Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :21 September 2019:07:16:18 PM

What was the main idea of Roussean's famous work' Social Contracts?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar

Rousseau’s famous, work the ‘Social Contract’ believed that governments should be based on the consent of the governed.


-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:36:12 PM


Question 2. Asked on :21 September 2019:07:15:26 PM

What was the immediate cause of rioting in paris?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar
The high price of bread was the immediate cause for rioting in Paris.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:36:40 PM


Question 3. Asked on :21 September 2019:07:14:42 PM

Why did the fall of Bastille signify?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar
The fall of Bastille signified the end of the autocratic rule of the monarch.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:36:48 PM


Question 4. Asked on :21 September 2019:07:13:55 PM

Why was the Bastille hated by all?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar

Bastille was hated because it was a symbol of the despotic power of the King.


-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:37:11 PM


Question 5. Asked on :21 September 2019:07:12:35 PM

  Explain the terms Liberty, Equality and Fraternity.

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar
The term Liberty means freedom, equality stands for being equal and fraternity stands for brotherhood.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:37:26 PM


Question 6. Asked on :21 September 2019:07:11:55 PM

What did the French Revolution of 1789 stand for?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar
The French Revolution of 1789 stood for the ideas of Liberty, Equality and Fraternity.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:38:00 PM


Question 7. Asked on :21 September 2019:07:09:46 PM

When did the French Revolution take place?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar
The French Revolution took place on July 14, 1789.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:38:15 PM


Question 8. Asked on :21 September 2019:07:09:15 PM

Who were the sans culottes?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar

Sans-Culottes literally mean:

Those without knee breeches i.e., the common people of Paris.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:38:30 PM


Question 9. Asked on :21 September 2019:07:08:30 PM

What activity of the french monarchy hastened the Revolution.

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar
Extravagant lifestyle of the monarchy brought France to the verge of bankruptcy and hastened the Revolution.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:38:39 PM


Question 10. Asked on :21 September 2019:07:07:46 PM

Describe the incident which sparked the Revolution?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar

The attack by the Third Estate on the Bastille State Prison (14th July 1789) and setting free the prisoners sparked the ‘Revolution’.


-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:38:47 PM


Question 11. Asked on :21 September 2019:07:07:05 PM

What do you understand by the word 'Revolution'?

-Added by Akki chauhan History » French Revolution

Answer:

priyanshu kumar

The term ‘Revolution’ means a recognisable momentous change in any situation.


-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:38:58 PM


Question 12. Asked on :13 January 2019:07:40:47 PM

 What were the main features of Jacobin club ?

-Added by Himanshi Verma History » French Revolution

Answer:

Master Purushottam

The main features of the jacobins club includes the following:-

i) It belonged mainly to the less prosperous section of society.

ii) A large group used wear long striped trousers.

iii) The members wore a red cap which symbolised liberty.

iv) They played an important role in making France a democratic country.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:41:47 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1818)
History (187)
Geography (200)
Economics (124)
Political Science (54)
Mathematics (183)
General Knowledge (5168)
Biology (93)
Physical Education (12)
Chemistry (26)
Civics (18)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (170)
Physics (24)
Other (68)
Accountancy (11)
Business Study (27)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link