Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :03 September 2019:11:12:24 AM

Does the 8 of the body direction when depend in water?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

priyanshu kumar
The fact is that the true amount of water intake depends upon several factors, including gender, age ... As a person exercises, the body will begin to excrete more water through ... Urine output measure: One must pass urine once in eight hours.

-Answered by priyanshu kumar On 06 October 2019:09:33:22 AM


Question 2. Asked on :03 September 2019:11:10:00 AM

 What is the s. I. Unit of volume?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Akki chauhan
 MS.I. unit.

-Answered by Akki chauhan On 04 September 2019:10:52:17 AM


Question 3. Asked on :03 September 2019:11:06:07 AM

 Sound wave is?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Akki chauhan
A transverce wave.

-Answered by Akki chauhan On 04 September 2019:10:52:33 AM


Question 4. Asked on :03 September 2019:11:02:30 AM

 Sound wave cannot pass through?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Shruti Srivastva

 vaccum

-Answered by Shruti Srivastva On 03 September 2019:03:05:14 PM


Question 5. Asked on :03 September 2019:10:48:52 AM

 Which of the following is a compound?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Shruti Srivastva

 salt is compound.

-Answered by Shruti Srivastva On 03 September 2019:03:07:28 PM


Question 6. Asked on :03 September 2019:10:47:16 AM

 Which of the following is a mixture?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Shruti Srivastva

 Air is mixture.

-Answered by Shruti Srivastva On 03 September 2019:03:08:03 PM


Question 7. Asked on :03 September 2019:10:44:21 AM

 Which of the following will dissolve in carbon disulphide? 

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Shruti Srivastva

 Solapur dissolve in carbon disulphide.

-Answered by Shruti Srivastva On 03 September 2019:03:09:27 PM


Question 8. Asked on :03 September 2019:10:41:30 AM

 Give two example of of heterogeneous mixture?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Nishant Verma
Mixture of sand and water; mixture of iron and sulphur.

-Answered by Nishant Verma On 03 September 2019:03:01:10 PM


Question 9. Asked on :03 September 2019:10:37:30 AM

 Give two example of homogeneous mixture? 


-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Nishant Verma
Salt solution ;sugar solution.

-Answered by Nishant Verma On 03 September 2019:03:01:29 PM


Question 10. Asked on :03 September 2019:10:35:02 AM

 The gap between the funnel and filter paper sould be?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Nishant Verma
No gap.

-Answered by Nishant Verma On 03 September 2019:03:01:50 PM


Question 11. Asked on :03 September 2019:10:30:21 AM

 Give two example of collidal solution?

-Added by priyanshu kumar Science » Experiment

Answer:

Master Purushottam
 1= blood.                                                 2= milk .

-Answered by Master Purushottam On 03 September 2019:02:54:18 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link