Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :12 April 2021:11:21:00 AM

Name the group of island lying in the arabian sea ?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K.

Answer:

Shruti Srivastva
Lakshdweep Island Group.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 April 2021:12:55:05 PM


Question 2. Asked on :03 November 2019:05:04:06 PM

 full form of CFL?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K.

Answer:

Akki chauhan
compact fluorescent light

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:30:28 PM


Question 3. Asked on :03 November 2019:04:29:04 PM

 full mform of ICU?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K.

Answer:

Akki chauhan
Intensive Care Unit

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:36:30 PM


Question 4. Asked on :24 October 2019:10:53:16 AM

 कल्टीवेटर क्या है ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar
मुक्त ज्ञानकोश विकिपीडिया से. Jump to navigation Jump to search. कल्टीवेटरकल्टीवेटर एक कृषि उपकरण है जिसका उपयोग खेत की जुताई करने में किया जाता है। खेत में मिट्टी के ढेलों को तोड़ने में भी इसका उपयोग किया जाता है। कल्टीवेटर विविध प्रकार ...

-Answered by priyanshu kumar On 24 October 2019:10:54:10 AM


Question 5. Asked on :20 October 2019:10:26:35 AM

 full form in english

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K.

Answer:

Suraj Kumar
"Bidirectional Universal Switch" There is no real full form of the computer , it is made by users and Computer the word is generated with the English word ...

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:25:33 PM


Question 6. Asked on :10 October 2019:07:57:40 PM

 Which element is excreted through human sweat?

-Added by Himanshi Verma Science » G.K.

Answer:

Rohit Rajput
Sulphur

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:58:33 AM


Question 7. Asked on :09 October 2019:10:52:09 AM

. Which book of Modi Ji is a collection of his thoughts on education and mentions how education was transforming Gujarat?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K.

Answer:

Rohit Rajput
Kelave te kelavani.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:18:26 PM


Question 8. Asked on :08 October 2019:11:29:24 AM

Why the white blood corpuscles are popularly called "soldiers of the body"?

-Added by Himanshi Verma Science » G.K.

Answer:

Himanshi Verma

Defend the body

-Answered by Himanshi Verma On 08 October 2019:11:30:31 AM


Question 9. Asked on :08 October 2019:11:15:07 AM

  In which part of the body digestion of protein starts?

-Added by Himanshi Verma Science » G.K.

Answer:

Rohit Rajput

 Stomach

-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:22:07 PM


Question 10. Asked on :02 October 2019:10:48:55 AM

विश्व की सबसे बड़ी लाइब्रेरी कौन सी है?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.K.

Answer:

Nishant Verma
लेनिन लाइब्रेरी|

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:25:26 AM


Question 11. Asked on :29 August 2019:03:54:35 PM

 Write two festival of Kerala?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Shivang Gupta

 Maha shivarathi

-Answered by Shivang Gupta On 29 August 2019:03:56:23 PM


Question 12. Asked on :29 August 2019:03:37:13 PM

What is the full form of (NIC)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Shivang Gupta

 National International Camp.

-Answered by Shivang Gupta On 29 August 2019:03:38:07 PM


Question 13. Asked on :27 August 2019:05:10:23 PM

 Name the first colored flim of India?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.K.

Answer:

Suman Kumari

 Kisan kanya.

-Answered by Suman Kumari On 27 August 2019:05:11:48 PM


Question 14. Asked on :27 August 2019:03:32:15 PM

 What is natural satellite of earth?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.K.

Answer:

Khushi Chauhan

 Moon is natural satellite.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:04:04:18 PM


Question 15. Asked on :27 August 2019:03:06:36 PM

In which year the (TPP)are launched?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Khushi Chauhan

 In 2006.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:04:21:50 PM


Question 16. Asked on :27 August 2019:03:03:01 PM

 What is the full form of (TPP)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Shivang Gupta

 Twenty Point Programme.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:03:04:26 PM


Question 17. Asked on :25 August 2019:02:46:53 PM

 write the principle language of Gujarat?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar
 Gujarati.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:17:22 PM


Question 18. Asked on :25 August 2019:02:38:40 PM

 write any two principle language of Assam?

-Added by Shivang Gupta Sociology » G.K.

Answer:

Shruti Srivastva
Assamese. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:19:32 PM


Question 19. Asked on :25 August 2019:02:35:55 PM

 Write any two principal language of Andhar pradesh?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar
Telegu and Urdu

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:18:18 PM


Question 20. Asked on :24 August 2019:11:46:33 AM

 How much area covered by Nagaland?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K.

Answer:

Akki chauhan

 16579 sq.km.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:01:29 PM


Question 21. Asked on :24 August 2019:11:31:32 AM

 What is the full form of MIS?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Shivang Gupta
Management information system.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:32:17 AM


Question 22. Asked on :24 August 2019:11:13:48 AM

 What is the full form of (NMM)?

-Added by Shivang Gupta Biology » G.K.

Answer:

Shruti Srivastva
National marketing manager. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:18:05 PM


Question 23. Asked on :24 August 2019:10:45:30 AM

 How much area covered by Himachal pradesh?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K.

Answer:

Himanshi Verma

 55673 sq. km

-Answered by Himanshi Verma On 24 August 2019:10:46:12 AM


Question 24. Asked on :24 August 2019:09:55:33 AM

 What is the capital of Liberia?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar

 Monrovia.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:14:19 PM


Question 25. Asked on :24 August 2019:09:54:02 AM

 What is capital of Italy?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar

 Rome.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:15:16 PM


Question 26. Asked on :24 August 2019:09:52:05 AM

 What is the capital of Greece?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar

 Athens.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:15:49 PM


Question 27. Asked on :24 August 2019:09:51:16 AM

 What is the capital of Germany?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

Harshita Rathore

 Berlin.

-Answered by Harshita Rathore On 24 August 2019:09:51:56 AM


Question 28. Asked on :24 August 2019:09:50:38 AM

 What is the capital of Egypt?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar

 Cairo.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:27:27 PM


Question 29. Asked on :24 August 2019:09:49:02 AM

 What is the capital Bulgaria?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

priyanshu kumar

 Sofia.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:28:04 PM


Question 30. Asked on :24 August 2019:09:47:34 AM

 What is the capital of Austria?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.K.

Answer:

Harshita Rathore

 Vienna

-Answered by Harshita Rathore On 24 August 2019:09:48:02 AM


Question 31. Asked on :22 August 2019:05:38:32 PM

 Whose country invent paper money in the world?


-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Shivang Gupta

 China invent paper money in the world.

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:05:40:03 PM


Question 32. Asked on :22 August 2019:05:32:21 PM

 In which year (nacwc) were set up?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K.

Answer:

Shivang Gupta

 May 5,1997 were set up.

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:05:35:11 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (2235)
History (278)
Geography (310)
Economics (258)
Political Science (96)
Mathematics (201)
General Knowledge (5686)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (45)
English (259)
Physics (1435)
Other (97)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (128)
1 (2)

 

 

Sponsers link