, water has no definite shape but have a volume that is, it occupies shape of the Container in which it is kept.


-Answered by Nishant Verma On 24 May 2020:10:34:26 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link