Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :21 August 2021:03:59:34 PM

 This is the place _____ Vasco Da Gama landed.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Where

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:03:16 PM


Question 2. Asked on :21 August 2021:03:58:47 PM

 That was the reason ____ Lencho said the raindrops were like new coins.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Which

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:03:06 PM


Question 3. Asked on :21 August 2021:03:56:13 PM

 A storm in _____ hailstone fall is a hailstone.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Where

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:02:54 PM


Question 4. Asked on :21 August 2021:03:55:31 PM

 Lencho prayed to God ______ eyes sees into our mids.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Whose

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:02:37 PM


Question 5. Asked on :21 August 2021:03:54:53 PM

 The many _____ i trusted cheated me.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Whom

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:02:13 PM


Question 6. Asked on :21 August 2021:03:54:03 PM

 Pretoria was the place ______ the in auguration ceremony took place.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Where

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:02:00 PM


Question 7. Asked on :21 August 2021:03:53:07 PM

 Hailstones are small ball of ice _____ falls like rain.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 That

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:01:44 PM


Question 8. Asked on :21 August 2021:03:51:54 PM

 Apartheid is a political system _____ separates people according to their race.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 That

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:00:55 PM


Question 9. Asked on :21 August 2021:03:50:45 PM

 The farmer wrote the letter ______ his crops were ruined.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 When 

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:00:38 PM


Question 10. Asked on :21 August 2021:03:48:20 PM

 Lencho is a farmer _____ write a letter to God.

-Added by Shruti Srivastva English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

Shruti Srivastva

 Who

-Answered by Shruti Srivastva On 21 August 2021:04:00:26 PM


Question 11. Asked on :07 October 2020:03:57:08 PM

What made him Angry? 

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

When Lencho counted the money he found it short by thirty pesos. God could not have made a mistake, nor could He have denied Lencho what he had requested. He thought that the post office employees had cheated him.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:22:40 PM


Question 12. Asked on :07 October 2020:03:53:43 PM

Was Lencho surprised to find a letter for him with money in it?

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

 No.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:22:11 PM


Question 13. Asked on :07 October 2020:03:52:48 PM

What did the Postmaster do then? 

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

The Postmaster decided to respond tob the letter. He asked the employees to contribute something for this act of charity. He himself gave a part of his salary. He was able to collect seventy pesos. He sent the money to Lencho.  

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:17:04 PM


Question 14. Asked on :07 October 2020:03:51:38 PM

Who read the Letter? 

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

 The Postmaster received the letter and read it. 

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:15:46 PM


Question 15. Asked on :07 October 2020:03:47:01 PM

Who or What did Lencho have faith in? What did he do?

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

Lencho had faith in God. He believed that God helps everybody and no one dies of hunger. He decided to seek help from God. so, He began to write a letter to God.Then, He posted a Letter. 

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:11:58 PM


Question 16. Asked on :07 October 2020:03:44:24 PM

What were Lencho's feelings when the hail stopped?

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

When the hail stopped, the corn was totally destroyed. Lencho's soul was filled with sadness. He was upset. That night was a sorrowful one for him and his family.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:08:39 PM


Question 17. Asked on :07 October 2020:03:43:38 PM

What happened to Lencho's Fields? 

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

Lencho's Fields became white as if covered with salt. The corn was totally destroyed.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:06:47 PM


Question 18. Asked on :07 October 2020:03:41:53 PM

How did the rain change?

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

Suddenly a strong wind began to blow and along with the rain very large hailstones began to fall.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:04:55 PM


Question 19. Asked on :07 October 2020:03:40:16 PM

Why did Lencho say the raindrops were like 'new coins'? 

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

Lencho said the raindrops were like new coins. He compared the big drops to ten cents and the little ones with five cents. He calls them so because they needed rain for good harvest.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:04:01:13 PM


Question 20. Asked on :07 October 2020:03:34:17 PM

What did Lencho hope for ? 

-Added by nisha sheikh English » First Flight [ A Letter To God]

Answer:

nisha sheikh

 Lencho hoped for Rain.

-Answered by nisha sheikh On 07 October 2020:03:59:30 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (2235)
History (278)
Geography (310)
Economics (258)
Political Science (96)
Mathematics (201)
General Knowledge (5686)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (45)
English (259)
Physics (1435)
Other (97)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (128)
1 (2)

 

 

Sponsers link