Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :20 August 2019:03:33:37 PM

First woman to have a space-walk?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
Svetlana Yevgenyevna Savitskaya.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:34:22 PM


Question 2. Asked on :20 August 2019:03:32:05 PM

First female to find asteroid?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
Caroline and Derschell.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:32:58 PM


Question 3. Asked on :20 August 2019:03:30:17 PM

First man to climb on Mt Everest without oxygen?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
Phu Dorji Sherpa.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:31:25 PM


Question 4. Asked on :20 August 2019:03:29:05 PM

First man to reach South Pole?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
Roald Amundsen.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:29:40 PM


Question 5. Asked on :20 August 2019:03:27:45 PM

First man to reach North Pole?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
Robert Peary.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:28:37 PM


Question 6. Asked on :20 August 2019:03:17:28 PM

Which country give voting right to women?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
New Zealand give voting right to women.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:21:24 PM


Question 7. Asked on :20 August 2019:03:15:45 PM

First country to start underground metro rail?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput
Britain.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:24:48 PM


Question 8. Asked on :14 July 2019:11:20:06 AM

 First prime minister of Britain? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Himanshi Verma

 Sir Robert Walpole is the prime minister of Britain.

-Answered by Himanshi Verma On 18 July 2019:06:48:54 PM


Question 9. Asked on :14 July 2019:11:17:41 AM

Who was the first president of United State America?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Himanshi Verma
George washington was the first president of USA.

-Answered by Himanshi Verma On 18 July 2019:06:46:03 PM


Question 10. Asked on :14 July 2019:11:14:27 AM

 चीनी गणराज्य के प्रथम राष्ट्रपति?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Himanshi Verma

 चीनी गणराज्य के प्रथम राष्ट्रपति शी जिनपिंग थे |

-Answered by Himanshi Verma On 18 July 2019:06:45:18 PM


Question 11. Asked on :14 July 2019:11:11:48 AM

 कागजी मुद्रा शुरू करने वाल प्रथम देश?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Himanshi Verma

 कागजी मुद्रा शुरू करने वाला प्रथम देश चीन है |

-Answered by Himanshi Verma On 18 July 2019:06:44:29 PM


Question 12. Asked on :14 January 2019:10:19:19 AM

 In which year played final FIFA world cup match.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
2014.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:49:26 PM


Question 13. Asked on :14 January 2019:09:54:39 AM

 First clonned animal.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
 Dolly (a sheep)

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:49:43 PM


Question 14. Asked on :14 January 2019:09:31:13 AM

 World's first Atomic Energy Plant.

-Added by Rohit Rajput Chemistry » First In The World

Answer:

Master Purushottam
In U.S.A

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:50:20 PM


Question 15. Asked on :13 January 2019:10:39:19 AM

 first woman to cross the Seven Seas. 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
Bula chaudhary was the first women to cross the seven seas.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:32:10 PM


Question 16. Asked on :13 January 2019:10:36:17 AM

First woman President of a country. 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
 The Victoria Woodhull ( in U.S.A)

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:32:21 PM


Question 17. Asked on :13 January 2019:10:20:05 AM

 First man to climb on Mt Everest without oxygen. 

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
  Phu Dorji Sherpa.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:32:29 PM


Question 18. Asked on :13 January 2019:10:19:41 AM

 First person to reach South.

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
  Roald Amundsen

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:32:34 PM


Question 19. Asked on :13 January 2019:10:18:58 AM

 First man to reach North Pole.

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
  Robert Peary

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:32:46 PM


Question 20. Asked on :13 January 2019:10:17:28 AM

 First person to go on both the poles (North and South).

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
  Albert p. carey

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:32:52 PM


Question 21. Asked on :13 January 2019:10:05:21 AM

 First person to give information about planets and their motion around the sun. 

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
 Nicolous Copernicus.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:33:02 PM


Question 22. Asked on :13 January 2019:10:04:03 AM

 First man to work in space.

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
 Alexeo Leonil.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:33:10 PM


Question 23. Asked on :13 January 2019:10:02:53 AM

 First man to go into space.

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Master Purushottam
  Major Yuri Gagarin.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:33:19 PM


Question 24. Asked on :13 January 2019:10:02:09 AM

 First man to climb Mount Everest.

-Added by Prince Rawat General Knowledge » First In The World

Answer:

Akki chauhan

 Edmund Precival Hillary

-Answered by Akki chauhan On 13 January 2019:11:27:12 AM


Question 25. Asked on :13 January 2019:09:59:56 AM

 First rocket to go near the sun.

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput

 Helius (B)

-Answered by Rohit Rajput On 13 January 2019:10:08:21 AM


Question 26. Asked on :13 January 2019:09:58:13 AM

 World's first Multipurpose River Valley Project.

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » First In The World

Answer:

Rohit Rajput

 Tennessee River Valley Project (USA)

-Answered by Rohit Rajput On 13 January 2019:10:09:29 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1588)
History (178)
Geography (152)
Economics (122)
Political Science (50)
Mathematics (176)
General Knowledge (4468)
Biology (87)
Physical Education (12)
Chemistry (26)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (169)
Physics (23)
Other (33)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link