Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :14 April 2021:05:09:24 PM

What is Hard drive ?

-Added by Raj Kumar Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Raj Kumar

 A hard drive is part of a computer where we can save any necessary information forever.

The operating system is the computer is also installed on this hard drive.

-Answered by Raj Kumar On 14 April 2021:05:10:41 PM


Question 2. Asked on :14 April 2021:04:35:38 PM

What is RAM ?

-Added by Raj Kumar Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Raj Kumar

RAM is also called random access memory , everything we do on the computer is saved on the ram at that time ,and them the information gets erased When the computer is closed.

-Answered by Raj Kumar On 14 April 2021:04:40:39 PM


Question 3. Asked on :14 April 2021:01:48:16 PM

What is the full from of PC ?

-Added by Raj Kumar Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva
Personal computer.

-Answered by Shruti Srivastva On 16 April 2021:12:14:54 PM


Question 4. Asked on :13 April 2021:12:40:42 PM

Write the full form of LCD?

-Added by Shruti Srivastva Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Raj Kumar

 Luqid Cristal Display 

-Answered by Raj Kumar On 14 April 2021:01:39:16 PM


Question 5. Asked on :12 April 2021:01:33:53 PM

 Who is the chief of Microsoft ? 

-Added by Raj Kumar General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva
Bil Gates.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 April 2021:12:45:35 PM


Question 6. Asked on :12 April 2021:12:33:24 PM

 Father of "C" programming language ?

-Added by Raj Kumar Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva

Dennis Ritchai.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 April 2021:12:50:49 PM


Question 7. Asked on :05 October 2019:10:39:25 AM

What do you use to create a chart?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Nishant Verma
Chart Wizard.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:01:54 AM


Question 8. Asked on :01 October 2019:10:41:15 AM

The father of Internet is 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Nishant Verma
Vint Cerf

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:22:09 AM


Question 9. Asked on :27 August 2019:03:44:52 PM

 What is the full form of(IPO)?

-Added by Suman Kumari Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva

 Input processing output

-Answered by Shruti Srivastva On 26 May 2020:10:40:08 AM


Question 10. Asked on :27 August 2019:03:36:06 PM

 What is the full form of LOGO?

-Added by Suman Kumari Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva

 Logic oriented graphics oriented 

-Answered by Shruti Srivastva On 26 May 2020:10:40:51 AM


Question 11. Asked on :21 August 2019:10:13:48 PM

What is full form of U.P.S?

-Added by Akki chauhan Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva

 Uninterrupted power supply 

-Answered by Shruti Srivastva On 26 May 2020:10:41:47 AM


Question 12. Asked on :21 August 2019:10:12:38 PM

 What is full form of C.P.U?

-Added by Akki chauhan Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva

 Central processing unit 

-Answered by Shruti Srivastva On 26 May 2020:10:42:25 AM


Question 13. Asked on :20 August 2019:10:37:30 AM

Who is father of computer?

-Added by Akki chauhan Computer Science » Computer Knowledge

Answer:

Shruti Srivastva

 Charless babbage

-Answered by Shruti Srivastva On 26 May 2020:10:43:46 AM


Question 14. Asked on :13 January 2019:09:26:02 PM

 What is known as the brain of COMPUTER


-Added by Sidharth Mishra General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Master Purushottam
Brain of Computer is CPU.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:39:45 PM


Question 15. Asked on :13 January 2019:09:24:42 PM

 What is the full form of COMPUTER 

-Added by Sidharth Mishra General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Master Purushottam
Common Operating machine Particularly used for trade Education and Research. 

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:39:52 PM


Question 16. Asked on :13 January 2019:09:21:45 PM

 What is the definition of computer

-Added by Sidharth Mishra General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Master Purushottam
The an electronic device for storing and processing data, typically in binary form, according to instructions given to it in a variable program.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:40:05 PM


Question 17. Asked on :13 January 2019:09:18:59 PM

 What is the full form of OTP

-Added by Sidharth Mishra General Knowledge » Computer Knowledge

Answer:

Master Purushottam
 The full form of OTP is "One Time Password"

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:40:12 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (2235)
History (278)
Geography (310)
Economics (258)
Political Science (96)
Mathematics (201)
General Knowledge (5686)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (45)
English (259)
Physics (1435)
Other (97)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (128)
1 (2)

 

 

Sponsers link