Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :30 September 2019:10:14:41 AM

Perimeter of square is.......

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

Nishant Verma

 4xsquare


-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:25:52 AM


Question 2. Asked on :30 September 2019:10:12:51 AM

What is perimeter of Square?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

Nishant Verma
4*side.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:26:35 AM


Question 3. Asked on :30 September 2019:10:12:25 AM

WHat is area of Square?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

Nishant Verma
side * side

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:26:46 AM


Question 4. Asked on :30 September 2019:10:11:22 AM

What is formula of Total surface area of Hemisphere?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

Nishant Verma
(3r2) sq. units.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:26:57 AM


Question 5. Asked on :30 September 2019:10:10:34 AM

What is curved surface area of Hemisphere?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

Nishant Verma
 (2r2) sq. units.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:27:07 AM


Question 6. Asked on :30 September 2019:10:09:29 AM

What is surface area of Sphere?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

Nishant Verma
(4r2) sq. units.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:27:28 AM


Question 7. Asked on :30 September 2019:10:06:39 AM

What is curved surface are of cone?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

priyanshu kumar
(rl) sq. units.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:45:03 AM


Question 8. Asked on :30 September 2019:10:06:06 AM

What is volume of Cone?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

priyanshu kumar
 r2h cubic units.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:45:24 AM


Question 9. Asked on :30 September 2019:10:03:38 AM

What is Diagonal of cube?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

priyanshu kumar
 Diagonal = 3a units

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:46:56 AM


Question 10. Asked on :30 September 2019:10:03:01 AM

What is Surface Area of Cube?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

priyanshu kumar
 6a2 sq. units.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:47:09 AM


Question 11. Asked on :30 September 2019:10:02:26 AM

What is volume of Cube?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

priyanshu kumar
a3 cubic units.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:47:49 AM


Question 12. Asked on :30 September 2019:10:01:18 AM

 What is formula of Diagonal of Cuboid?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Formula

Answer:

Akki chauhan
If l, b and h denote the length, breadth and height respectively of the cuboid then the length of its diagonal d is given by the formula d = √(l^2+b^2+h^2).

-Answered by Akki chauhan On 01 October 2019:10:56:06 AM


Question 13. Asked on :30 September 2019:10:00:06 AM

What is Volume of Cuboid?

-Added by Akki chauhan Mathematics » Formula

Answer:

priyanshu kumar
(l x b x h) cubic units

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:10:48:32 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link