Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :23 August 2020:01:14:28 PM

 what are the possess of sole proprietorship?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva

It possess the following charactersitics:

(i) Single ownerful: It is run by single individual who owns and controls all assets of the properties of the business and bears all risks.

(ii) Individual Capital Contribution: Capital is arrangedby sole proprietor himself either from personal resonrces or through borrowing .

(iii) Individual Managementand Contorl: All business decisions are taken by sole prorietor himself.

(iv) No Sharing of Profiit and Loss: Entire profit arising out of business is enjoyed by sole proprietor himship.Similarly ,he himship has to bear all the business losses.

(v) Unlimited liability: In case of any loss ,sole proprietor's personal property can be used to pay off all the liabilities.

-Answered by Jyoti Srivastva On 23 August 2020:01:30:30 PM


Question 2. Asked on :23 August 2020:12:40:52 PM

 what are the possess of business organization?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva
Every business organization possess the following characteristics :

(i) Distinct ownership: Business firm can be owned by an indivied or group of individuals jointly . 

(ii) Separate Status and Management: Every firm is a separate and an independent identity and no one can be accounted for any other's functioning.

(iii) Continutity in operations: Operations of every firm are carried on a continuous basis.

(iv) Lawful business: Business firms must carry on lawful business activities.

(v) Dealing in goods and services: Every firm is engaged either in production or distribution of goods and serices.

(vi) Rick involvement: Business involves rick and uncertainty due to uncertain future decisions.

-Answered by Jyoti Srivastva On 23 August 2020:12:43:35 PM


Question 3. Asked on :19 August 2020:01:16:43 PM

 write the possess of partnership 

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Anjali Kumari
 partnership is a formal arrangement by two or more parties to manage and operate a business and share its profits. ... In particular, in a partnership business, all partners share liabilities and profits equally, while in others, partners have limited liability.


-Answered by Anjali Kumari On 12 October 2020:07:44:07 PM


Question 4. Asked on :19 August 2020:12:41:41 PM

 Write the possess of HUF?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva

HUF possess the following:

(i) Legal status : HUF is governed by hindu law, thus can enter into partnership agreements.

(ii) Membership : onlymale member who are coparceners by birth can be its member. 

(iii) Managment : All the affairs of HUF are managed by karta.

(iv) Liability : Liability of all except karta in limited .

(v) Fluctuating share : share of each member keeps on fluctuating by birth and death of male members.

(vi) Continuty : Death of any coparcener or even karta does not effects its continuity.

(vii) Profit sharing : All coparcener have equal share in the proits.

-Answered by Jyoti Srivastva On 19 August 2020:12:45:00 PM


Question 5. Asked on :19 August 2020:12:27:20 PM

 what is the HUF?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva

 It is a most peculiar form of business organisation in which family possesses some inherited property and the head of the family konwn as karta manages its affairs.

-Answered by Jyoti Srivastva On 19 August 2020:12:36:33 PM


Question 6. Asked on :18 August 2020:02:00:01 PM

 Write the full form o IFFCO?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Shruti Srivastva
Indian Farmers and fertilizer co-opreative. 

-Answered by Shruti Srivastva On 24 August 2020:05:27:35 PM


Question 7. Asked on :18 August 2020:01:50:07 PM

 What is the share?

-Added by Jyoti Srivastva Computer Science » Forms Of Business Organizations

Answer:

Shruti Srivastva
Smallest unit to which the share capital of the company is divided. 

-Answered by Shruti Srivastva On 28 August 2020:06:03:47 PM


Question 8. Asked on :18 August 2020:01:33:23 PM

 what is the Sole Proprietorship?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva

 Sole Proprietorship is a tpye of business unit where one person is solely responsible for proving the capital, bearing the risk enterpriese and for the managment of the business.

-Answered by Jyoti Srivastva On 18 August 2020:01:39:29 PM


Question 9. Asked on :18 August 2020:01:08:43 PM

 Write the process of LLP?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva
LLP Process:

(i) Acquire DPIN and DSC 

(ii) Register DPIN, DSC with LLP 

(iii) Cleck name availability 

(iv) Download UP forms

(v) File Electronically

(vi) Track status

(vii) Receive certificate.

-Answered by Jyoti Srivastva On 18 August 2020:01:11:06 PM


Question 10. Asked on :18 August 2020:12:59:20 PM

 What are the Compay?

-Added by Jyoti Srivastva Computer Science » Forms Of Business Organizations

Answer:

Shruti Srivastva
An artificial company created by law having a perpetual succession of the common seal. 

-Answered by Shruti Srivastva On 28 August 2020:06:04:42 PM


Question 11. Asked on :18 August 2020:12:42:30 PM

 what is partnership?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva

 It is the relation between persons competing to make contracts who agree to carry lawful business in common view of private gain

-Answered by Jyoti Srivastva On 18 August 2020:12:48:10 PM


Question 12. Asked on :18 August 2020:12:27:04 PM

 What is the Business Oranisations?

-Added by Jyoti Srivastva Business Study » Forms Of Business Organizations

Answer:

Jyoti Srivastva

 Business organisations are also konwn as business undertaking, enterprises firms or cohcerns. 

-Answered by Jyoti Srivastva On 18 August 2020:12:37:47 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link