Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :10 May 2019:08:21:20 AM

 What do the ruins of buildings show

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

 The buildings are reminders of past glory remains of an ancient civilisation that was now in ruins

-Answered by Hitesh kumar On 10 May 2019:08:25:11 AM


Question 2. Asked on :07 May 2019:08:27:51 AM

who is manual scavenger ? 

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 Manual scavenging refers to the practice of manually cleaning, carrying, disposing or handling in any manner, human excreta from dry latrines and sewers. It often involves using the most basic of tools suchas buckets, brooms and baskets.

-Answered by sonu kumar On 07 May 2019:08:30:08 AM


Question 3. Asked on :07 May 2019:08:26:05 AM

 why do we need a law on mini-mum wages 

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 As some of the companies pays way less than deserved by the employee. the extent of hard work done by the employee is not justified by the ...


-Answered by sonu kumar On 07 May 2019:08:33:20 AM


Question 4. Asked on :07 May 2019:08:21:48 AM

What is the minimum wage for a construction worker in your state ?

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 Construction worker salary. The average salary for a construction worker in the United States is around $27,839 per year.

-Answered by sonu kumar On 07 May 2019:08:36:04 AM


Question 5. Asked on :06 May 2019:08:47:03 AM

 what are the reasons of water scarcity

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Economic water scarcity is caused by a lack of investment in infrastructure or technology to draw water from rivers, aquifers or other water sources, or insufficient human capacity to satisfy the demand for water. One quarter of the world's population is affected by economic water scarcity.

-Answered by Sonu kumar On 06 May 2019:08:51:42 AM


Question 6. Asked on :04 May 2019:08:34:00 AM

 why was the king advised to go magicians

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

he king was told that in order to decide the right time for doing something, it was necessary to look into the future. Since only magicians could do so, he wasadvised to go to magicians.

 

-Answered by Hitesh kumar On 04 May 2019:10:06:30 AM


Question 7. Asked on :04 May 2019:08:34:00 AM

 why was the king advised to go magicians

-Added by rocki kumar English » English

Answer:

rocki kumar

 The king was told that in order to decide the right time for doing something, it was necessary to look into the future. Since only magicians could do so, he wasadvised to go to magicians.

-Answered by rocki kumar On 05 May 2019:08:46:45 AM


Question 8. Asked on :03 May 2019:08:30:05 AM

 हम भोजन की बर्बादी किन उपायों से रोक सकते है ?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

sonu kumar

 विश्वभर में होने वाली भोजन बर्बादी को रोकने के लिए विश्व खाद्य और कृषि संगठन, अन्तरर्राष्ट्रीय कृषि विकाश कोष और विश्व खाद्य कार्यक्रम ने ... जितना अन्न हम एक साल में बर्बाद करते हैं, उसकी कीमत से ही कई सौ कोल्ड स्टोरेज बनाए जा सकते हैं जो फल-सब्जी को सड़ने से बचा सके। ... एक-दूसरे से बांट कर खाना भी भोजन की बर्बादी को बड़ी हद तक रोक सकता है

-Answered by sonu kumar On 03 May 2019:10:20:59 AM


Question 9. Asked on :03 May 2019:08:08:42 AM

 where dose the traveler  find himself ?what problem dose he face 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

killer master

 The traveller finds himself in the yellow woods at a point where the road forks into two. The problem that he faces is that he cannot decide which road to take to continue his journey since it is not possible for him to travel both roads at the same time.

-Answered by killer master On 03 May 2019:08:16:51 AM


Question 10. Asked on :02 May 2019:10:39:00 AM

how did Olga change Lushkoff?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

  Jan 1, 2019 - It is her words and kind deeds that inspires Lushkoff to change. ... The beggar doesnot work for Sergei because he is hungry or needs work. ... Sergei thinks that because of his timely advice lushkoff could get rid of begging and is financially independent. he is right from his ...

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:10:55:12 AM


Question 11. Asked on :02 May 2019:10:36:05 AM

 why was the beggar embarrassed ?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

killer master

 The nuns mostly seemed embarrassed and hurried past the man's outstretched hand. Some choose poverty and others have it thrust upon them.


-Answered by killer master On 03 May 2019:08:20:15 AM


Question 12. Asked on :02 May 2019:10:33:04 AM

editing or omission .?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

rocki kumar

 Sep 14, 2017 - EDITING PASSAGE- EXERCISE-1. ... Note- These can be considered as English Grammar worksheets and proofreading examples, as a printable version is also available at the bottom. ... I am pleased to announce that more omission exercises are also being prepared and will be published within a ...


-Answered by rocki kumar On 04 May 2019:08:14:10 AM


Question 13. Asked on :30 April 2019:07:58:12 AM

 why was the king advised to go to magicians 

-Added by ravi varma English » English

Answer:

priyanshu kumar

  Answer:The king was told that in order to decide the right time for doing something, it was necessary to look into the future. Since only magicians could do so, he wasadvised to go to magicians.

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:10:59:25 AM


Question 14. Asked on :29 April 2019:10:17:44 AM

what did he do?

-Added by ravi varma English » English

Answer:

Hitesh kumar

 Aug 21, 2016 - is the question for something he did in the past. What does he do? is the question for something in the present. the second one sentence is the ...

-Answered by Hitesh kumar On 29 April 2019:10:34:32 AM


Question 15. Asked on :29 April 2019:08:24:04 AM

 what was the champagne satyagraha 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 The Champaran Satyagraha of 1916 was the first Satyagraha movement inspired by Gandhi and a major revolt in the Indian Independence Movement. It was a ...

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:27:54 AM


Question 16. Asked on :29 April 2019:08:20:14 AM

 what was  the main aim of the french revolutionaries

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 The main aim of the French revolutionaries was to overthrow the monarchical rule and the 'Ancien regime' in France and the establishment of a republican government.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:29:24 AM


Question 17. Asked on :29 April 2019:08:15:15 AM

 why did Margie hate school ? why did she think the old kind of school must have been fun ? 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 May 2, 2018 - Margie hated school because it was not fun. A mechanical teacher used to teach her everyday at a fixed time. ... Also, the teachers were people. All these aspects made her believe that the old kind of school must have been fun.


-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:30:31 AM


Question 18. Asked on :29 April 2019:08:12:37 AM

 what did Margie ever seen a book before  

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Margie wrote, “Today Tommy found a real book!”. 3. No, Margie had never seen a book before. ... Margie found it strange that the words printed on a book stood still instead of moving the way they didon a screen.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:32:50 AM


Question 19. Asked on :29 April 2019:08:12:37 AM

 what did Margie ever seen a book before  

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Margie wrote, “Today Tommy found a real book!”. 3. No, Margie had never seen a book before. ... Margie found it strange that the words printed on a book stood still instead of moving the way they didon a screen.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:33:52 AM


Question 20. Asked on :29 April 2019:08:07:50 AM

what dose it refer to ? 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Oct 8, 2018 - The 'LATTER' refers to the 1994 earthquake or the 1974 one? According to the timeline, it should be refer to 1994 one, but if according to the ...


-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:34:39 AM


Question 21. Asked on :24 April 2019:10:29:52 AM

 full form fir

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 First Information Report.

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:32:44 AM


Question 22. Asked on :24 April 2019:10:23:11 AM

Is water a limitless source 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Take Care, Water is not a Limitless Resource. ... Indeed it was once believed that farmers in the "east" would never have to worry about watering their crops, but in recent years demand for water has surged with calamitous environmental consequences.Aug 13, 2012

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:27:37 AM


Question 23. Asked on :24 April 2019:10:17:35 AM

 what is meant by natural resources  ?

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

The materials which are obtained from nature i.e air water soil minerals and sunlight are called natural resources.

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:20:39 AM


Question 24. Asked on :24 April 2019:10:15:51 AM

define carbonisation. 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Carbonization (or carbonisation) is the conversion of an organic substance into carbon or a carbon-containing residue through pyrolysis or destructive distillation. It is often used in organic chemistry with reference to the generation of coal gas and coal tar from raw coal.

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:30:51 AM


Question 25. Asked on :24 April 2019:10:10:56 AM

 what is meant by polymer .

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 a substance which has a molecular structure built up chiefly or completely from a large number of similar units bonded together, e.g. many synthetic organic materials used as plastics and resins.

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:30:52 AM


Question 26. Asked on :24 April 2019:10:09:42 AM

full form cpu 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Central processing unit.

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:28:06 AM


Question 27. Asked on :24 April 2019:10:08:24 AM

 full form computer


-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Common Operating Machine Particularly Used for Trade, Education, and Research. 

-Answered by priyanshu kumar On 24 April 2019:10:29:59 AM


Question 28. Asked on :24 April 2019:08:33:40 AM

 write character sketch of sergEI

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Dec 17, 2018 - The characters Sergi is from the story The Beggar by Anton Chekhov.Character sketch of Sergi- Sergi is a famous and prosperous advocate.

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:34:09 AM


Question 29. Asked on :24 April 2019:08:31:18 AM

 write a note on luskoff's personality

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Sonu kumar

 Question 1. Asked on :24 April 2019:08:31:18 AM. write a note on luskoff's personality. -Added by Hitesh kumar English » English. Improve this Answer. You can ...

-Answered by Sonu kumar On 02 May 2019:10:15:14 AM


Question 30. Asked on :24 April 2019:08:24:46 AM

Society has the power to reform a man explain on the basis of your reading of the lesson'' the beggar ? 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

 Jan 2, 2019 - Society has a power to reform a person explain the statement in light of lesson 'the begger' ... One day advocate Sergei came across a beggar.

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:34:13 AM


Question 31. Asked on :23 April 2019:08:16:41 AM

which of the following dye is used in preparing a slide of cheek cell


-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

rocki kumar

 which of the following dye is used in preparing a slide of cheek cell ... These solutions or answers are user based solution which may be or not ...


-Answered by rocki kumar On 08 May 2019:08:17:54 AM


Question 32. Asked on :23 April 2019:08:13:16 AM

which of the following is not a natural cause of deforestation

 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

priyanshu kumar

Serving these countries, dependencies and other territories: USA; UK; Canada; India; Australia; Ireland; South Africa; Morocco; Kenya; Brazil; New Zealand ...


-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:37:14 AM


Question 33. Asked on :22 April 2019:10:21:09 AM

 full form Ict

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

 

Information and communications technology

-Answered by Hitesh kumar On 22 April 2019:03:22:31 PM


Question 34. Asked on :22 April 2019:10:17:09 AM

A factual passage 300-350 words with eight  very short Answer type Questions

 

-Added by Hitesh kumar English » English

Answer:

Hitesh kumar

 Description involves developing a complete mental picture of a particular person, place, object or beings.  A factual description allows the reader to get a comprehensive view of the subject under discussion.  It involves a step by step description of the subject in the best possible manner.  In this way, the reader is able to compare or contrast facts, data or other information that is relevant.  A factual description  is the detailed description of the physical attributes of the subject as it appears to the onlooker with  the special features included.


Various subjects - ranging from animate to the inanimate have been described to enable the reader to frame an opinion of his own.  Such descriptions either provide essential knowledge on the subject matter, or provide a means of assessing the worth of the subject.  Often it is the description that allows the reader to make judgements for himself.  The success of a good description lies in the ability to describe the subject to its nearest accuracy with current information on the same. 



Read more on Brainly.in - https://brainly.in/question/4897723#readmore

-Answered by Hitesh kumar On 22 April 2019:03:20:41 PM


Question 35. Asked on :15 April 2019:09:41:05 PM

 Which letter is seventh from left of 16th from right in English alphabet?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » English

Answer:

Akki chauhan
A,B,C.......Z
13th letter from the left is N;
Seventh letter right from the N is T

-Answered by Akki chauhan On 27 August 2019:09:36:39 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1310)
History (166)
Geography (143)
Economics (121)
Political Science (48)
Mathematics (145)
General Knowledge (3128)
Biology (69)
Physical Education (12)
Chemistry (25)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (145)
Physics (20)
Other (32)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link