Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :06 July 2020:01:41:42 PM

 Which day was really the worst day according to some children?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 The Blind day was really the most difficult one to some children.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:42:49 PM


Question 2. Asked on :06 July 2020:01:40:19 PM

 What made Miss Beam laugh while talking with the author?


-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 She laughed at misunderstanding of the author some of the children were blind or lame.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:43:28 PM


Question 3. Asked on :06 July 2020:01:38:43 PM

 List the various days for a special training of the children.

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 One blind day, one lame day, one deaf day, one dumb day. 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:45:18 PM


Question 4. Asked on :06 July 2020:01:35:33 PM

 What pained the author when he saw children in the playground?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 He was pained to see some blind and some crippled children. 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:48:44 PM


Question 5. Asked on :06 July 2020:01:34:59 PM

 What was the real aim of miss beam's school?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 To make children understand the problem of the handicapped people and to help them readily. 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:49:28 PM


Question 6. Asked on :06 July 2020:01:31:41 PM

 What subject were taught at miss beam's school?


-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 The subject taught by miss beam's school were math and language.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:52:11 PM


Question 7. Asked on :06 July 2020:01:29:55 PM

 What was the first's impression  of the author about miss Beam's school?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 The author's first impression about school was not favourable. He was pained to see a blind girl led by a little boy.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:53:11 PM


Question 8. Asked on :06 July 2020:01:26:30 PM

 Who was in the charge of a Different kind of school?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 Miss beam.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:01:56:50 PM


Question 9. Asked on :06 July 2020:12:35:56 PM

In the age of super-specialization, you must have...................... knowledge to become an astronaut. Put the right word in the blank space. 

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 Encyclopedia 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:38:57 PM


Question 10. Asked on :06 July 2020:12:34:48 PM

How many astronaut were there in aboard the Columbia? 

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam
Three astronaut - Kalpana chawla, a Japanese, a Ukranian 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:39:28 PM


Question 11. Asked on :06 July 2020:12:33:25 PM

 How many times did Kalpana Chawla go around the earth in her first space mission?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam
She go around earth 252 times in her first space mission.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:41:14 PM


Question 12. Asked on :06 July 2020:12:32:55 PM

 When did kalpana chawla join NASA?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 Kalpana Chawla join NASA for training as a astronaut in 1994

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:42:43 PM


Question 13. Asked on :06 July 2020:12:30:30 PM

 Who did marry Kalpana chawla and where?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 She married an american flight instructor jean pierre harrison.

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:44:01 PM


Question 14. Asked on :06 July 2020:12:29:50 PM

 Which country did she born become a citizen?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

Kalpana Chawla became the naturalised citizen of the US 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:44:58 PM


Question 15. Asked on :06 July 2020:12:29:00 PM

 Where was Kalpana Chawla born?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 Kalpana Chawla born in in karnal in haryana 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:46:12 PM


Question 16. Asked on :06 July 2020:12:27:18 PM

 What is space shuttle? How is it different from the rocket?


-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

Master Purushottam

 A space shuttle is a spacecraft that, unlike a rocket, can travel in space repeatedly. 

-Answered by Master Purushottam On 06 July 2020:12:46:52 PM


Question 17. Asked on :02 July 2020:01:23:47 PM

 Why did the waterfall give the tasty sake to taro only?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

on my way

 because taro was a thoughtful son?

-Answered by on my way On 02 July 2020:01:33:00 PM


Question 18. Asked on :02 July 2020:01:22:12 PM

What was the sake and it's property?

-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

on my way

 The sake was the expensive Japanese drink which warm up the body and heart. 

-Answered by on my way On 02 July 2020:01:35:22 PM


Question 19. Asked on :02 July 2020:01:17:32 PM

  Why did the villagers decided to drown taro?


-Added by Master Purushottam English » Extra Questions 7th Class

Answer:

on my way

 The villager thought that taro had fool of them, so they decided to punish him.

-Answered by on my way On 02 July 2020:01:36:51 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (248)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link