Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :23 September 2019:08:27:59 PM

Full form of CISF is .......

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Chronic Myelogenous Leukemia

-Answered by priyanshu kumar On 01 October 2019:10:30:09 AM


Question 2. Asked on :23 September 2019:08:27:01 PM

what is full form of CIBIL.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

Suraj Kumar
Credit Information Bureau (India) Limited

-Answered by Suraj Kumar On 10 November 2019:03:56:18 PM


Question 3. Asked on :23 September 2019:07:56:24 PM

What is full form of B.ED.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

Suraj Kumar
Bachelor of Education

-Answered by Suraj Kumar On 10 November 2019:04:03:12 PM


Question 4. Asked on :23 September 2019:07:44:28 PM

What is full from of BCG.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

Suraj Kumar
Bacillus Calmette-Guerin

-Answered by Suraj Kumar On 10 November 2019:04:03:38 PM


Question 5. Asked on :23 September 2019:07:30:38 PM

What is full form of RSPV.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Repondez s'il vous plait

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:10:15 PM


Question 6. Asked on :23 September 2019:07:27:51 PM

What is full form of NCR?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
National Capital Region

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:11:11 PM


Question 7. Asked on :23 September 2019:07:22:42 PM

What is full form of CFL?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Compact fluorescent lamp

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:12:23 PM


Question 8. Asked on :29 August 2019:03:29:06 PM

 What is the full form of CARA?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Central Adoption resource Authority.

-Answered by Shivang Gupta On 29 August 2019:03:30:09 PM


Question 9. Asked on :28 August 2019:03:37:17 PM

 What is the full form of NFSA?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 National Food Security Act.

-Answered by Shivang Gupta On 28 August 2019:03:38:45 PM


Question 10. Asked on :28 August 2019:03:13:02 PM

 What is the full form of (LIC)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Rohit Rajput
Life Insurance corporation of India.

-Answered by Rohit Rajput On 29 August 2019:10:14:54 AM


Question 11. Asked on :28 August 2019:03:10:12 PM

 What is the full form of (EDF)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Eco-Development Forces.

-Answered by Shivang Gupta On 28 August 2019:03:12:16 PM


Question 12. Asked on :27 August 2019:05:32:09 PM

 What is the full form of MAKA?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Maulana Abdul kalam Azad.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:05:34:55 PM


Question 13. Asked on :27 August 2019:05:29:15 PM

 What is the full form of MAKA?





-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Akki chauhan

Moral Agreeable Known Active.

-Answered by Akki chauhan On 28 August 2019:09:12:50 AM


Question 14. Asked on :27 August 2019:05:18:37 PM

 What is the full form of (NYKS)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Nehru Yuva Kendra Sangathan.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:05:19:35 PM


Question 15. Asked on :25 August 2019:05:02:59 PM

 What is the full form of (VAT)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 State Value added Tax. 

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:09:12 PM


Question 16. Asked on :25 August 2019:04:54:56 PM

 What is the full form of EFP?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 Exchange of Future for physical.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:09:39 PM


Question 17. Asked on :25 August 2019:04:51:52 PM

 What is the full form of WBNP?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Wheat Based Nutrition programme. 

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:09:46 PM


Question 18. Asked on :25 August 2019:04:39:12 PM

 What is the full form of IGC?


-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 International grain council.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:10:30 PM


Question 19. Asked on :25 August 2019:04:17:35 PM

 what is the full form of NSSK?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 Navjat Shishu Surusha Karyakram. 

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:11:08 PM


Question 20. Asked on :25 August 2019:04:12:13 PM

What is the full form of JSSK?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Harshita Rathore
 Janani Shishu Suraksha Karyakram

-Answered by Harshita Rathore On 26 August 2019:03:17:33 PM


Question 21. Asked on :25 August 2019:04:07:35 PM

 What is the full form of JSY?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 Janani Suraksha Yaiana. 

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:11:31 PM


Question 22. Asked on :25 August 2019:03:59:00 PM

 What is the  full form of SHP?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 School High programme.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:11:54 PM


Question 23. Asked on :25 August 2019:03:52:44 PM

 What is the full form of WIFS?

-Added by Shivang Gupta Sociology » Full Form

Answer:

Shruti Srivastva

Weekly Iron Folic Acid. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:21:51 PM


Question 24. Asked on :25 August 2019:03:49:58 PM

 What is the full form of (MHS)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Weekly Iron Folic Acid Supplementation.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:12:41 PM


Question 25. Asked on :25 August 2019:03:44:13 PM

 What is the full form of (RAN)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Rashtriya Arogya Nidhi. 

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:12:53 PM


Question 26. Asked on :25 August 2019:03:35:19 PM

What is the full form of CCIM ?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Central Council of Indian Medicine.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:13:23 PM


Question 27. Asked on :25 August 2019:03:30:59 PM

 What is the full form of CCH?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Central Council of Homoeophaty.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:13:32 PM


Question 28. Asked on :25 August 2019:03:25:52 PM

 what is the full formn of NBO?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 National Building organisation. 


-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:13:57 PM


Question 29. Asked on :25 August 2019:03:23:32 PM

What is the full form of HPL?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 Hindustan prefab Limited.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:14:33 PM


Question 30. Asked on :25 August 2019:03:21:07 PM

 What is the full form of IIP ?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 Index of Industry Production.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:14:41 PM


Question 31. Asked on :25 August 2019:03:18:48 PM

 What is the full form of ASI?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Master Purushottam
 Annual Survey of Industries.

-Answered by Master Purushottam On 25 August 2019:06:31:33 PM


Question 32. Asked on :25 August 2019:03:14:21 PM

  What is the full form of FDI?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
 Foreign Direct Investment.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:15:07 PM


Question 33. Asked on :25 August 2019:03:12:01 PM

 What is the full form of (ILS)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Master Purushottam
 Institute of Life Science.

-Answered by Master Purushottam On 25 August 2019:06:32:19 PM


Question 34. Asked on :25 August 2019:03:09:11 PM

 What is the full form of (NBRC)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 National Brain Research Center. 


-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:16:04 PM


Question 35. Asked on :25 August 2019:03:06:35 PM

 What is the full form of NCCS?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
National Center of Cell Science

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:16:31 PM


Question 36. Asked on :25 August 2019:02:59:50 PM

 What is the full form of (NII)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
National Institute of Immunology.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:16:38 PM


Question 37. Asked on :25 August 2019:02:57:48 PM

 What is full form of (ILS)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Master Purushottam
Instutie of LIfe Sciences

-Answered by Master Purushottam On 25 August 2019:06:33:08 PM


Question 38. Asked on :23 August 2019:03:47:38 PM

Where the( WII ) were set -up?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 In dehradun.


-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:29:37 AM


Question 39. Asked on :23 August 2019:03:44:43 PM

 What is the full form of (WII)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar
Wild institute of india.

-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:30:33 AM


Question 40. Asked on :23 August 2019:03:37:36 PM

 What is the full form of (CEA)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 Central electricity authority. 


-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:32:31 AM


Question 41. Asked on :23 August 2019:03:29:47 PM

 What is the full form of (DVC)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 Damonder valley corporating


-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:33:18 AM


Question 42. Asked on :23 August 2019:03:26:09 PM

 What is the full form of (JSS)?

-Added by Shivang Gupta Sociology » Full Form

Answer:

Shruti Srivastva
Jan Shikha Sangathan.

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:20:15 PM


Question 43. Asked on :23 August 2019:03:23:42 PM

 What is the full form (CBSE)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 Central board of secondary education.


-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:36:40 AM


Question 44. Asked on :23 August 2019:03:16:09 PM

 What is the full form of (NIOS)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

priyanshu kumar

 National Institute of Open school. 


-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:36:48 AM


Question 45. Asked on :22 August 2019:06:27:04 PM

 What is the full form of (SRI)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 System of Rice Intensification is the full form of (SRI).

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:06:28:06 PM


Question 46. Asked on :22 August 2019:06:21:16 PM

 What is the full form of (DMI)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Directorate of Marketing and Inspection.

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:06:22:14 PM


Question 47. Asked on :22 August 2019:06:12:06 PM

 What is the full form of (RKVY)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Rashtriya Krishi Vikas Yojana.

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:06:13:31 PM


Question 48. Asked on :22 August 2019:05:36:08 PM

 What is the full form of (CAG)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » Full Form

Answer:

Shivang Gupta

 Comptroller and auditor general .

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:05:37:20 PM


Question 49. Asked on :21 August 2019:10:14:54 PM

What is full form of ACD.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Full Form

Answer:

Master Purushottam

 Automatic call distributor

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:20:11 PM


Question 50. Asked on :20 August 2019:03:18:52 PM

 WHAT IS FULL FORM OF CEO

-Added by Master Purushottam General Knowledge » FULL FORM

Answer:

Master Purushottam

 CHEIF EXECUTIVE OFFICER

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:03:19:24 PM


Question 51. Asked on :14 July 2019:10:55:21 AM

Write the full name of FICCI.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Full Form

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of FICCI is "The Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry".

-Answered by Himanshi Verma On 15 July 2019:06:14:25 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link