Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :03 February 2020:06:23:40 PM

 India's first ever national police museum will eshtablish in which city?

-Added by Khushi Chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Delhi.


-Answered by priyanshu kumar On 17 February 2020:02:52:03 PM


Question 2. Asked on :26 January 2020:01:46:08 PM

 Write the capital of city Nagaland ?

-Added by Manisha Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
kohima

-Answered by priyanshu kumar On 17 February 2020:02:55:30 PM


Question 3. Asked on :01 December 2019:10:13:59 AM

 Which is the biggest continent in the world ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar

 Asia.


-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:34:24 AM


Question 4. Asked on :01 December 2019:10:07:32 AM

 Which is the largest fish in the world? 

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar

 Whale shark.


-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:34:48 AM


Question 5. Asked on :01 December 2019:10:06:40 AM

  Which is the smallest bird ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 Humming Bird

-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:34:56 AM


Question 6. Asked on :01 December 2019:09:58:43 AM

 Which is the national motto of india?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Satyameva Jayate 

-Answered by Suraj Kumar On 02 December 2019:08:35:24 AM


Question 7. Asked on :20 November 2019:03:16:09 PM

 What is the full form of ADB?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Asian Development Bank

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:27:35 AM


Question 8. Asked on :20 November 2019:03:15:05 PM

What is the full form of AD?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar

 Anno Domini


-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:27:45 AM


Question 9. Asked on :20 November 2019:03:14:40 PM

 What is the full form of ACU?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Asian Currency Union

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:27:55 AM


Question 10. Asked on :20 November 2019:02:50:38 PM

The first person to reach Mount Everest

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Edmound Hilliary. 

-Answered by Shruti Srivastva On 17 August 2020:05:41:23 PM


Question 11. Asked on :13 November 2019:02:44:19 PM

 What is the smallest country in the world?

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Vatican city. 

-Answered by Shruti Srivastva On 17 August 2020:05:42:13 PM


Question 12. Asked on :13 November 2019:02:42:47 PM

 Where is the official home of Santa Claus?

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
finland.

-Answered by Shruti Srivastva On 17 August 2020:05:42:37 PM


Question 13. Asked on :11 November 2019:03:18:26 PM

  Sea route in India was discovered by

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Vasco da gamma. 

-Answered by Shruti Srivastva On 17 August 2020:05:43:01 PM


Question 14. Asked on :11 November 2019:03:16:32 PM

 FTP in computer means what?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 File transfer protocol.


-Answered by priyanshu kumar On 12 November 2019:08:56:37 AM


Question 15. Asked on :10 November 2019:03:35:00 PM

Who was the first President of India?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Rajendra Prasad

-Answered by Rohit Rajput On 10 November 2019:05:59:56 PM


Question 16. Asked on :10 November 2019:03:22:36 PM

 full from of fssai ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Food Safety and Standards Authority of India

-Answered by Rohit Rajput On 10 November 2019:06:01:04 PM


Question 17. Asked on :08 November 2019:02:54:39 PM

 State any two conditions essential for good health.

-Added by Nishant Verma Science » G.k

Answer:

Akki chauhan
Two conditions that are essential for good health are: 
(i) Proper nutrition and a blanced diet
(ii) Good Social environment.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:06:39:36 PM


Question 18. Asked on :08 November 2019:08:32:20 AM

 Which is the haviear metal of these  two? Gold or silver?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Gold

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:13:53 PM


Question 19. Asked on :08 November 2019:08:30:05 AM

 Giddha is the folk dance of?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
punjab

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:14:02 PM


Question 20. Asked on :08 November 2019:08:27:30 AM

Which is the most sensitive organ in our body? 

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Skin

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:14:11 PM


Question 21. Asked on :04 November 2019:03:17:17 PM

 full form of PUBG?

-Added by Rahul Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
PlayerUnknown's Battlegrounds

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:20:24 PM


Question 22. Asked on :04 November 2019:02:49:04 PM

 Full from of AFMC?


-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

HEMSAGAR PATEL

 AFMC full form is Armed Forces Medical College

-Answered by HEMSAGAR PATEL On 29 March 2020:07:08:15 PM


Question 23. Asked on :04 November 2019:02:46:45 PM

 short fome of HoSo4 ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Particles coarser than 10 mm are not easily lifted by the wind and have short ... Although the stratospheric source of H2SO4 from COS oxidation is less than .

-Answered by Suraj Kumar On 04 November 2019:03:09:30 PM


Question 24. Asked on :04 November 2019:02:31:25 PM

 full from of  CD ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Compact Disc

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:20:48 PM


Question 25. Asked on :04 November 2019:02:24:57 PM

 full from of TRUE ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Training Response Understanding and Empowerment.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:20:59 PM


Question 26. Asked on :04 November 2019:02:18:56 PM

full from of RDX ? 

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Research Department Explosive

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:21:52 PM


Question 27. Asked on :04 November 2019:02:16:24 PM

 full from of  jp ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
A Justice of the peace (JP) is a judicial officer of a lower or puisne court, elected or appointed by means of a commission (letters patent) to keep the peace. In past centuries the term commissioner of the peace was often used with the same meaning.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:22:02 PM


Question 28. Asked on :04 November 2019:02:15:01 PM

 full from of ors ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Oral Rehydration Solution

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:22:09 PM


Question 29. Asked on :04 November 2019:02:08:35 PM

 full from of  GPS ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Global Positioning System

-Answered by Suraj Kumar On 04 November 2019:03:11:47 PM


Question 30. Asked on :04 November 2019:02:06:19 PM

 full from of MC ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Menstrual cycle


-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:22:56 PM


Question 31. Asked on :04 November 2019:02:04:29 PM

 full from of loc ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Line of control.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:23:06 PM


Question 32. Asked on :04 November 2019:02:01:36 PM

 full from of  kyc ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Know Your Customer

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:23:25 PM


Question 33. Asked on :04 November 2019:02:00:13 PM

 Full from of all ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
Despite all the protestations you hear from Big Tech, there is a simple privacy law that makes sense ... Whereas, in the whole world A.T has following meaning-.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:23:32 PM


Question 34. Asked on :04 November 2019:01:59:01 PM

 full form of CBSE ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Central Board of Secondary Education.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:23:42 PM


Question 35. Asked on :04 November 2019:01:55:19 PM

 full form of AIMS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
AIMS =American Institute of Medical Science.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:23:53 PM


Question 36. Asked on :04 November 2019:01:53:27 PM

full of plants?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Find out what is the full meaning of PLANT on Abbreviations.com! 'People Loving And ... Couldn't find the full form or full meaning of PLANT? Maybe you were ...

-Answered by Suraj Kumar On 04 November 2019:03:13:55 PM


Question 37. Asked on :04 November 2019:01:51:50 PM

 full form of hp ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Hewlett-Packard 

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:24:14 PM


Question 38. Asked on :04 November 2019:01:50:07 PM

 full form of ftp ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
File Transfer Protocol

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:25:01 PM


Question 39. Asked on :04 November 2019:01:48:29 PM

 full form of tcp ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Transmission Control Protocol

-Answered by Suraj Kumar On 04 November 2019:03:14:27 PM


Question 40. Asked on :04 November 2019:01:47:10 PM

 full form of isp ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Internet service provider

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:25:22 PM


Question 41. Asked on :04 November 2019:01:45:11 PM

Full form of wifi ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
Wireless Fidelity

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:25:32 PM


Question 42. Asked on :04 November 2019:01:43:54 PM

 full form of HTTP ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 Hyper Text Transfer protocol

-Answered by Suraj Kumar On 05 November 2019:08:30:12 AM


Question 43. Asked on :04 November 2019:01:42:13 PM

 full form of www ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
World Wide Web

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:25:59 PM


Question 44. Asked on :04 November 2019:01:40:18 PM

 full form of HTMI ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Hyper Text Markup Language

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:26:08 PM


Question 45. Asked on :04 November 2019:01:38:03 PM

full form of am ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 Anti Meridiem.

-Answered by Suraj Kumar On 05 November 2019:08:31:00 AM


Question 46. Asked on :04 November 2019:01:37:02 PM

full form of CM?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Chief Minister

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:26:26 PM


Question 47. Asked on :04 November 2019:01:36:06 PM

 full form of ICT?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Information and communications technology

-Answered by Suraj Kumar On 05 November 2019:08:31:26 AM


Question 48. Asked on :04 November 2019:01:35:24 PM

 full form of  fd ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Fixed Deposit

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:27:27 PM


Question 49. Asked on :04 November 2019:01:35:15 PM

 full form of RT?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Real Time

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:27:36 PM


Question 50. Asked on :04 November 2019:01:33:42 PM

 full form of  atp?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Advanced Telecommunication Platform

-Answered by Suraj Kumar On 05 November 2019:08:32:04 AM


Question 51. Asked on :04 November 2019:01:34:23 PM

 full form of DMR?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
designated marksman rifle

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:27:49 PM


Question 52. Asked on :04 November 2019:01:32:11 PM

full form of  skt ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
The Siberian Confederation of Labour or SKT is a Siberian anarcho-syndicalist union, the largest union being in the city of Omsk. The SKT membership in Omsk includes air traffic controllers, rail workers, technicians, electricians and others.

-Answered by Suraj Kumar On 05 November 2019:08:32:37 AM


Question 53. Asked on :04 November 2019:01:32:07 PM

 full form of WBC?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
White Blood Cells

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:28:30 PM


Question 54. Asked on :04 November 2019:01:31:13 PM

full form of RBC?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
red blood corpuscles

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:28:40 PM


Question 55. Asked on :04 November 2019:01:30:13 PM

 full form of wm ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Warranty Management

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:29:04 PM


Question 56. Asked on :04 November 2019:01:30:49 PM

 full form of AM?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Anti Meridiem.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:29:47 PM


Question 57. Asked on :04 November 2019:01:30:20 PM

 full form of PM?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Post Meridiem

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:29:59 PM


Question 58. Asked on :04 November 2019:01:27:09 PM

 full form of MR?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Medical Representative

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:30:07 PM


Question 59. Asked on :04 November 2019:01:26:57 PM

 full form of  dr ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
debit record

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:30:15 PM


Question 60. Asked on :03 November 2019:05:03:28 PM

 full form of CBI?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Central Bureau of Investigation

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:30:41 PM


Question 61. Asked on :03 November 2019:05:02:23 PM

 full form of IVE?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
nterface Verification Equipment

-Answered by Suraj Kumar On 05 November 2019:08:34:53 AM


Question 62. Asked on :03 November 2019:05:00:12 PM

Full form of AC?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
alternating current

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:31:00 PM


Question 63. Asked on :03 November 2019:04:58:03 PM

 full form of GK?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
General Knowledge,

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:31:08 PM


Question 64. Asked on :03 November 2019:04:55:16 PM

full form of SBI?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 state bank of india

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:31:24 PM


Question 65. Asked on :03 November 2019:04:45:14 PM

 full form of mp ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Member Parliament 

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:32:43 PM


Question 66. Asked on :03 November 2019:04:44:25 PM

 full form of c.m ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Chief Minister

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:32:51 PM


Question 67. Asked on :03 November 2019:04:43:27 PM

 full form of  dc ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Direct Current

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:32:59 PM


Question 68. Asked on :03 November 2019:04:42:45 PM

 full form of  m.g?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
myasthenia gravis

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:33:06 PM


Question 69. Asked on :03 November 2019:04:41:27 PM

 full form of  pk ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Punmiya Kushal

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:33:15 PM


Question 70. Asked on :03 November 2019:04:40:19 PM

 full form of  JK ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
just kidding

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:33:23 PM


Question 71. Asked on :03 November 2019:04:38:56 PM

 full form of VSA ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Virtual Storage Architecture

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:33:32 PM


Question 72. Asked on :03 November 2019:04:38:36 PM

 Full form of AN?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 After noon

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:33:40 PM


Question 73. Asked on :03 November 2019:04:37:25 PM

 full form of  RSH ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
remote shell

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:33:58 PM


Question 74. Asked on :03 November 2019:04:36:46 PM

Full form of SSS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Side Side Side.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:34:45 PM


Question 75. Asked on :03 November 2019:04:34:36 PM

 full form of ASA?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Angle Side Angle.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:34:52 PM


Question 76. Asked on :03 November 2019:04:27:37 PM

 Full form of DBG ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
Darbhanga Jn

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:36:40 PM


Question 77. Asked on :03 November 2019:04:23:54 PM

 Full form of OD?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
 Overdraft.

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:36:56 PM


Question 78. Asked on :03 November 2019:04:20:51 PM

 Full form e.l ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
 Earned Leave

-Answered by Akki chauhan On 09 November 2019:07:37:04 PM


Question 79. Asked on :03 November 2019:04:21:06 PM

 Full form of HRN?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Hardy ramanuj number 

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:04:22:16 PM


Question 80. Asked on :03 November 2019:04:18:21 PM

  Full form of NPK?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
"nitrogen, phosphorus, and potassium,"

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:04:24:53 PM


Question 81. Asked on :03 November 2019:04:17:04 PM

 Full from of ODI?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
One Day International

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:04:25:46 PM


Question 82. Asked on :03 November 2019:04:15:49 PM

 full form of cr?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Church Record 

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:04:26:09 PM


Question 83. Asked on :03 November 2019:04:14:33 PM

 Full form of ky?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Kentucky 

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:04:27:33 PM


Question 84. Asked on :01 November 2019:10:16:11 AM

full form of co2?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Carbon Dioxide.

-Answered by Suraj Kumar On 01 November 2019:10:58:04 AM


Question 85. Asked on :30 October 2019:01:02:46 PM

Billia ki niti kisne banai thi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 1842 se 1846 ke bich Lord Dalhousie ne Villa ki niti banai thi.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:07:25 AM


Question 86. Asked on :30 October 2019:01:02:03 PM

 Chehre mein Surat se kaha jata hai?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Tipu sultan.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:07:37 AM


Question 87. Asked on :30 October 2019:01:01:35 PM

 Baksar ki ladai kab hui thi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 1764.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:07:53 AM


Question 88. Asked on :30 October 2019:01:00:51 PM

 East India company ne pahli factory kab aur kahan banai thi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

1651 mein Nadi ke kinare shuru hui thi.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:08:24 AM


Question 89. Asked on :30 October 2019:01:00:24 PM

 East India company England se Bharat mein kab aaye?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
ब्रिटिश ईस्ट इंडिया कंपनी की स्थापना 31 दिसम्बर 1600 ईस्वी में हुई थी। ... इसे ब्रिटेन की महारानी ने भारत के साथ व्यापार करने के लिये 21 सालो तक की छूट दे दी।

-Answered by Nishant Verma On 01 November 2019:03:27:12 PM


Question 90. Asked on :30 October 2019:01:00:00 PM

 Mughal badshah mein aakar shaktishali badshah kaun tha?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Aurangzeb.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:08:43 AM


Question 91. Asked on :30 October 2019:12:59:20 PM

 1857 mein British shasan ke khilaf vidroh varta vidrohi ne apna neta kise chuna ?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Mugal badshah ne bahadur shah jafar ko apna neta Chun liya.

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:08:56 AM


Question 92. Asked on :30 October 2019:12:56:57 PM

 Aupniveshik ke dauran kya mahatva hota Gaya?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Open music ke dauran chalein mahatvpurn hota Gaya.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:09:26 AM


Question 93. Asked on :30 October 2019:12:56:07 PM

Bhartiya itihaas ke pichhle 250 sal ka itihaas likhane ke liye kiska prayog karte the?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Itihas ka upyog Kiya jata hai.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:09:35 AM


Question 94. Asked on :30 October 2019:12:55:41 PM

 Angrejon ne San 1857 ko kaun si chitra banaye thi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Angrejon ne San 1857 ka vidroh hi chitra banai thi.


-Answered by Rohit Rajput On 01 November 2019:09:24:20 AM


Question 95. Asked on :30 October 2019:12:55:08 PM

 Aupniveshik yug kise kahate Hain?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Bahut sare itihaas kar is yog ko apne se kyon kahate Hain.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:10:17 AM


Question 96. Asked on :30 October 2019:12:52:47 PM

 Abhilekh kya hai?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Mathur dastavej vah Patra ko abhilekh kahate Hain aur Jahan inko rakha jata hai use kamre ka abhilekh kaksh kahate Hain.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:11:11 AM


Question 97. Asked on :29 October 2019:06:28:20 PM

 Doshi ko saja kon deta hai?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Nyayadhish saja deti hai


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:11:48 AM


Question 98. Asked on :29 October 2019:06:27:51 PM

 Aaropi ko girftar kaun karta hai?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Police giraftaar karte Hain


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:12:00 AM


Question 99. Asked on :29 October 2019:06:27:20 PM

 Aaropi kise kahate Hain?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Jaldi se vyakti par kisi apradh ka aarop lagaya jata hai to use aaropi kahate aarop avashyak nahin ki vah apradh ka doshi.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:12:20 AM


Question 100. Asked on :29 October 2019:06:23:51 PM

Kis kshetra mein rahata wari ki shuruaat Hui?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Dakshin Bharat mein.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:12:51 AM


Question 101. Asked on :29 October 2019:06:22:46 PM

 Sthai bandobast ki shuruaat kab aur kahan ki gayi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Bangal prant 1793 mein Hui.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:13:01 AM


Question 102. Asked on :29 October 2019:06:20:54 PM

 Kin pradeshon mein kaun kaun se adivasi samuh janwar pal the?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Punjab ke pahadon mein gurjar samuh Andhra Pradesh ke samay gay bhains paaltu the Kashmir mein khal bakriyan palte Hain.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:13:15 AM


Question 103. Asked on :29 October 2019:06:19:51 PM

 Bunkar over Chandra kirangi ke liye kiska prayog karte The?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Rangi ke liye kusum palash phoolon ki jarurat hoti hai.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:13:30 AM


Question 104. Asked on :29 October 2019:06:18:26 PM

 Aadivasi samuh ke jivan shaili ke bare mein likho?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Adivasi samuh ka shikar karna warna utpadan ka khatta ke bechna khana pakana kam mahua aur sal ke bhejo ka tel ka istemal karna.


-Answered by Rohit Rajput On 01 November 2019:09:27:08 AM


Question 105. Asked on :29 October 2019:06:16:54 PM

Ghamand kisan kahan paye jaate Hain?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Bhavantar madhya Pradesh ke jangli parvat pattiyon mein rahte hain.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:13:40 AM


Question 106. Asked on :29 October 2019:06:14:36 PM

Munda samuday kis prakar ke kheti karte The?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Munda samuday jhoom ki kheti karte The ismein jameen per ghas for jalakar saaf karke ek do varsh Tak kheti karte The FIR nahin jagah ki talash kar kheti karte The ise gamand kheti kaha jata hai.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:13:54 AM


Question 107. Asked on :29 October 2019:06:13:18 PM

 Dur sajani sthanon ko HAL karna chahta tha use kya kaha?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Diku kaha jata tha


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:14:08 AM


Question 108. Asked on :29 October 2019:06:11:39 PM

 Birsa ke samarthak samuday ke naam?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Munda, santhal, urao janjati aadivasi samuh hai.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:14:38 AM


Question 109. Asked on :29 October 2019:06:10:30 PM

 Birsa Munda kaun tha?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 aadivasi janjati ka mukhya jiska janm jharkhand ke chhota nagpur mein Munda parivar mein hua tha Munda ek janjati samuh hai.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:14:50 AM


Question 110. Asked on :29 October 2019:06:07:32 PM

 29 March 1857 ko fansi kar kis ko latka Diya gaya tha?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Mangal pande ko barrackpore apne  afsar  per hamla karne ke aarop mein fansi per latka Diya gaya tha.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:15:15 AM


Question 111. Asked on :29 October 2019:06:06:20 PM

 1857 ki bagawat kahan se shuru hui thi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 1857 ki kranti meerut chhavni se shuru hokar Anya bhagon ne sipahiyon ne bagavat kar di thi.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:15:29 AM


Question 112. Asked on :29 October 2019:06:04:31 PM

 Angrejon ne kya sudhar kiye the?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Angrejon ne bhartiya samaj ko sudharne ke liye sati pratha ko rokana vidhva vivah ko badhava angreji bhasha ko protsahan Diya.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:27:21 AM


Question 113. Asked on :29 October 2019:06:03:45 PM

 Aakhri Mughal badshah kaun tha?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Bahadur shah Zafar.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:27:43 AM


Question 114. Asked on :29 October 2019:06:01:00 PM

1849 mein governor general Dalhousie ne Kya Kiya?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Bahadur shah Zafar ke mrutyu ke bad uske parivar ka Lal kile se nikalkar Delhi mein kahin aur bataya jaaye.

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:27:53 AM


Question 115. Asked on :29 October 2019:05:59:24 PM

 Bharat mein pahli suti vastra Mel kahan lagai Gai thi?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 1854 Mumbai mein pahli suti kapda Mill sthapit hui thi.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:28:04 AM


Question 116. Asked on :29 October 2019:05:55:47 PM

Bunkar kise kaha jata hai?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Aamtaur per kapde ki bunai ka Kam Karne wale karigro ko bankar kaha jata .


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:28:15 AM


Question 117. Asked on :26 October 2019:03:23:31 PM

What is the full form of COO?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Chief Operating officer.

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:33:58 AM


Question 118. Asked on :25 October 2019:11:31:09 AM

 Kamehameha butterfly.

-Added by Sohail alam General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Kamehameha butterfly

Description

The Kamehameha butterfly is one of the two species of butterfly endemic to Hawaii, the other is Udara blackburni. The Hawaiian name is pulelehua.

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:51:25 AM


Question 119. Asked on :25 October 2019:11:29:18 AM

Which is the national insect of Hawaii?

-Added by Sohail alam General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Kamehameha butterfly
When HB135 was signed by Governor Linda Lingle on April 23, 2009, the pulelehua, or Kamehameha butterfly, became the official insect of Hawaii. Pulelehua is the Hawaiian name for the Kamehameha butterfly. It is one of only two species that is native to Hawaii. The other native is the Koa butterfly, (Udara blackburnii).

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:51:41 AM


Question 120. Asked on :25 October 2019:11:14:59 AM

 Which is the national insect of Hawaii?

-Added by Sohail alam General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

  Kamehameha butterfly.


-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:51:58 AM


Question 121. Asked on :24 October 2019:10:48:18 AM

 कम्बाईन मसीन का चित्र दीजिए ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Image result for कम्बाईन मशीन का चित्र दीजिए ?

-Answered by priyanshu kumar On 24 October 2019:10:49:44 AM


Question 122. Asked on :24 October 2019:10:43:35 AM

कम्बाईन मशीन क्या है?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
कम्बाईन मशीन से गेहूं की कटाई में भूसे का नुकसान होता है, कटाई के पश्चात खेत खाली करने के लिये प्राय: किसान खेत में मशीन द्वारा गिराये हुए पौधों के डंठल एवं भूसे को जला देते हैं। जिससे कि पर्यावरण दूषित होता है। साथ-साथ कीमती भूसा जो कि पशुओं के आहार के काम आता है जलकर राख हो जाता है। पौधों के अवशेष जलाने का दुष्परिणाम भूमि ती उर्वराशक्ति एवं जैविक क्रियाओं पर भी पड़ता है। इन कमियों को देखते हुए कुछ किसानों के मन में कम्बाईन द्वारा गेहूं की कटाई में वांछित रूचि का अभाव देखा गया है। समय से कटाई हेतु एवं मशीन का उपयोग बढ़ाने हेतु उपरोक्त समस्या का निदान निकालते हुए केन्द्रीय कृषि अभियांत्रिकी संस्थान, एक नई और कॉम्पेक्ट भूसा कटाई कम्बाईन हार्वेस्टर मशीन का विकास किया है। विकसित मशीन का परीक्षण विगत गेहूं कटाई के मौसम में किया गया, जिसका परिणाम बहुत ही उत्साहवर्धक एवं सराहनीय रहा है।

-Answered by priyanshu kumar On 24 October 2019:10:46:23 AM


Question 123. Asked on :24 October 2019:10:37:13 AM

 Name the birthplace of netaji subhash chandra boss?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Cuttack in Odisha

-Answered by priyanshu kumar On 24 October 2019:10:40:13 AM


Question 124. Asked on :24 October 2019:10:34:57 AM

 Name the four metropolitan cities of INDIA?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Mumbai, Chennai, Kolkata, Delhi

-Answered by priyanshu kumar On 24 October 2019:10:36:53 AM


Question 125. Asked on :23 October 2019:11:21:47 AM

 What is upper class limit?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The lower class limit of a class is the smallest data value that can go into the class. The upper class limit of a class is the largest data value that can go into the classClass limits have the same accuracy as the data values; the same number of decimal places as the data values.

-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:07:22:06 PM


Question 126. Asked on :23 October 2019:11:20:47 AM

 What is lower class limit?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The lower class limit of a class is the smallest data value that can go into the class. The upper class limit of a class is the largest data value that can go into the classClass limits have the same accuracy as the data values; the same number of decimal places as the data values.

-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:07:22:14 PM


Question 127. Asked on :23 October 2019:11:16:50 AM

 What is raw data?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Raw data refers to any data object that hasn't undergone thorough processing, either manually or through automated computer software. Raw data may be ...

-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:07:23:00 PM


Question 128. Asked on :23 October 2019:11:11:01 AM

 What is data?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Data are individual units of information. A datum describes a single quality or quantity of some object or phenomenon. In analytical processes, data are represented by variables. Although the terms "data", "information" and "knowledge" are often used interchangeably, each of these terms has a distinct meaning.

-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:07:23:18 PM


Question 129. Asked on :23 October 2019:11:07:42 AM

 Full form of ODI

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
One day international.

-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:07:23:30 PM


Question 130. Asked on :22 October 2019:05:06:40 PM

What are the major languages spoken in Andhra Pradesh?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Itanagar


-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:10:33:35 AM


Question 131. Asked on :22 October 2019:04:59:13 PM

India is a federal union comprising twenty- nine states and how many union territories?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
India is a federal union comprising twenty-nine states and 7 Union Territories.

-Answered by priyanshu kumar On 23 October 2019:11:12:42 AM


Question 132. Asked on :20 October 2019:03:52:49 PM

 बट्टा क्या है?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
बट्टा को छूट, कटौती या अपहार भी कहते हैं। बट्टा दो प्रकार का होता है। व्यापारी बट्टा (Tdare Discount) :- सामान्यतः बट्टा या कटौती से व्यापारिक बट्टा का ही बोध होता है। जब निर्माता अपने ग्राहक को अंकित मूल्य अथवा विक्रय मूल्य पर एक निश्चत दर से कटौती देता है तो उस छूट या कटौती को व्यापारिक बट्टा कहा जाता है।

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:04:23:39 PM


Question 133. Asked on :20 October 2019:11:26:30 AM

What is cocklebur?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
  1. a herbaceous plant of the daisy family with broad leaves and burred fruits, native to tropical America.

-Answered by Rohit Rajput On 23 October 2019:10:39:45 AM


Question 134. Asked on :20 October 2019:11:24:31 AM

full form of atp?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
In biology, "ATP" stands for "adenosine triphosphate".
ATP is a coenzyme that cells use for energy storage.

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:24:19 PM


Question 135. Asked on :20 October 2019:10:29:27 AM

 full form hug ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Haskell User's Gofer 

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:24:37 PM


Question 136. Asked on :20 October 2019:10:28:56 AM

 full form in english

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Bachelor of Business Administration

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:24:47 PM


Question 137. Asked on :20 October 2019:10:27:17 AM

 full form images

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
It stands for Joint Photographic Expert Group, a joint working group of International Standardization Organization (ISO) and International Electrotechnical Commission (IEC). It is a standard method of compressing graphic images. ... It is generally used to compress digital images.

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:25:16 PM


Question 138. Asked on :20 October 2019:10:26:57 AM

full form in chat

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Chat slang or netspeak is a method of typing long words and phrases as short one-to-four letter words and is also used by people who have difficulties spelling. For example, instead of typing out "are", someone may only type "r." Although chat slang can be easier for you and sometimes faster to type, it makes it difficult to read and cause people to ignore you. Below, is an example of someone saying "Are you smart because I need someone smart".

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:25:25 PM


Question 139. Asked on :20 October 2019:10:25:52 AM

 full form of bye in india

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Do you know the full form of Bye-Bye? Its a saying that we use almost daily. Actually, the full form of bye bye is 'Be with You Everytime

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:25:56 PM


Question 140. Asked on :20 October 2019:10:25:20 AM

full form of bye

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
. B - Beginning. Y - Yet not the E - End Of our Relation. if you hv any other ..thn plz let us know..

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:05 PM


Question 141. Asked on :20 October 2019:10:23:43 AM

no full form?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
There is no full form of India but somewhere you can see some interesting and funny full form of this like: I: Independent. N: National. D: Democratic.

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:24 PM


Question 142. Asked on :20 October 2019:10:20:38 AM

full form of internet?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
In general the Full Form of INTERNET is International Network, Internet refers to global network that connects the computers across the globe, the name International Network is appropriate which is the interconnected network of all the Web Servers worldwide, in short its network of network.

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:40 PM


Question 143. Asked on :20 October 2019:10:19:48 AM

full form of http?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 Hyper Text Transfer protocol

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:26:58 PM


Question 144. Asked on :20 October 2019:10:19:23 AM

full form of html?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Hyper Text Markup Language

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:10:22:34 AM


Question 145. Asked on :20 October 2019:10:14:58 AM

full form of computer

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 Common Operating Machine Purposely Used for Technological and Educational Research

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:27:27 PM


Question 146. Asked on :20 October 2019:10:11:26 AM

 Full form of PCRA?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Petroleum Conservation Research Association

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:27:36 PM


Question 147. Asked on :20 October 2019:10:09:55 AM

 Full form of CPU?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Central Processing Unit

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:27:43 PM


Question 148. Asked on :20 October 2019:10:09:01 AM

Full form of CNG?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Compressed natural gas

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:27:51 PM


Question 149. Asked on :20 October 2019:10:07:51 AM

Full form of CNC?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Computerized Numerical Control

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:27:59 PM


Question 150. Asked on :20 October 2019:10:06:26 AM

 Full form of LED?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Light Emitting Diode

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:28:19 PM


Question 151. Asked on :20 October 2019:09:59:43 AM

 Full form of LG?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Lucky Goldstar

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:28:28 PM


Question 152. Asked on :20 October 2019:09:59:04 AM

 Full form of CID?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Crime Investigation Department

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:10:01:01 AM


Question 153. Asked on :20 October 2019:09:58:18 AM

 Full form of CIF?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
customer information file

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:28:37 PM


Question 154. Asked on :20 October 2019:09:57:37 AM

 Full form of HCF?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
highest common factor

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:12:29:08 PM


Question 155. Asked on :20 October 2019:09:55:06 AM

 Full form of LCN?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Least Common Multiple

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:04:24:27 PM


Question 156. Asked on :20 October 2019:08:52:31 AM

 full form of LHS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Left Hand Side

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:04:24:41 PM


Question 157. Asked on :20 October 2019:08:48:59 AM

 full form of RHS?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
 Right Angle, Hypotenuse

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:04:24:49 PM


Question 158. Asked on :20 October 2019:08:47:31 AM

 Full form of GST?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Goods and Services Tax

-Answered by Suraj Kumar On 20 October 2019:04:25:04 PM


Question 159. Asked on :17 October 2019:08:49:30 AM

 India is a federal union comprising twenty-nine states and how many union territories?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 7


-Answered by priyanshu kumar On 17 October 2019:10:43:01 AM


Question 160. Asked on :16 October 2019:08:07:00 PM

 Which is the smallest number which is divisible by 1to10 and remainder is 0?

-Added by Himanshi Verma Mathematics » G.K

Answer:

Nishant Verma

 2520 is the smallest number which is divisible by 1to 10 and remainder is 0.


-Answered by Nishant Verma On 17 October 2019:02:30:51 PM


Question 161. Asked on :15 October 2019:03:28:43 PM

 Who wrote Mudrarakshasa?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Vishakhadatta

-Answered by priyanshu kumar On 17 October 2019:08:43:03 AM


Question 162. Asked on :15 October 2019:03:23:12 PM

 . Who was the master of Gautama Buddha?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
483/400 BCE) or Siddhattha Gotama in Pali, also called the Gautama Buddha, the Shakyamuni Buddha (Brahmi script: 𑀩𑀼𑀥 𑀲𑀓𑁆𑀬𑀫𑀼𑀦𑀻 Bu-dha Sa-kya-mu-nī, "Buddha, Sage of the Shakyas") , or simply the Buddha, after the title of Buddha, was a monk (śramaṇa), mendicant, sage, philosopher, teacher and religious leader on whose ...

-Answered by Nishant Verma On 15 October 2019:03:23:57 PM


Question 163. Asked on :14 October 2019:03:15:08 PM

 what  is the full form of (MCI)?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Medical Council of India.


-Answered by Rohit Rajput On 10 November 2019:06:13:13 PM


Question 164. Asked on :14 October 2019:03:14:02 PM

 Which country first invented Gunpower in around 270 AD

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Martin Luther.

-Answered by Shruti Srivastva On 17 August 2020:05:48:18 PM


Question 165. Asked on :13 October 2019:02:06:57 PM

 

He appealed _________ the High Court ________ the judgement of the district court.


-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Rohit Rajput
District Judiciary .... What is the time fixed for filing of judicial cases and where such cases can be filed? Judicial cases on .... Whether the judgments passed by the high court are available on High Court website? Yes. ... What is Letters Patent Appeal; limitation provided for filing Letters Patent Appeal and court fee leviable ?

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:45:56 AM


Question 166. Asked on :13 October 2019:02:04:05 PM

 

A part of the sea/lake enclosed by a wide curve of the shore


-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Rahul Kumar
About 88,20,000 results (0.93 seconds) 

-Answered by Rahul Kumar On 13 October 2019:03:38:13 PM


Question 167. Asked on :13 October 2019:02:00:09 PM

Which one of the following word is correctly spelt?


-Added by Rahul Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Appropriate


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:48:18 AM


Question 168. Asked on :12 October 2019:07:59:37 PM

 Bharat mein aapatkal ki Ghoshna kab Hui?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam
 26 June 1975 ko

-Answered by Master Purushottam On 13 October 2019:02:12:14 PM


Question 169. Asked on :12 October 2019:06:27:14 PM

 Governor is appoint by which minister?

-Added by Khushi Chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
President

-Answered by Nishant Verma On 13 October 2019:03:21:11 PM


Question 170. Asked on :12 October 2019:06:20:43 PM

 Which fruit is not tree fruit?

-Added by Khushi Chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
 President.

-Answered by Nishant Verma On 13 October 2019:03:21:57 PM


Question 171. Asked on :12 October 2019:04:51:27 PM

 Who is known as the father of indian constitution?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
DR. Bheem Rao Ambetker

-Answered by Nishant Verma On 13 October 2019:03:22:05 PM


Question 172. Asked on :12 October 2019:04:48:19 PM

 Which state among the following has adopted sanskrit as its one of the official languages?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
Uttrakhand.

-Answered by Nishant Verma On 13 October 2019:03:22:15 PM


Question 173. Asked on :12 October 2019:04:39:21 PM

 Narender modi has been the chief minister of which the following state?


-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
Gujarat

-Answered by Nishant Verma On 13 October 2019:03:22:26 PM


Question 174. Asked on :12 October 2019:04:36:12 PM

 Where was subash Chandra Bose born?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Odisa

-Answered by Rohit Rajput On 12 October 2019:06:58:20 PM


Question 175. Asked on :12 October 2019:04:33:12 PM

 What is the full form ups? 

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 uninterrupted power supply.


-Answered by Nishant Verma On 13 October 2019:03:22:55 PM


Question 176. Asked on :12 October 2019:12:22:29 PM

  In which part of the body digestion of protein starts?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Stomach


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:55:18 AM


Question 177. Asked on :12 October 2019:12:21:18 PM

 Mention the source of Liver, milk, egg yolk, fish liver oil?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
 Vitamin A

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:55:35 AM


Question 178. Asked on :12 October 2019:12:19:56 PM

Greatest number of Sweat glands are present in which part of the human body?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Plam of hand


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:55:48 AM


Question 179. Asked on :12 October 2019:12:18:50 PM

 Which blood vessels have the smallest diameter?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Blood is carried through the body by Blood Vessels. With the help of perfusion process capillaries supplies blood to the tissues. The diameter of capillary ranges from 5-10 micrometers. The diameter of arteriole is approx. 30 micrometer

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:56:14 AM


Question 180. Asked on :12 October 2019:12:17:22 PM

Fungi are plants that lack:

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 We know plants prepare their own food and so are known as autotrophs. With the help of photosynthesis they make food in which they produce glucose from carbon dioxide and sunlight. Also, oxygen is released by plants which is further used by humans and other animals. But Fungi lack chlorophyll and do not engage in photosynthesis.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:12:03 PM


Question 181. Asked on :12 October 2019:11:21:19 AM

 What is the important function of presence of ozone in earth’s atmosphere?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Master Purushottam

man becomes unconscious due to a head injury. A pin is pricked on his foot he withdraws his foot. However, I would like to add one more point that Reflex actions are mainly controlled by spinal cord, so that is why, the person is able to move his/her foot even after suffering head or brain injuries.


-Answered by Master Purushottam On 13 October 2019:02:26:27 PM


Question 182. Asked on :10 October 2019:08:02:15 PM

 The first unmanned spaceship to have soft landed and lifted off from the moon to return to the earth

-Added by Himanshi Verma Biology » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Luna-16 (U.S.S.R.) September 21, 1970


-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:57:27 PM


Question 183. Asked on :10 October 2019:08:01:18 PM

 The first American astronaut to float in space

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Edward white


-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:57:35 PM


Question 184. Asked on :10 October 2019:08:00:18 PM

 who was The first woman cosmonaut of the world?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

  Velentina Tereshkova


-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:57:43 PM


Question 185. Asked on :10 October 2019:07:59:38 PM

Which heavy metal causes Itai Itai disease?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Cadmium

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:57:50 PM


Question 186. Asked on :10 October 2019:07:58:46 PM

Accumulation of which chemical leads to kidney stones?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Calcium oxide


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:57:55 AM


Question 187. Asked on :10 October 2019:07:58:16 PM

Pollution of water bodies by which element causes Minamata disease?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 MERCURY


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:58:07 AM


Question 188. Asked on :10 October 2019:07:56:54 PM

 What is the other name of thiamine?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Vitamin B1


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:58:40 AM


Question 189. Asked on :10 October 2019:07:55:48 PM

 Which Vitamin is also known as retinol?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

Vitamin A


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:09:59:01 AM


Question 190. Asked on :10 October 2019:07:54:55 PM

What is the chemical name of Vitamin E?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Alpha tocopherol

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:59:23 PM


Question 191. Asked on :10 October 2019:07:54:05 PM

What is the biological polymer in paper?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Cellulose

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:03:59:45 PM


Question 192. Asked on :10 October 2019:07:52:22 PM

Which is the simplest sugar?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
glucose.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:00:12 PM


Question 193. Asked on :10 October 2019:07:51:06 PM

Why sugar is called white sugar?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Sugar is known as the "White Poison". As indicated by a review directed in the US by a few specialists, it is discovered that sugar is seven times more addictive than cocaine.It is discovered that a rough of over half of individuals in the U. S. have an extreme sugar dependence. Sugar commandeers your cerebrum. These addicts have a solid longing for sugar and starches.


-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:10:52 PM


Question 194. Asked on :10 October 2019:07:49:02 PM

 What is the chemical name of Chinese salt?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Monosodium glutamate

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:01:15 PM


Question 195. Asked on :10 October 2019:07:48:34 PM

 Which chemical is called Chile Salt peter?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Sodium Nitrate

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:01:33 PM


Question 196. Asked on :10 October 2019:07:48:10 PM

  Which chemical is the reason behind the brown colour of human faces?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Bilirubin.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:03:00 PM


Question 197. Asked on :10 October 2019:07:47:23 PM

Name the chemical assed to make tooth pastes white?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Akki chauhan
Titanium dioxide

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:10:39:33 AM


Question 198. Asked on :10 October 2019:07:45:37 PM

  What is the name given to plastics that cannot be recycled?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Thermosetting plastics

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:04:45 PM


Question 199. Asked on :10 October 2019:07:43:48 PM

 With which polymer, the cabinets of radio and TV made of?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Polystyrene


-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:10:01:27 AM


Question 200. Asked on :10 October 2019:07:43:03 PM

What is the toxicity caused by silicon called?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Silicosis

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:05:26 PM


Question 201. Asked on :10 October 2019:07:42:19 PM

Which metal is used in the making of microchips?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Silicon

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:05:35 PM


Question 202. Asked on :10 October 2019:07:41:37 PM

Which toxic element present in automobile exhausts?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Lead

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:10:02:03 AM


Question 203. Asked on :10 October 2019:07:39:07 PM

 Who invented periodic table?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Akki chauhan

Dmitri Mendeleev


-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:10:43:49 AM


Answer:

priyanshu kumar
The yellow powder is called pollen and the stick that holds it is known as stamen.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:08:05 PM


Question 205. Asked on :10 October 2019:07:29:56 PM

What makes a reptile a reptile?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Reptiles skin is covered with hard, dry scales and most reptiles lay eggs. Those animals which are cold-blooded don't automatically maintain a constant body temperature. They have to lay out their eggs in the sun to keep their body heat up.

-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:14:03 PM


Question 206. Asked on :10 October 2019:07:19:55 PM

Why the white blood corpuscles are popularly called "soldiers of the body”?

-Added by Himanshi Verma Science » G.K

Answer:

Akki chauhan
Defend the body

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:10:50:13 AM


Question 207. Asked on :10 October 2019:07:18:11 PM

Which vitamin is needed to prevent Xero-phthalmia?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Vitamin A.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:10:04 PM


Question 208. Asked on :10 October 2019:10:31:06 AM

Which of the following sentence is not correct about the State Information Commissioner (SIC)?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

  SIC can be reappointed 


-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:16:40 PM


Question 209. Asked on :10 October 2019:10:30:46 AM

 The State Information Commissioner holds the office for the period of..

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
5 years.

-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:17:17 PM


Question 210. Asked on :09 October 2019:10:52:44 AM

Name the book of PM Narendra Modi which is a collection of eight different stories and written during Emergency from 1975 to 1977 in the country?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
 Abode of Love.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:18:04 PM


Answer:

Rohit Rajput
 Samajik Samrasta.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:18:15 PM


Question 212. Asked on :09 October 2019:10:51:36 AM

. Name the book of PM Narendra Modi that inspires the youth in which several illustrations, activities and yoga exercises are mentioned?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
. Exam Warriors

-Answered by priyanshu kumar On 09 October 2019:10:55:50 AM


Question 213. Asked on :09 October 2019:10:51:19 AM

Name a Book which literally means 'the witness state' and is a collection of poems by PM Narendra Modi?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Sakshi Bhaav

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:24:46 PM


Question 214. Asked on :09 October 2019:10:50:28 AM

 Which book of PM Narendra Modi is known as 'the spheres of light'?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Jyotipunj

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:25:03 PM


Question 215. Asked on :09 October 2019:10:43:51 AM

Who is the current Chief Information Commissioner of India currently?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Shri Sudhir Bhargava

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:25:10 PM


Question 216. Asked on :09 October 2019:10:42:41 AM

 Which of the following is not the power and function of the State Information Commissioner?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Powers and Functions of the State Information Commission ... the commission has the power of the civil court in respect of the following matters:.

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:25:34 PM


Question 217. Asked on :09 October 2019:10:41:27 AM

 Under which of the following circumstance the state chief and any other State Information Commissioner can be removed by the governor? 

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Under which of the following circumstance the state chief and any other State Information Commissioner can be removed by the governor? Explanation: Believe in the god is the matter of personal choice.

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:25:43 PM


Question 218. Asked on :09 October 2019:10:37:21 AM

4. Who appoints the chief and members of the State Information Commission?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
A committee headed by the Chief Minister of the state

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:25:52 PM


Question 219. Asked on :09 October 2019:10:36:59 AM

 Which of the following sentence is not correct about the State Information Commissioner (SIC)?


-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 SIC can be reappointed 

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:26:01 PM


Question 220. Asked on :09 October 2019:10:36:26 AM

 2. The State Information Commissioner holds the office for the period of..


-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
5years

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:26:28 PM


Question 221. Asked on :09 October 2019:10:35:42 AM

The post of State Information Commissioner is created due to the existence of..

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
 Right to Information Act.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:31:52 PM


Question 222. Asked on :09 October 2019:10:25:01 AM

There was only one genuine extremist in India and that was Mr. Tilak”
Who among the following had made this remark in context with Bal Gangadhar Tilak?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k


Question 223. Asked on :09 October 2019:10:24:37 AM

The name of Sir Chintaman Dwarkanath Deshmukh is special in the Indian Banking Sector. He was __________?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
The name of sir chintaman dwarkanath deshmukh.

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:27:07 PM


Question 224. Asked on :09 October 2019:10:24:17 AM

Which among the following is the first country to issue research licenses for human embryonic cloning to create stem cells?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Finally, the advent of research on human embryonic stem cellsfollowing the growth of the ... Consequently, IVF work in this country was largely confined to clinical use, often in ... Among the new president's first actions was to sign a new NIH .... as a means to generate cloned embryos and useful stem cell lines for study and ...


-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:27:19 PM


Question 225. Asked on :09 October 2019:10:23:54 AM

 Savannas are __________

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
The African savanna ecosystem is a tropical grassland with warm temperatures year-round and with its highest seasonal rainfall in the summer. The savanna is characterized by grasses and small or dispersed trees that do not form a closed canopy, allowing sunlight to reach the ground.

-Answered by Akki chauhan On 11 October 2019:08:27:41 PM


Question 226. Asked on :09 October 2019:10:21:20 AM

What is the name of India’s first woman jawan?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k


Question 227. Asked on :09 October 2019:10:19:33 AM

 Who among the following was the first Tirthankar of Jainism?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Rishabh dev.


 

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:34:51 PM


Question 228. Asked on :08 October 2019:10:50:55 PM

 When was the Indian wild life protection Act implemented?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 1972.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:36:16 PM


Question 229. Asked on :08 October 2019:03:37:11 PM

 Which one is the tallest tower in the world?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Tokyo Skytree, Japan.

-Answered by Rohit Rajput On 09 October 2019:07:37:16 PM


Question 230. Asked on :08 October 2019:11:14:30 AM

 Name the corona virus that kills human?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 SARS

-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:22:25 PM


Question 231. Asked on :08 October 2019:11:13:35 AM

Heart is made up of..............

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Cardiac muscle


-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:22:41 PM


Question 232. Asked on :08 October 2019:11:12:53 AM

 Mention the source of Liver, milk, egg yolk, fish liver oil?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Vitamin D


-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:22:51 PM


Question 233. Asked on :08 October 2019:11:11:58 AM

  Vaccination was started by.......

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Edward Jenner


-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:23:04 PM


Question 234. Asked on :08 October 2019:11:10:11 AM

 Greatest number of Sweat glands are present in which part of the human body?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Palm of the hand


-Answered by Rohit Rajput On 11 October 2019:08:23:19 PM


Question 235. Asked on :06 October 2019:10:04:57 AM

Which country will host the 45th G7 summit 2019?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
The Group of Seven (G7) is an international intergovernmental economic organization ... As of 2018, the seven countries involved represent 58% of the global net wealth ... The European Union has also been an invitee to G7 summits, and other ... In 1975, a summit hosted by France brought together representatives of six ...

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:10:17:36 AM


Question 236. Asked on :06 October 2019:09:58:47 AM

 India,s first-ever nationl polic  museum will establish in which city?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
Delhi

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:10:18:20 AM


Question 237. Asked on :06 October 2019:09:29:40 AM

नकदी फसले किसे कहते है ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
s.वह फसल जो व्यापार के उद्देश्य से किसानों द्वारा की जाती है । जैसे- कपास, गन्ना, तंबाकू, जूट इत्यादि । 

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:42:30 AM


Question 238. Asked on :05 October 2019:03:29:35 PM

What is a capital of Pakistan?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 Islamabad.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:00:59 AM


Question 239. Asked on :02 October 2019:11:53:43 AM

 विश्व का सबसे छोटा देश कौन सा है?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 MONAKO.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:23:10 AM


Question 240. Asked on :02 October 2019:10:44:15 AM

 विश्व का सबसे उची चोटी कौन सी है?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
माउंट एवरेस्ट |

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:25:38 AM


Question 241. Asked on :02 October 2019:10:40:12 AM

 विश्व का सबसे बड़ा देश कौन सा है ?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
सोवियत रूस|

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:26:04 AM


Question 242. Asked on :02 October 2019:10:31:10 AM

 विश्व का सबसे बड़ा महल कौन सा है?

-Added by Suraj Kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 वेटकन सिटी 

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:11:52:24 AM


Question 243. Asked on :01 October 2019:03:16:44 PM

  Which country does volleyball originate from?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 The USA


-Answered by priyanshu kumar On 05 October 2019:03:55:39 PM


Question 244. Asked on :23 September 2019:11:31:30 AM

 श्री राजीव गाँधी की हत्या कब हुई थी ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
21 may 1991.

-Answered by Akki chauhan On 23 September 2019:07:19:24 PM


Question 245. Asked on :23 September 2019:11:26:56 AM

पानीपत की लड़ाई कब हुई थी?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
21 april 1526

-Answered by Akki chauhan On 23 September 2019:07:19:54 PM


Question 246. Asked on :23 September 2019:11:22:33 AM

 गरु नानक का जन्म कब हुआ था ?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
1469

-Answered by Akki chauhan On 23 September 2019:07:20:18 PM


Question 247. Asked on :23 September 2019:11:17:26 AM

क्रिकेट पिच की लम्बाई कितनी होती है?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
20.12m

-Answered by Akki chauhan On 23 September 2019:07:20:40 PM


Question 248. Asked on :23 September 2019:11:12:31 AM

किस राज्य की दो राजधानी है?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Jammu  And Kashmir.

-Answered by Akki chauhan On 23 September 2019:07:21:08 PM


Question 249. Asked on :23 September 2019:10:12:15 AM

 Which rocket will carry Chandrayaan-2 into the space?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 The GSLV Mk-III will carry Chandrayaan-2 to its designated orbit.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:15:28 PM


Question 250. Asked on :23 September 2019:10:11:10 AM

Chandrayaan-2 spacecraft has how many modules?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Chandrayaan-3 spacecraft has three modules.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:12:15:38 PM


Question 251. Asked on :23 September 2019:10:10:06 AM

 According to ISRO, Chandrayaan-2 moon mission will explore which area of the moon?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Moon's South Pole. According to ISRO, Chandrayaan-2 moon mission will explore South Pole of the moon.

-Answered by Suraj Kumar On 07 November 2019:08:36:22 AM


Question 252. Asked on :23 September 2019:10:06:59 AM

 What are near earth objects?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Suraj Kumar
Near-Earth Objects (NEOs) are comets and asteroids that have been nudged by the gravitational attraction of nearby planets into orbits that allow them to enter the Earth’s neighborhood. Composed mostly of water ice with embedded dust particles, comets originally formed in the cold outer planetary system while most of the rocky asteroids formed in the warmer inner solar system between the orbits of Mars and Jupiter. The scientific interest in comets and asteroids is due largely to their status as the relatively unchanged remnant debris from the solar system formation process some 4.6 billion years ago. 

-Answered by Suraj Kumar On 07 November 2019:08:36:34 AM


Question 253. Asked on :23 September 2019:09:52:33 AM

Write the total number of district in jammu and kashmir?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.K

Answer:

Suraj Kumar
total 22 district.

-Answered by Suraj Kumar On 07 November 2019:08:37:36 AM


Question 254. Asked on :17 September 2019:06:22:43 PM

 Who is the father of economics?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
 Adam Smith.

-Answered by Akki chauhan On 21 September 2019:07:34:37 PM


Question 255. Asked on :16 September 2019:12:21:18 PM

 Duniya mein kitne registan hain?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Teen

-Answered by priyanshu kumar On 16 September 2019:12:21:56 PM


Question 256. Asked on :15 September 2019:04:31:07 PM

 Antim shaktishali Mugal shasak ka naam bataiye?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Aurangzeb

-Answered by priyanshu kumar On 15 September 2019:04:32:07 PM


Question 257. Asked on :15 September 2019:12:12:24 PM

 What is the full form of STD?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Sexually Transmitted Diseases.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:06:07 PM


Question 258. Asked on :15 September 2019:10:30:43 AM

Silo kya hai?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Kati ki machine

-Answered by priyanshu kumar On 15 September 2019:10:32:48 AM


Question 259. Asked on :13 September 2019:12:33:27 PM

 Bharat ki Pahli bolane wali film kaun si thi?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Raja Harishchandra

-Answered by priyanshu kumar On 13 September 2019:12:34:49 PM


Question 260. Asked on :10 September 2019:09:46:01 AM

 Which of the following countries claims the ownership of the Senkaku island ?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
japan and China.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:32:17 PM


Question 261. Asked on :07 September 2019:08:51:08 AM

 Full form of LCM?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
 Lowest Common Multiple.

-Answered by Himanshi Verma On 07 September 2019:07:58:53 PM


Question 262. Asked on :07 September 2019:08:50:03 AM

 Full form of USA?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
United States of America. 

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:02:02 PM


Question 263. Asked on :07 September 2019:08:47:20 AM

 Full form of M L A?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Member of the Legislative Assembly. 

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:02:12 PM


Question 264. Asked on :07 September 2019:08:45:51 AM

 Full form of URL?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Uniform Resource Locater.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:02:26 PM


Question 265. Asked on :06 September 2019:08:49:43 PM

 What is WBC.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
WHite Blood Cell.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:24:02 PM


Question 266. Asked on :06 September 2019:08:48:34 PM

 What is tissue?


-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Group of cell is Tissue.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:24:09 PM


Question 267. Asked on :06 September 2019:08:47:20 PM

 What is solar panal.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
a panel designed to absorb the sun's rays as a source of energy for generating electricity or heating.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:24:19 PM


Question 268. Asked on :06 September 2019:08:45:41 PM

 What is CFC.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
CHloro fluro carbon.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:24:40 PM


Question 269. Asked on :06 September 2019:08:44:19 PM

 What is photosynthesis.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
To perform photosynthesis, plants need three things: carbon dioxide, water, and sunlight. By taking in water (H2O) through the roots, carbon dioxide (CO2) from the air, and light energy from the Sun, plants can perform photosynthesis to make glucose (sugars) and oxygen (O2). CREDIT: mapichai/Shutterstock.com

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:25:15 PM


Question 270. Asked on :06 September 2019:08:43:23 PM

 What is light.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Light is electromagnetic radiation that shows properties of both waves and particles. Light exists in tiny energy packets called photons. ... In physics, the term light sometimes refers to electromagnetic radiation of any wavelength, whether visible or not.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:25:24 PM


Question 271. Asked on :06 September 2019:08:42:25 PM

What is energy. 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
the strength and vitality required for sustained physical or mental activity.

-Answered by priyanshu kumar On 08 October 2019:09:08:16 AM


Question 272. Asked on :06 September 2019:03:47:01 PM

  Which of the following represents the year in which Alexander invaded India?

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 326 BC


-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:31:21 PM


Question 273. Asked on :06 September 2019:03:07:59 PM

 Who won the Nobel Prize for peace in the year 2014? 

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Malala Yousafzai & Kailash Satyarthi


-Answered by priyanshu kumar On 08 October 2019:09:23:19 AM


Question 274. Asked on :06 September 2019:03:02:14 PM

  Which states has only one member of the Lok Sabha – 

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Nishant Verma

  Sikkim

-Answered by Nishant Verma On 06 September 2019:03:06:01 PM


Question 275. Asked on :05 September 2019:03:12:21 PM

 Who is Saheed Baghat Sing?

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Shruti Srivastva

 Freedom frighter.

-Answered by Shruti Srivastva On 05 September 2019:03:16:30 PM


Question 276. Asked on :04 September 2019:02:53:33 PM

 Who wrote Panchatantra?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
Vishnu Sharma

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:03:24:05 PM


Question 277. Asked on :04 September 2019:02:48:52 PM

 Which is the smallest continent?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Australia

-Answered by priyanshu kumar On 10 October 2019:10:45:59 AM


Question 278. Asked on :02 September 2019:01:05:54 PM

Which instrument is used to measure Atmospheric Pressure?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
Barometer

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:35:11 PM


Question 279. Asked on :02 September 2019:01:02:26 PM

What is the name of the Greek God of music?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
 Apollo


-Answered by priyanshu kumar On 17 October 2019:10:30:53 AM


Question 280. Asked on :02 September 2019:01:02:01 PM

 Who invented the telephone?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Alexander Graham Bell

-Answered by priyanshu kumar On 17 October 2019:10:31:03 AM


Question 281. Asked on :02 September 2019:12:57:17 PM

  What is the top colour in a rainbow?

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Red

-Answered by priyanshu kumar On 17 October 2019:10:34:33 AM


Question 282. Asked on :02 September 2019:12:54:31 PM

 Which African nation is famous for chocolate?

-Added by Nishant Verma Biology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva

 Ghana. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:11:19 PM


Question 283. Asked on :02 September 2019:12:14:46 PM

Which day is observed as World Environment Day?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
June 5

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:48:31 PM


Question 284. Asked on :02 September 2019:12:14:28 PM

 Which is the instrument used to measure Blood pressure?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
 Sphygmomanometer

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:48:43 PM


Question 285. Asked on :02 September 2019:12:14:08 PM

  Which is the largest plateau in the world?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
Tibetan Plateau

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:48:54 PM


Question 286. Asked on :02 September 2019:12:13:48 PM

  Which is the largest ocean in the world?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
Pacific Ocean

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:49:06 PM


Question 287. Asked on :02 September 2019:12:13:28 PM

 Who is the inventor of Television?

-Added by Nishant Verma Geography » G.k

Answer:

Harshita Rathore
 John Logie Baird

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:49:28 PM


Question 288. Asked on :31 August 2019:08:03:01 PM

What is scientific name of Wolf.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Nishant Verma
 Canis lupus

-Answered by Nishant Verma On 02 September 2019:11:55:37 AM


Question 289. Asked on :30 August 2019:03:00:12 PM

 what is full form of ATP.

-Added by Prince Rawat General Knowledge » G.k

Answer:

Prince Rawat
Adenosine and three phosphate.

-Answered by Prince Rawat On 30 August 2019:03:08:51 PM


Question 290. Asked on :29 August 2019:03:49:59 PM

 What is the principal language of Karnataka?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Kannada.

-Answered by Shivang Gupta On 29 August 2019:03:51:51 PM


Question 291. Asked on :29 August 2019:03:42:31 PM

 What is thev full form of PMN?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 Poly matalic Nodules.

-Answered by Nishant Verma On 29 August 2019:03:44:09 PM


Question 292. Asked on :29 August 2019:03:30:49 PM

 What is the full form of (NCW)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 National commision for women.

-Answered by Nishant Verma On 29 August 2019:03:31:55 PM


Question 293. Asked on :28 August 2019:08:37:25 PM

what is Technology? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma
Technology is the collection of techniques, skills, methods, and processes used in the production of goods or services or in the accomplishment of objectives, such as scientific investigation.

-Answered by Nishant Verma On 29 August 2019:03:17:36 PM


Question 294. Asked on :28 August 2019:07:32:59 PM

Who was the first prime minister of India?

-Added by Akki Chauhan2 General Knowledge » G.K

Answer:

Nishant Verma
pandit Jawahaelal nehru.

-Answered by Nishant Verma On 29 August 2019:03:22:18 PM


Question 295. Asked on :28 August 2019:05:08:01 PM

 What is the capital of spain?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Suman Kumari

 Madrid.

-Answered by Suman Kumari On 28 August 2019:05:08:43 PM


Question 296. Asked on :27 August 2019:06:18:41 PM

 What is the full form of HIV?

-Added by Khushi Chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Khushi Chauhan

Human Immunodeficiency Virus

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:06:19:35 PM


Question 297. Asked on :27 August 2019:06:16:03 PM

 What is the full form of ESI?

-Added by Khushi Chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Khushi Chauhan

 Employees's state insurance.

-Answered by Khushi Chauhan On 27 August 2019:06:17:24 PM


Question 298. Asked on :27 August 2019:05:53:07 PM

 What was the name of the first cloned sheep?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
 dolly.

-Answered by Harshita Rathore On 27 August 2019:07:12:29 PM


Question 299. Asked on :27 August 2019:05:50:37 PM

 Which of the following is the smallest bird?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
 Humming bird.

-Answered by Harshita Rathore On 27 August 2019:07:12:42 PM


Question 300. Asked on :27 August 2019:05:44:27 PM

 which part become modified as the trunk of elephant?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore
Second incisor.

-Answered by Harshita Rathore On 27 August 2019:07:13:06 PM


Question 301. Asked on :27 August 2019:05:25:45 PM

In which year the (NYKS) were set-up?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K

Answer:

Shivang Gupta

 1972.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:05:28:06 PM


Question 302. Asked on :27 August 2019:05:20:22 PM

 Who was the chief minister of Andhra pradesh?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Chandra Babu Nadiu.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:05:22:08 PM


Question 303. Asked on :27 August 2019:05:15:02 PM

 Name the biggest sea in the world?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.K

Answer:

Suman Kumari

 Philippine sea is the biggest sea in the world.

-Answered by Suman Kumari On 27 August 2019:05:16:03 PM


Question 304. Asked on :27 August 2019:05:07:46 PM

 Who is the biggest mosque in the world?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » G.k

Answer:

Suman Kumari
Al haram .

-Answered by Suman Kumari On 27 August 2019:05:09:07 PM


Question 305. Asked on :27 August 2019:03:15:31 PM

 What is the full form of SWAN?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 state Wide Area Network.

-Answered by Shivang Gupta On 27 August 2019:03:16:34 PM


Question 306. Asked on :27 August 2019:08:35:46 AM

 चेचक के टिके की खोज किसने की थी?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 एडवर जेनर ने की थी|

-Answered by priyanshu kumar On 27 August 2019:08:45:19 AM


Question 307. Asked on :26 August 2019:11:08:04 PM

 Khanan Kise Kahate Hain?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Khanij Jo kam garai Mein sthit Hai vah Prestige Sthal ko Hara kar nikale Jaate Hain is vritt khanan Kahate Hain

-Answered by priyanshu kumar On 26 August 2019:11:10:02 PM


Question 308. Asked on :26 August 2019:08:39:44 PM

What is the date of GST starts in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Khushi Chauhan

 GST starts in India 1july 2017

-Answered by Khushi Chauhan On 26 August 2019:08:51:41 PM


Question 309. Asked on :26 August 2019:09:17:38 AM

Name a player who is world champion in Indian in badminton.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Harshita Rathore
P.V Sindhu.

-Answered by Harshita Rathore On 26 August 2019:03:03:58 PM


Question 310. Asked on :25 August 2019:04:41:58 PM

 In which year essential commodities were set - up?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
1955.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:10:21 PM


Question 311. Asked on :25 August 2019:03:16:59 PM

 What is the full form of GCF?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar
Gross Capital Formation.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:14:59 PM


Question 312. Asked on :25 August 2019:02:49:23 PM

 how much area covered by Haryan?

-Added by Shivang Gupta Biology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva

 44212 Km2.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:13:51 PM


Question 313. Asked on :25 August 2019:02:44:31 PM

 How many area are covered by Goa?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 3702sq km.


-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:04:17:32 PM


Question 314. Asked on :25 August 2019:10:37:51 AM

 What is the full form of BTX?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta
Balanced Technology Extended.

-Answered by Shivang Gupta On 25 August 2019:02:36:25 PM


Question 315. Asked on :25 August 2019:08:29:59 AM

Who is father of Mahatma Gandhi.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Shivang Gupta
Karamchand Gandhi.

-Answered by Shivang Gupta On 25 August 2019:02:50:26 PM


Question 316. Asked on :24 August 2019:07:25:10 PM

What is full form of OTP?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

One Time Password.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:07:25:46 PM


Question 317. Asked on :24 August 2019:06:09:44 PM

Who was the first British viceroy of India ?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Lord Caning


-Answered by Himanshi Verma On 24 August 2019:08:04:44 PM


Question 318. Asked on :24 August 2019:05:44:20 PM

What is capital of Iraq?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Baghdad.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:44:51 PM


Question 319. Asked on :24 August 2019:05:43:32 PM

What is capital of Hungary?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore

 Budepest

-Answered by Harshita Rathore On 24 August 2019:07:26:06 PM


Question 320. Asked on :24 August 2019:05:33:04 PM

What is the currency of Egypt?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Pound.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:35:33 PM


Question 321. Asked on :24 August 2019:05:31:55 PM

What is the currency of Columbia?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Peso.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:32:53 PM


Question 322. Asked on :24 August 2019:05:30:56 PM

Longest railway?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Trans-Siberian railway.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:31:23 PM


Question 323. Asked on :24 August 2019:05:30:05 PM

Longest river dam?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Hirakud dam.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:05:30:36 PM


Question 324. Asked on :24 August 2019:05:00:04 PM

What is currency of Norway?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Krone.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:05:29:14 PM


Question 325. Asked on :24 August 2019:04:42:50 PM

What is currency of Saudi Arabia?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Riyal.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:05:31:58 PM


Question 326. Asked on :24 August 2019:04:38:44 PM

What is capital of Spain?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Madrid 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:05:32:37 PM


Question 327. Asked on :24 August 2019:04:37:10 PM

What is currency of Sudan?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Dinar.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:42:01 PM


Question 328. Asked on :24 August 2019:04:36:10 PM

What is capital of Sudan?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Sudan.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:05:33:12 PM


Question 329. Asked on :24 August 2019:04:33:11 PM

What is currency of Taiwan?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
New Taiwan dollar.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:04:33:40 PM


Question 330. Asked on :24 August 2019:04:32:18 PM

What is capital of Taiwan?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Taipei.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:04:32:50 PM


Question 331. Asked on :24 August 2019:04:24:07 PM

What is capital of Uganda?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Kampala.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:04:24:32 PM


Question 332. Asked on :24 August 2019:04:21:16 PM

What is currency of U.K?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Pound Sterling.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:04:21:37 PM


Question 333. Asked on :24 August 2019:02:32:13 PM

What are the notable satellites of Mars?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam
Phobos and Deimos.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:09:15 PM


Question 334. Asked on :24 August 2019:02:30:02 PM

Which Planet has approximately the same landmass as Earth?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Mars.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:09:31 PM


Question 335. Asked on :24 August 2019:02:24:05 PM

भारत का प्रथम व्यक्ति किसे मन जाता है?


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 the President.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:44:37 PM


Question 336. Asked on :24 August 2019:12:59:11 PM

 Who was the youngest prime minister?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Rajiv Gandhi is youngest prime minister.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:02:50:43 PM


Question 337. Asked on :24 August 2019:12:50:45 PM

 Who was the first PM who died abroad while in office at Takshent?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

LAl bahadur shastri

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:02:56:24 PM


Question 338. Asked on :24 August 2019:12:06:31 PM

First chairman of national Human Rights Commission? 

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Ranganath Mishra.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:04:40:56 PM


Question 339. Asked on :24 August 2019:11:52:16 AM

 What is the capital of Odisha?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Bhuvneshwar.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:58:35 AM


Question 340. Asked on :24 August 2019:11:52:09 AM

 What is currency of England.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 pound

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:11:54:41 AM


Question 341. Asked on :24 August 2019:11:51:45 AM

What is currency of America.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Dollar.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:53:34 AM


Question 342. Asked on :24 August 2019:11:51:13 AM

 How much area covered by Odisha?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 155701 sq. km.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:59:03 AM


Question 343. Asked on :24 August 2019:11:49:58 AM

 Write any one festival of Mizoram?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Harshita Rathore

 Mimkut.


-Answered by Harshita Rathore On 24 August 2019:12:34:20 PM


Question 344. Asked on :24 August 2019:11:47:42 AM

What is the principle language of Nagaland?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

English, Hindi and 16 tribaldial languages.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:00:29 PM


Question 345. Asked on :24 August 2019:11:45:01 AM

How much population of Nagaland?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 1960806

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:11:49:58 AM


Question 346. Asked on :24 August 2019:11:42:22 AM

Who was the first president of India?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Dr. Rajendra prasad.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:02:01 PM


Question 347. Asked on :24 August 2019:11:44:16 AM

 What is the principle language Mizoram?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Mizo and English.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:02:47 PM


Question 348. Asked on :24 August 2019:11:42:23 AM

 What is the principle language of Meghalaya?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Khasi Garo and English.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:03:08 PM


Question 349. Asked on :24 August 2019:11:41:34 AM

 How much area covered by Meghalaya?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

22429 sq.km.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:03:58 PM


Question 350. Asked on :24 August 2019:11:40:44 AM

 How much area covered by Mizoram?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 20189sq.km.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:04:23 PM


Question 351. Asked on :24 August 2019:11:39:43 AM

 What is the capital of Manipur?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Imphal is capital of Manipur.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:04:47 PM


Question 352. Asked on :24 August 2019:11:37:01 AM

 What is the capital of Karnataka?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Bangalore

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:05:48 PM


Question 353. Asked on :24 August 2019:11:35:49 AM

 How much area covered by Haryana?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 44212 sq.km

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:12:06:28 PM


Question 354. Asked on :24 August 2019:11:34:48 AM

 How much area covered by Goa?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 3702 sq.km

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:04:49:40 PM


Question 355. Asked on :24 August 2019:11:32:52 AM

 How much area covered by Bihar ?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 94163 sq.km

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:04:51:13 PM


Question 356. Asked on :24 August 2019:11:32:42 AM

What is currency of Bangladesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Taka.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:33:41 AM


Question 357. Asked on :24 August 2019:11:32:19 AM

What is currency of India.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 Rupee.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:33:18 AM


Question 358. Asked on :24 August 2019:11:30:03 AM

 What is the full form of TPP?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Twenty point program

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:04:52:56 PM


Question 359. Asked on :24 August 2019:11:29:10 AM

What is national game of Anguilla.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Yacht racing.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:30:52 AM


Question 360. Asked on :24 August 2019:11:22:20 AM

 What is the full form of GDP?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Gross domestic product. 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:24:37 AM


Question 361. Asked on :24 August 2019:11:21:00 AM

 What is the full form of NSSO?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 National sample server organisation. 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:27:02 AM


Question 362. Asked on :24 August 2019:11:20:30 AM

What is national game of China. 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Table Tennis.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:21:33 AM


Question 363. Asked on :24 August 2019:11:19:44 AM

 What is the full form of CSO?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Central Statistical Office.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:04:54:33 PM


Question 364. Asked on :24 August 2019:11:18:32 AM

 What is the full form of ISS?

-Added by Shivang Gupta Biology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
International space station. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:17:33 PM


Question 365. Asked on :24 August 2019:11:17:37 AM

What is national game Chile.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Chilean rodeo.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:18:24 AM


Question 366. Asked on :24 August 2019:11:17:30 AM

 What is the full form of (ITDC)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 Indian tourism Development Corporation.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:18:11 AM


Question 367. Asked on :24 August 2019:11:16:48 AM

What is  national game of canada.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Ice hockey.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:18:28 AM


Question 368. Asked on :24 August 2019:11:16:06 AM

What is national game of Bulgaria.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Weightlifting.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:18:36 AM


Question 369. Asked on :24 August 2019:11:15:21 AM

 What is the full form of (CSL)?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta
Central secretariat library.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:16:09 AM


Question 370. Asked on :24 August 2019:11:12:11 AM

 Who wrote our national song ?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta
Bankim Chandra chatterjii

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:13:11 AM


Question 371. Asked on :24 August 2019:11:10:51 AM

What is national game of Brazil.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Capoeria.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:11:46 AM


Question 372. Asked on :24 August 2019:11:10:03 AM

National game of Bhutan is

-Added by Akki chauhan Chemistry » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Archery.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:11:52 AM


Question 373. Asked on :24 August 2019:11:05:30 AM

National game of Barbados is

-Added by Akki chauhan Biology » G.K

Answer:

Shruti Srivastva
Cricket.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:18:50 PM


Question 374. Asked on :24 August 2019:11:05:03 AM

National game of Bangladesh is

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Kabbadi.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:08:56 AM


Question 375. Asked on :24 August 2019:11:04:20 AM

National game of Australia.

-Added by Akki chauhan Biology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Cricket, Australian rules football. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:19:11 PM


Question 376. Asked on :24 August 2019:11:03:27 AM

 National game of Argentina is

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 Pato is national game of Argentina. 

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:06:59 AM


Question 377. Asked on :24 August 2019:11:01:23 AM

 What is National game of Antigua and barbuda.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Cricket.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:03:03 AM


Question 378. Asked on :24 August 2019:10:57:48 AM

 Who is C.M of jharkhand.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Rahgubar Das.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:58:33 AM


Question 379. Asked on :24 August 2019:10:56:55 AM

Who is the C.M of Karantaka.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 HD Kumaraswamy.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:57:26 AM


Question 380. Asked on :24 August 2019:10:55:48 AM

 Who is C.M of Kerala. 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Pinarayi vijayan.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:56:31 AM


Question 381. Asked on :24 August 2019:10:54:44 AM

What is full form of RADAR.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

RAdio Detection And Ranging.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:55:14 AM


Question 382. Asked on :24 August 2019:10:53:26 AM

What is Full form of SONAR.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Sound Navigation And Ranging.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:54:14 AM


Question 383. Asked on :24 August 2019:10:52:10 AM

Who is C.M of Maharashtra.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Devendra Fadnavis.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:52:56 AM


Question 384. Asked on :24 August 2019:10:50:52 AM

 Who is C.M of Manipur.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Biren singh.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:51:36 AM


Question 385. Asked on :24 August 2019:10:49:42 AM

Who is C.M of Meghalaya.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Conrad Sangma.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:50:30 AM


Question 386. Asked on :24 August 2019:10:47:14 AM

Who is C.M of Mizoram.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Pu Lalthanhawla.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:47:57 AM


Question 387. Asked on :24 August 2019:10:44:59 AM

Who  is C.M of Himachal Pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Jai ram thakur.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:46:07 AM


Question 388. Asked on :24 August 2019:10:44:21 AM

Who is C.M of Haryana. 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan
Manohar Lal Parikar.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:46:25 AM


Question 389. Asked on :24 August 2019:10:43:10 AM

Who is C.M of Gujrat.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Vijay Rupani.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:43:54 AM


Question 390. Asked on :24 August 2019:10:40:40 AM

 What is the full form of NYKS?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Nehru Yuva Kendra Sangathan.

-Answered by Himanshi Verma On 24 August 2019:10:41:37 AM


Question 391. Asked on :24 August 2019:10:31:23 AM

Who is C.M of Gujrat.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Vijay Rupani.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:32:27 AM


Question 392. Asked on :24 August 2019:10:30:44 AM

Who is C.M of Goa.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan
Manohar Parrikkar.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:33:29 AM


Question 393. Asked on :24 August 2019:10:28:28 AM

Who is C.M of Chhattisgarh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 Raman Singh.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:29:24 AM


Question 394. Asked on :24 August 2019:10:27:51 AM

Who is C.M of Bihar.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Nitish Kumar.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:29:46 AM


Question 395. Asked on :24 August 2019:10:25:47 AM

Who is C.M of Assam.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Sarbananda Sonowal.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:26:34 AM


Question 396. Asked on :24 August 2019:10:24:39 AM

Who is C.M of Arunachal Pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Pema Khandu.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:25:28 AM


Question 397. Asked on :24 August 2019:10:23:14 AM

 Who is C.M of Andhra Pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Chandrababu Naidu.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:09:44 PM


Question 398. Asked on :24 August 2019:10:22:04 AM

Who is Governor of Uttarakhand.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Baby rani Maurya.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:09:51 PM


Question 399. Asked on :24 August 2019:10:18:59 AM

Who is governor of Uttar Pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Ram niak.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:10:14 PM


Question 400. Asked on :24 August 2019:10:17:49 AM

Who is Governor of Tripura.

-Added by Akki chauhan Biology » G.K

Answer:

Shruti Srivastva
Ramesh Bais. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:20:00 PM


Question 401. Asked on :24 August 2019:10:16:17 AM

 Who is Governor of Telangana.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

E.S. Lakshmi Narasimhan.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:17:04 AM


Question 402. Asked on :24 August 2019:10:15:20 AM

Who is Governor Tamil nadu.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Banwarilal Purohit.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:10:57 PM


Question 403. Asked on :24 August 2019:10:14:18 AM

Who is Governor of Sikkim.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Ganga Prasad.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:11:14 PM


Question 404. Asked on :24 August 2019:10:13:24 AM

Who is governor of Rajasthan.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Kalyan Singh.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:11:21 PM


Question 405. Asked on :24 August 2019:10:11:57 AM

Who is governor of punjab.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

V.P singh Badnore.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:12:35 AM


Question 406. Asked on :24 August 2019:10:09:49 AM

Who is Governor of Nagaland.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Balkrishna Acharya.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:12:06 PM


Question 407. Asked on :24 August 2019:10:08:18 AM

Who is Governor of Mizoram.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Kummanam Rajasekharan.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:12:17 PM


Question 408. Asked on :24 August 2019:10:06:42 AM

Who is Governor of Meghalaya.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Tathagata Roy.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:12:43 PM


Question 409. Asked on :24 August 2019:10:05:49 AM

Who is Governor of Manipur.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Najma Heptulla.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:12:51 PM


Question 410. Asked on :24 August 2019:10:03:58 AM

Who is Governor of Maharashtra.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Chennamaneni Vidyasagar Rao.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:13:07 PM


Question 411. Asked on :24 August 2019:10:02:33 AM

Who is Governor of Madhya pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Anandiben Patel.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:13:26 PM


Question 412. Asked on :24 August 2019:10:00:40 AM

Who is Governor of Kerala.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

P. Sathasivam.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:01:32 AM


Question 413. Asked on :24 August 2019:09:59:49 AM

Who is Governor of Karnataka.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Vajubhai Vala.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:13:34 PM


Question 414. Asked on :24 August 2019:09:58:18 AM

 What is the properties of Acids?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 1. Acid are sour in taste.

2. All acid gave hydrogen Hion with water.

3. It turns colour of blue of litmus to red.

4. Acid conduct electricity taste.

5. It reacts with metals produce salt and water.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:13:42 PM


Question 415. Asked on :24 August 2019:09:58:34 AM

Who is Governor of Jharkhand.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Draupadi Murmu.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:13:51 PM


Question 416. Asked on :24 August 2019:09:56:52 AM

Who is Governor of Jammu and Kashmir.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Satya Pal Malik.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:13:59 PM


Question 417. Asked on :24 August 2019:09:56:28 AM

 What is the capital of Myanmar?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Nay Pyi Taw.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:14:09 PM


Question 418. Asked on :24 August 2019:09:55:08 AM

Who is Governor of Himachal Pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Acharya Dev Vrat.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:14:39 PM


Question 419. Asked on :24 August 2019:09:54:45 AM

 What is the capital of Japan?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Tokyo.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:14:54 PM


Question 420. Asked on :24 August 2019:09:54:04 AM

Who is Governor of Haryana.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Satyadev Narayan Arya.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:15:02 PM


Question 421. Asked on :24 August 2019:09:53:09 AM

 What is the capital of India?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 New Delhi is the capital of India.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:15:28 PM


Question 422. Asked on :24 August 2019:09:53:01 AM

Who is Governor of Gujrat.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Om prakash Kohli.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:15:37 PM


Question 423. Asked on :24 August 2019:09:51:42 AM

Who is Governor of Goa.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Mridula Sinha.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:16:05 PM


Question 424. Asked on :24 August 2019:09:50:24 AM

Who is Governor of Chhattisgarh.

-Added by Akki chauhan Chemistry » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Berlin.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:26:19 PM


Question 425. Asked on :24 August 2019:09:49:23 AM

Who is Governor of BIhar.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Lalji Tandon.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:27:53 PM


Question 426. Asked on :24 August 2019:09:48:21 AM

 What is the capital of Belgium?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Brussels.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:28:22 PM


Question 427. Asked on :24 August 2019:09:46:21 AM

Who is Governor of Assam.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Jagdish Mukhi.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:28:42 PM


Question 428. Asked on :24 August 2019:09:44:01 AM

Who is Governer of arunachal pradesh.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

B.D mishra.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:29:24 PM


Question 429. Asked on :23 August 2019:05:41:02 PM

 Write the five point on improvement of Fregiht Traffic?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 1.  Operation ( uni-ganga).

 2.  Increase in roller bearing equipped wagon.

 3.  Unit train operation for bulk commodities.

 4.  Modernization and line capacity augmentation on certain critical sector etc.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:08:29:28 PM


Question 430. Asked on :23 August 2019:05:38:30 PM

  Name the second prime minister of India?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
  Gulzari Lal Nanda is the second prime minister of India.

-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:19:58 AM


Question 431. Asked on :23 August 2019:03:32:27 PM

 In which year (CBSE ) were set - up?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 In 1929.


-Answered by priyanshu kumar On 13 November 2019:08:32:44 AM


Question 432. Asked on :23 August 2019:09:13:55 AM

Smallest country in the world?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Vatican city.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:09:14:22 AM


Question 433. Asked on :23 August 2019:08:01:54 AM

First Governor-General of India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
William Bentinck.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:08:19:44 AM


Question 434. Asked on :22 August 2019:09:53:39 PM

 The moon orbits the earth every

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 23.7 days.

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:09:54:45 PM


Question 435. Asked on :22 August 2019:08:46:57 PM

What is full form of ITR

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Income tax return

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:08:47:44 PM


Question 436. Asked on :22 August 2019:08:45:41 PM

What is full form of GST.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Goods and service taxes

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:08:46:13 PM


Question 437. Asked on :22 August 2019:08:43:42 PM

 What is full form of HYV.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 High-yielding variety

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:44:54 PM


Question 438. Asked on :22 August 2019:08:42:45 PM

What is full form of HIV

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Human immunodeficiency virus

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:43:44 PM


Question 439. Asked on :22 August 2019:08:41:48 PM

What is full form of STD

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Subscriber trunk dialer

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:42:29 PM


Question 440. Asked on :22 August 2019:08:40:58 PM

What is full form of AIDS.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Acquired Immuno deficiency syndrome 

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:42:57 PM


Question 441. Asked on :22 August 2019:08:40:00 PM

 What is full form of CBI.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Central Bureau of India

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:08:40:36 PM


Question 442. Asked on :22 August 2019:08:37:29 PM

Write full form of APK.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Andorid package kit

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:38:54 PM


Question 443. Asked on :22 August 2019:08:35:27 PM

 What is full form of AML

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 ASIAN MOTOR LIMITED

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:45:50 PM


Question 444. Asked on :22 August 2019:08:33:44 PM

What is full form of FIFA.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Federation International footbal asscociate.

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:08:37:21 PM


Question 445. Asked on :22 August 2019:06:30:32 PM

 What is the full form of (ISS)/

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K

Answer:

Master Purushottam

 Indian statistical system.

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:07:00:39 PM


Question 446. Asked on :22 August 2019:06:23:34 PM

 In which year (DMI)were set -up?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.K

Answer:

Shivang Gupta

In 1935 THE (DMI) wre set -up. 

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:06:25:00 PM


Question 447. Asked on :22 August 2019:05:20:25 PM

 How much time spend to sing our national anthem?

-Added by Shivang Gupta General Knowledge » G.k

Answer:

Shivang Gupta

 52 seconds to sing our national anthem.

-Answered by Shivang Gupta On 22 August 2019:05:22:36 PM


Question 448. Asked on :22 August 2019:03:24:37 PM

 what the full form of CAG?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Nishant Verma

 Comptroller and Auditor General.

-Answered by Nishant Verma On 22 August 2019:03:25:55 PM


Question 449. Asked on :22 August 2019:03:21:08 PM

 What is the full form of FCI?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Food Corporation of India

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:03:50:15 PM


Question 450. Asked on :22 August 2019:03:17:59 PM

 what is the full form of DVD? 

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Master Purushottam

 Digital versatile Disk

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:03:49:24 PM


Question 451. Asked on :22 August 2019:09:17:01 AM

टाइड और टाइल में क्या अंतर है ?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

फ्रांस में धार्मिक कर को टाइड और प्रत्यक्ष कर को टाइल कहा जाता है |

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:09:18:51 AM


Question 452. Asked on :22 August 2019:05:18:32 AM

Who was the father of taxonomy.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Carolus Linneaus.

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:07:33:10 AM


Question 453. Asked on :22 August 2019:12:56:58 AM

 Which is the world's largest waterfall by overall width?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 KHONE, CHUTES DE, Loas

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:01:05:20 AM


Question 454. Asked on :22 August 2019:12:56:32 AM

 Which is the largest ocean in the world

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Pacific Ocean

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:01:05:54 AM


Question 455. Asked on :22 August 2019:12:56:15 AM

 Which is the largest nuclear bomb?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Tsar Bomba

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:01:06:15 AM


Question 456. Asked on :22 August 2019:12:55:53 AM

 Which is the national park in the world?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Northeast Greenland national park

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:01:06:31 AM


Question 457. Asked on :22 August 2019:12:55:19 AM

 Which is the largest shopping mall in the world?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 New south china mall

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:01:06:56 AM


Question 458. Asked on :22 August 2019:12:24:11 AM

what is full from of ADHD?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:12:25:18 AM


Question 459. Asked on :22 August 2019:12:23:09 AM

 What is full form of CDMA?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Code division multiple access

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:12:23:49 AM


Question 460. Asked on :22 August 2019:12:16:37 AM

 What is full from of NCR.

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 National capital region 

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:12:19:10 AM


Question 461. Asked on :22 August 2019:12:15:48 AM

 What is the Full from of SSB?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Service selection of board

-Answered by Master Purushottam On 22 August 2019:12:16:31 AM


Question 462. Asked on :21 August 2019:11:16:06 PM

 Which star is the center of solar system?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Sun

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:36:30 PM


Question 463. Asked on :21 August 2019:10:46:49 PM

What is the full form of IUPAC.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 International union of pure and applied chemistry

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:28:45 PM


Question 464. Asked on :21 August 2019:10:45:39 PM

 What is the full form of VLC.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Video Lan client

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:29:59 PM


Question 465. Asked on :21 August 2019:10:43:00 PM

 What is the full form of VPI.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Virtual Path Identifier

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:31:12 PM


Question 466. Asked on :21 August 2019:10:28:11 PM

What is full form of RBC.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Red Blood Cell

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:10:50:46 PM


Question 467. Asked on :21 August 2019:10:27:25 PM

 What is full form of WBC.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 White blood cells.

-Answered by Akki chauhan On 21 August 2019:10:29:32 PM


Question 468. Asked on :21 August 2019:10:26:32 PM

What is full form of WEF.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 World economic forum

-Answered by Akki chauhan On 21 August 2019:10:29:38 PM


Question 469. Asked on :21 August 2019:10:25:29 PM

What is full form of WIPO.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 World Intellectual Property organisation

-Answered by Akki chauhan On 21 August 2019:10:29:43 PM


Question 470. Asked on :21 August 2019:10:24:05 PM

 What is full form of WPA.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Wifi protected access

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:16:50 PM


Question 471. Asked on :21 August 2019:10:23:19 PM

 What is full form of WWF.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam
World Wide Fund

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:17:07 PM


Question 472. Asked on :21 August 2019:10:22:30 PM

 What is full form of XXMP.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Extensible messaging and presence protocol

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:18:29 PM


Question 473. Asked on :21 August 2019:10:21:39 PM

 What is full form of XML.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Extensible markup language

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:19:03 PM


Question 474. Asked on :21 August 2019:10:20:13 PM

 What is full form of WWW.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 World wide web

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:19:20 PM


Question 475. Asked on :21 August 2019:10:17:08 PM

 What is full form of ACS.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 American chemical society

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:19:39 PM


Question 476. Asked on :21 August 2019:10:16:14 PM

What is full form of ACC.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Associated cement company

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:19:56 PM


Question 477. Asked on :21 August 2019:09:39:24 PM

Which is the most beautiful city in the world.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Paris is the most beautiful city in the world

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:11:13:46 PM


Question 478. Asked on :21 August 2019:06:22:51 PM

 What is the symbol of Justice?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 A blindfolded women holding a balanced scale.

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:10:54:15 PM


Question 479. Asked on :21 August 2019:04:25:46 PM

When did world day against Trafficking in persons celebrate?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 30th July.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:04:28:23 PM


Question 480. Asked on :21 August 2019:03:48:05 PM

 What is the full form of ITU?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Indian technology institute

-Answered by Master Purushottam On 21 August 2019:03:50:29 PM


Question 481. Asked on :21 August 2019:11:20:42 AM

Who appoints the Attorney General of India? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 The president.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:32:54 AM


Question 482. Asked on :21 August 2019:11:18:44 AM

In 2008 who became the first indian actor to receive the prestigious malaysian title datuk?

-Added by Akki chauhan Sociology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Sharukh Khan. 

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:06:20:47 PM


Question 483. Asked on :21 August 2019:10:56:05 AM

Which country football team has lifted the 2018 Intercontinental cup football title?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
India

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:33:14 AM


Question 484. Asked on :21 August 2019:10:53:13 AM

Who has won the men's singles French open tennis tournament 2018? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Reveal nasal.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:33:24 AM


Question 485. Asked on :21 August 2019:10:51:30 AM

Which country's women Cricket team has clinched the asia cup twenty 20 Tournament 2018?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Bangladesh.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:33:33 AM


Question 486. Asked on :21 August 2019:10:50:49 AM

Which country will host the 45th G7 summit 2019?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 France.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:33:46 AM


Question 487. Asked on :21 August 2019:10:48:50 AM

India's first ever national police museum will establish in which city? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Delhi.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:33:56 AM


Question 488. Asked on :21 August 2019:10:46:52 AM

Pappu Karki, the popular kumaoni folk singer has passed away. He was native of which state?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Uttrakhand.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:34:15 AM


Question 489. Asked on :21 August 2019:10:45:45 AM

Who has been appointed as the acting Chairman of the union public service commission?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Arvind saxena.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:34:24 AM


Question 490. Asked on :21 August 2019:10:40:51 AM

What is full form of CBIC?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Central board of indirect taxes and customs.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:34:31 AM


Question 491. Asked on :21 August 2019:10:39:42 AM

Who has been appointed as the new chairman of central board of indirect taxes and customs?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 S. Ramesh.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:34:42 AM


Question 492. Asked on :21 August 2019:09:43:12 AM

Which one is the largest producer of tea in the world?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar
China.

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:34:52 AM


Question 493. Asked on :21 August 2019:09:42:01 AM

Which continent has the highest number of countries.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Africa.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:35:00 AM


Question 494. Asked on :21 August 2019:09:34:53 AM

In which country, White Elephant is found?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Thailand

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:35:41 AM


Question 495. Asked on :21 August 2019:09:33:08 AM

Which country is known as the Land Of thunderbolts?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Bhutan.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:35:50 AM


Question 496. Asked on :21 August 2019:09:31:51 AM

 Which country is also known as the Land of Thousands Lakes?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Finland.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:36:13 AM


Question 497. Asked on :21 August 2019:09:30:52 AM

Which country is also Known as the Land of Rising Sun?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Japan.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:36:21 AM


Question 498. Asked on :21 August 2019:09:29:25 AM

Which country is known as the playground of Europe?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Switzerland.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:36:35 AM


Question 499. Asked on :21 August 2019:09:28:10 AM

Which country is known as the land of the midnight sun?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Norway.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:36:43 AM


Question 500. Asked on :21 August 2019:09:26:33 AM

In which ocean Bermuda Triangle Region is located?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 ean.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:36:52 AM


Question 501. Asked on :21 August 2019:09:25:04 AM

Which Country gifted the Statue of Liberty to USA in 1886?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar
France

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:38:10 AM


Question 502. Asked on :21 August 2019:09:22:17 AM

 Dead sea is located between two Countries?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Jorden and Israel.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:38:19 AM


Question 503. Asked on :21 August 2019:09:21:42 AM

Smallest ocean in the world?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Arctic ocean.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:38:27 AM


Question 504. Asked on :21 August 2019:09:20:32 AM

How many Oceans in the world?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 5 oceans.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:38:36 AM


Question 505. Asked on :21 August 2019:09:19:09 AM

 Total number of continent in the world?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Seven(7).


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:38:45 AM


Question 506. Asked on :21 August 2019:09:17:26 AM

What is the smallest country in the world?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Vatican city.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:39:08 AM


Question 507. Asked on :21 August 2019:09:16:14 AM

 What is the largest city in the U.S.A in Area?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar
Janeau

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:39:16 AM


Question 508. Asked on :21 August 2019:09:14:36 AM

 Which is the only country in the world has Square Flag?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Switzerland.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:39:25 AM


Question 509. Asked on :21 August 2019:09:13:41 AM

The country of Singapore is made up of How many Islands?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 64.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:39:33 AM


Question 510. Asked on :21 August 2019:09:12:36 AM

Which is the largest country in the world in term of land Area?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Russia


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:39:45 AM


Question 511. Asked on :21 August 2019:09:11:26 AM

 The Largest Dam in the world is located in

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 American


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:39:54 AM


Question 512. Asked on :21 August 2019:09:10:19 AM

Where is the Official home of Santa clause?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 Finland


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:40:03 AM


Question 513. Asked on :21 August 2019:09:08:12 AM

What is the type of goverment in Denmark?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Constitutional Democracy


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:40:12 AM


Question 514. Asked on :21 August 2019:09:06:24 AM

 What is capital of Estonia?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar
Tallinn

-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:40:19 AM


Question 515. Asked on :21 August 2019:09:04:49 AM

Where would find the Itaipu Dam?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Panama River South america 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:40:27 AM


Question 516. Asked on :21 August 2019:09:03:22 AM

Which country was not part of the soviet Union in 1990?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Yugoslavia. 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:40:54 AM


Question 517. Asked on :21 August 2019:09:01:32 AM

NIrmal Sitaraman recently took charges as the second women Defence minister of  India. Who was the first women Defence Minister of India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

Indira Gandhi 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:41:02 AM


Question 518. Asked on :21 August 2019:09:00:01 AM

What is the rank of India On the IMD'S world Competitiveness List @017?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

45th 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:41:16 AM


Question 519. Asked on :21 August 2019:08:58:09 AM

In global innovation Index 2017,m India has been palced at the rank?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

60th 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:41:26 AM


Question 520. Asked on :21 August 2019:08:56:35 AM

SAMPADA Scheme lanched recently is Associated with?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Food processing.


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:41:48 AM


Question 521. Asked on :21 August 2019:08:51:57 AM

India's first ever national police museum will establish in which city?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Delhi 


-Answered by priyanshu kumar On 13 December 2019:08:42:06 AM


Question 522. Asked on :21 August 2019:06:12:44 AM

 Who was the first women prime minister of Sri Lanka?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Sirimavo Bandaranaike.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:06:13:58 AM


Question 523. Asked on :21 August 2019:06:11:34 AM

Who was the first women president of Argentina?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Marie Estela Peron.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:06:14:59 AM


Question 524. Asked on :21 August 2019:06:05:47 AM

 Who was the first Indian to get through ICS?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

Satyendra Nath Tagore (1869).

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:06:08:10 AM


Question 525. Asked on :21 August 2019:06:03:14 AM

 Who was the first governal general of india.?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

William Bentrick (1828).

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:06:04:40 AM


Question 526. Asked on :21 August 2019:05:57:08 AM

 What is the name of first talking movie?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

 Alan Ara by (Ardeshir Irani- 1931).

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:06:00:01 AM


Question 527. Asked on :21 August 2019:05:56:06 AM

 What is the full form of GAIN?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

 Global Alliance for Improved Nutrition.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:05:59:10 AM


Question 528. Asked on :21 August 2019:05:54:58 AM

 Who wrote Bhagwad Gita?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

Ved vyas.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:05:58:31 AM


Question 529. Asked on :21 August 2019:05:50:16 AM

 Who wrote the book "The test of my life"?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Yuvraj Singh.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:05:52:43 AM


Question 530. Asked on :21 August 2019:05:46:36 AM

 What is the full form of APPLE?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Ariane passenger payload experiment.

-Answered by Himanshi Verma On 21 August 2019:05:48:18 AM


Question 531. Asked on :20 August 2019:10:38:13 PM

 Who was the first Indian  to climb the mount everest without oxygen?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

sherpa ang dorji

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:10:57:53 PM


Question 532. Asked on :20 August 2019:10:36:57 PM

 Who was the first judge of international court of justice?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Dr. nagendra singh

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:10:58:14 PM


Question 533. Asked on :20 August 2019:10:35:29 PM

 Who was the first cricketer to get Parma bhushan?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 CK naidu


-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:10:58:28 PM


Question 534. Asked on :20 August 2019:10:33:29 PM

 Who was the first women chief justice?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 leela seth (1991)

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:10:58:41 PM


Question 535. Asked on :20 August 2019:10:19:32 PM

 What is the full form of CPU?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 central processing unit

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:11:02:06 PM


Question 536. Asked on :20 August 2019:09:47:08 PM

 which girl have the longest legs in the world?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Ekaterina lisina.


-Answered by priyanshu kumar On 14 December 2019:08:50:54 AM


Question 537. Asked on :20 August 2019:09:29:16 PM

 What is the full form of Wi-Fi.

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Wireless fidelity.


-Answered by priyanshu kumar On 14 December 2019:08:53:29 AM


Question 538. Asked on :20 August 2019:08:49:54 PM

 What is the name of old Veda?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Rig Veda 

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:06:21 PM


Question 539. Asked on :20 August 2019:04:37:05 PM

What is currency of Argentina?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Peso

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:08:14 PM


Question 540. Asked on :20 August 2019:04:36:28 PM

What is currency of Angola?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Kwanza

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:08:28 PM


Question 541. Asked on :20 August 2019:04:35:51 PM

What is currency of Algeria?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Algerian dinar

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:08:45 PM


Question 542. Asked on :20 August 2019:04:35:01 PM

What is currency of Albania?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Lek

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:10:11 PM


Question 543. Asked on :20 August 2019:04:32:36 PM

What is currency of Afghanistan? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Afgani

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:10:22 PM


Question 544. Asked on :20 August 2019:04:23:19 PM

What is chemical formula of Sodium bicarbonate? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 NaHCO3

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:12:24 PM


Question 545. Asked on :20 August 2019:04:21:21 PM

What is full form of GST.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Goods and Service Tax

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:13:00 PM


Question 546. Asked on :20 August 2019:04:17:34 PM

Who is Hypnos?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Hypnos is a Greek god and he is god of sleep the roman equivalent is known as Somnus. His name is the origin of the word hypnosis.

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:09:13:27 PM


Question 547. Asked on :20 August 2019:03:54:46 PM

Who is Athena?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Athena is Greek goddess and Athena is very important goddess of many things. She is goddess of wisdom, courage, inspiration, civilization, law of justice, strategic warfare, mathematics etc. 

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:55:08 PM


Question 548. Asked on :20 August 2019:03:54:21 PM

Who is Zeus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Zeus is strongest Greek god of sky and King of all Greek gods he controls lighting and thunder. Zeus is king of Mount Olympus, the home of Greek gods where he rules the world and imposes his will onto gods and mortals alike. 

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:04:01:54 PM


Question 549. Asked on :20 August 2019:03:51:29 PM

Who is Poseidon?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Greek god Poseidon was the god of sea, earthquakes and horses. Although he was officially one of the supreme gods of Mount Olympus. He spent most of his time in his water domain. Poseidon was brother of Zeus and Hades. 

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:04:06:37 PM


Question 550. Asked on :20 August 2019:03:49:47 PM

Which country made her personal moon?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
China.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:51:12 PM


Question 551. Asked on :20 August 2019:03:48:38 PM

What is capital of Pakistan? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Islamabad is capital of Pakistan.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:49:11 PM


Question 552. Asked on :20 August 2019:03:47:01 PM

What is capital of japan?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Tokyo is capital of japan.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:48:15 PM


Question 553. Asked on :20 August 2019:03:45:39 PM

What is capital of Australia?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Canberra is capital of Australia.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:46:07 PM


Question 554. Asked on :20 August 2019:03:44:52 PM

What is capital of England?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
London is capital of England.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:45:17 PM


Question 555. Asked on :20 August 2019:03:43:51 PM

What is capital of Bihar?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Patna is capital of Bihar.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:44:36 PM


Question 556. Asked on :20 August 2019:03:40:50 PM

How many states in India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
29 states in India.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:43:29 PM


Question 557. Asked on :20 August 2019:03:39:13 PM

What is full form of BC?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Before Christ.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:40:28 PM


Question 558. Asked on :20 August 2019:03:35:32 PM

What is full form of POP.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 PLASTER OF PARIS

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:03:39:02 PM


Question 559. Asked on :20 August 2019:03:12:23 PM

First country to make Constitution?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
America make first Constitution.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:15:15 PM


Question 560. Asked on :20 August 2019:03:10:21 PM

Closest star of solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Mind

 The closest star of Solar System is "Alpha Century".

-Answered by Master Mind On 20 August 2019:03:14:23 PM


Question 561. Asked on :20 August 2019:03:06:24 PM

What is brightest planet outside solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Sirius (dog star).

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:07:38 PM


Question 562. Asked on :20 August 2019:03:06:24 PM

What is brightest planet outside solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 SIRIUS (DOG STAR)

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:03:08:15 PM


Question 563. Asked on :20 August 2019:03:04:14 PM

Write the name of Biggest satellite of Jupiter?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Ganymede.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:06:02 PM


Question 564. Asked on :20 August 2019:03:01:19 PM

What is Constellations?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The sky is divided into units to enable the astronomers to identify the position of stars. This units are called constellations.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:02:29 PM


Question 565. Asked on :20 August 2019:02:57:33 PM

The longest River Bridge?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Mahatma Gandhi Setu.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:03:00:18 PM


Question 566. Asked on :20 August 2019:02:56:17 PM

What is full form of SCO?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Sanghai corporation organization.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:02:58:13 PM


Question 567. Asked on :20 August 2019:02:52:06 PM

What is full form of PIB?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Press information bureau.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:02:58:57 PM


Question 568. Asked on :20 August 2019:02:50:44 PM

What is full form of TIN?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Taxpayer identified number.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:02:59:39 PM


Question 569. Asked on :20 August 2019:02:49:57 PM

What is full form of WLL?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Wireless local loop.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:03:00:24 PM


Question 570. Asked on :20 August 2019:02:49:07 PM

What is full form of WFP?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 World food program.

-Answered by Himanshi Verma On 20 August 2019:03:00:57 PM


Question 571. Asked on :20 August 2019:02:49:07 PM

What is full form of WFP?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 WORLD FOOD PROGRAMMME

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:53:58 PM


Question 572. Asked on :20 August 2019:02:49:07 PM

What is full form of WFP?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 EORLD FOOD PROGRAMME

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:54:16 PM


Question 573. Asked on :20 August 2019:02:49:07 PM

What is full form of WFP?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 WORLD FOOD PROGRAMME

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:03:17:13 PM


Question 574. Asked on :20 August 2019:02:47:47 PM

What is full form of VPN?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 VRITUAL PRIVATE NETWORK

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:48:56 PM


Question 575. Asked on :20 August 2019:02:45:53 PM

What is full form of VAT?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 VALUe ADDED TAX

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:47:40 PM


Question 576. Asked on :20 August 2019:02:43:59 PM

What is full form of UAV?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 UNMANNED AERIAL VEHICLE

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:45:48 PM


Question 577. Asked on :20 August 2019:02:41:53 PM

What is full form of TRAI?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 telecom regulator authority of india

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:43:38 PM


Question 578. Asked on :20 August 2019:02:38:59 PM

What is full form of TNT?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Tri nitro Toluene

-Answered by Master Purushottam On 20 August 2019:02:41:22 PM


Question 579. Asked on :20 August 2019:10:54:37 AM

Who was Nelson Mandela?

-Added by Akki chauhan Science » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Nelson Mandela is first Black President of South Africa.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:55:45 AM


Question 580. Asked on :20 August 2019:10:53:15 AM

Who was Albert Einstein?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Mind

  Albert Einstein was a great scientist who who gives us formula is equal to MC square.

-Answered by Master Mind On 20 August 2019:10:55:17 AM


Question 581. Asked on :20 August 2019:10:50:41 AM

Name the woman who climb on Mount Everest first time?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Santosh yadav.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:51:32 AM


Question 582. Asked on :20 August 2019:10:48:21 AM

Who is Santosh Yadav?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Santosh Yadav is a first Indian mountaineer to climb on Mount Everest

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:50:13 AM


Question 583. Asked on :20 August 2019:10:47:43 AM

What is full form of G.k?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
General Knowledge. 

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:48:16 AM


Question 584. Asked on :20 August 2019:10:45:06 AM

 What is a good fuel?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 A good fuel is a fuel which is easily accessible and easily easily transport table and do not obtain more smoke and cheap in cost

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:52:05 AM


Question 585. Asked on :20 August 2019:10:36:12 AM

What is the closet black hole to Earth?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The closest black hole yet discovered are several thousand light years away. They are so far that they have no effect on earth or its environment. A super massive black hole appears to inhabit the center of the Milky way galaxy, about 27000 light years away.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:37:01 AM


Question 586. Asked on :20 August 2019:10:29:16 AM

What is nebula?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Nebula is an interstellar clouds of dust, hydrogen, helium and other ionized gases. Originally, the term was used to be describe any diffuse astronomical object, including galaxies beyond the milky way.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:30:26 AM


Question 587. Asked on :20 August 2019:10:24:36 AM

How old is the Universe?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Until recently, astronomers estimated that the Big Bang occurred between 12 and 14 billion years ago. To put this in perspective, the solar system is thought to be 4.5 billion years old and humans have existed as a genus for only few million years.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:25:45 AM


Question 588. Asked on :20 August 2019:10:19:20 AM

What percent of dust is human skin?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Sometimes a specific percentage of dust is said to be skin, usually about 70 or 80 percent, but unless you are a molting bird or reptile very little of your environmentis composed of dead body parts.  

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:21:41 AM


Question 589. Asked on :20 August 2019:10:16:23 AM

What color is cosmic dust?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Cosmic dust is a deep, muted, sapphire blue with a nautical undertone.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:17:47 AM


Question 590. Asked on :20 August 2019:10:12:39 AM

What is cosmic dust made of?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Cosmic dust is made of various elements, such as carbon, oxygen, iron and other atoms heavier than hydrogen and helium.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:13:24 AM


Question 591. Asked on :20 August 2019:10:01:37 AM

 How does the embryo get nourishment inside the mother's body?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

The embryo get nutrition from the Mother's blood with the help of a special tissue called Gangster this is a disk which is embedded in utrine wall it contain wiley on the Ambrose side of the tissue on the other side on the blood spaces with surrounded the wily is provide provide a large surface for glucose and oxygen to cast from the mother to the embryo the developing embryo also generate waste substances which can be removed by transparent them into the Mother's blood through the plants that are the development of child inside the Mother's body is take approximately 9 months the child is born as a result of Right Mix contractions of the muscle in the uterus

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:08:59 AM


Question 592. Asked on :20 August 2019:09:59:22 AM

What is Cosmic Dust?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Cosmic dust, also called extraterrestrial dust or space dust, is dust which exist in outer space, or has fallen on earth. Most cosmic dust particles are between a few molecules to 0.1µm in size.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:02:13 AM


Question 593. Asked on :20 August 2019:09:54:51 AM

 Why should curd and sour substances not be kept in brass and copper vessels?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Curd and sour substance contain acid if they are kept in brass or copper vessels they react with them and new chemical substances are formed and mix with the substance is making them improper for consumption

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:10:06:53 AM


Question 594. Asked on :20 August 2019:09:56:44 AM

Who was found black hole?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Karl Schwarzschild.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:58:26 AM


Question 595. Asked on :20 August 2019:09:54:41 AM

Coldest planet in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Neptune is coldest planet in our solar system.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:55:55 AM


Question 596. Asked on :20 August 2019:09:53:53 AM

Hottest planet in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Venus is hottest planet in our solar system.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:55:15 AM


Question 597. Asked on :20 August 2019:09:52:21 AM

 Why does this milk take a long time to set as curd?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
As this milk is slightly more alkaline than other, therefore, acid produced to set into curd will be neutralized by baking soda added by milkman. Hence, this milk takes longer time to set as curd.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:10:43:52 AM


Question 598. Asked on :20 August 2019:09:51:26 AM

Smallest star in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
OGLE-TR-122b a red dwarf star is smallest star in our solar system.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:52:52 AM


Question 599. Asked on :20 August 2019:09:49:44 AM

Biggest star in universe?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
VY Canis Majoris.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:50:50 AM


Question 600. Asked on :20 August 2019:09:48:40 AM

Smallest planet in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Mercury.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:49:27 AM


Question 601. Asked on :20 August 2019:09:47:39 AM

Biggest planet in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Jupiter.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:48:16 AM


Question 602. Asked on :20 August 2019:09:46:03 AM

How many planets are there in solar system?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 8 Planets.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:47:13 AM


Question 603. Asked on :20 August 2019:09:45:32 AM

Largest Bird in India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The great Indian Bustard.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:46:37 AM


Question 604. Asked on :20 August 2019:09:45:09 AM

Which is smallest desert in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Thar Desert.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:48:47 AM


Question 605. Asked on :20 August 2019:09:45:09 AM

Which is smallest desert in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Thar Desert.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:49:06 AM


Question 606. Asked on :20 August 2019:09:43:34 AM

Largest desert in India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Thar desert also known as the Great Indian Desert.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:44:28 AM


Question 607. Asked on :20 August 2019:09:42:02 AM

World's largest Desert?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Sahara desert in north Africa.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:42:54 AM


Question 608. Asked on :20 August 2019:09:41:32 AM

In India which state is less populated ?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Goa.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:42:28 AM


Question 609. Asked on :20 August 2019:09:40:00 AM

World's largest reptile in history?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Shastasaurus.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:41:37 AM


Question 610. Asked on :20 August 2019:09:40:51 AM

In India Which state is high populated..

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Uttar pradesh.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:42:30 AM


Question 611. Asked on :20 August 2019:09:40:05 AM

Which country is less populated.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Vatican City.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:42:34 AM


Question 612. Asked on :20 August 2019:09:39:17 AM

Which country is high populated.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 China.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:42:37 AM


Question 613. Asked on :20 August 2019:09:38:05 AM

World's largest insect in history?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Griffinflies.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:39:23 AM


Question 614. Asked on :20 August 2019:09:38:37 AM

 How many states are there in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 There are 29 states.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:42:40 AM


Question 615. Asked on :20 August 2019:09:36:53 AM

Which is smallest river in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 Arvari.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:37:40 AM


Question 616. Asked on :20 August 2019:09:35:27 AM

World's biggest snake in history? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Titanoboa Cerrejonensis.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:37:27 AM


Question 617. Asked on :20 August 2019:09:33:32 AM

Where is found Black Rose?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Village of Halfeti.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:34:45 AM


Question 618. Asked on :20 August 2019:09:33:22 AM

Which is largest river in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 Ganga.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:34:25 AM


Question 619. Asked on :20 August 2019:09:32:40 AM

Which is largest ocen?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Pacific Ocean.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:34:48 AM


Question 620. Asked on :20 August 2019:09:32:12 AM

Where is found white Tiger?

-Added by Rohit Rajput Biology » G.k

Answer:

Shruti Srivastva
Assam. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:06:29:51 PM


Question 621. Asked on :20 August 2019:09:29:21 AM

Where is found white elephant?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Thailand.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:31:55 AM


Question 622. Asked on :20 August 2019:09:29:57 AM

Name the sodium compound which is used, for softening hard water?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Washing Soda.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:31:45 AM


Question 623. Asked on :20 August 2019:09:27:37 AM

Who is first president of Korea?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Syngman Rhee. 

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:28:43 AM


Question 624. Asked on :20 August 2019:09:26:02 AM

Which country discovered Toothpaste?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Egypt.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:27:22 AM


Question 625. Asked on :20 August 2019:09:24:28 AM

Who is chief minister of Delhi? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Arvind Kejriwal.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:26:18 AM


Question 626. Asked on :20 August 2019:09:24:28 AM

Who is chief minister of Delhi? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

Arvind Kejriwal.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:26:42 AM


Question 627. Asked on :20 August 2019:09:24:33 AM

Which country discovered water on moon?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
India but NASA just confirmed that.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:25:11 AM


Question 628. Asked on :20 August 2019:09:23:47 AM

Who is transport minister of Delhi?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Kailash gahlot.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:27:10 AM


Question 629. Asked on :20 August 2019:09:22:33 AM

How many teeth of Mosquitoes? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
47.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:23:51 AM


Question 630. Asked on :20 August 2019:09:21:26 AM

How many teeth of Lion?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
30.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:22:21 AM


Question 631. Asked on :20 August 2019:09:19:10 AM

How many Parts of Brain?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Three types of Brain:

(i)Fore brain

(ii)Mid brain

(iii)Hind brain.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:20:23 AM


Question 632. Asked on :20 August 2019:09:14:56 AM

Which material is used for making Devil's Bible pages?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Devil's Bible have 310 pages made from vellum from 160 Donkeys.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:17:40 AM


Question 633. Asked on :20 August 2019:09:11:07 AM

 Name the country they attached from India's Border?

-Added by Prince Rawat General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 (i) China 

(ii) Bangladesh

(iii) Nepal

(iv) Bhutan

(v) Myanmaar

(vi)Sri lanka

(vii) pakistan

(viii) Afghanistan


-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:14:07 AM


Question 634. Asked on :20 August 2019:09:10:36 AM

Who is son of Zeues.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
31 Children of Zeus but some children of Zeus of are special like Perseus. 

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:11:37 AM


Question 635. Asked on :20 August 2019:09:09:22 AM

What is capital of Bangladesh?

-Added by Prince Rawat General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Dhaka.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:18:06 AM


Question 636. Asked on :20 August 2019:09:09:22 AM

What is capital of Bangladesh?

-Added by Prince Rawat General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Dhaka.

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:09:18:43 AM


Question 637. Asked on :20 August 2019:09:08:26 AM

Which is national Bird of Sri lanka? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Junglefowl.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:10:06 AM


Question 638. Asked on :20 August 2019:09:06:47 AM

What is capital of China?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Beijing is capital of China.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:08:01 AM


Question 639. Asked on :20 August 2019:09:04:41 AM

How many types of Soil?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
There are three main types of soil:

(i) Clay

(ii) Sandy

(iii) loamy.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:05:35 AM


Question 640. Asked on :20 August 2019:09:02:25 AM

Which is the biggest specie of Bat?  

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The giant golden-crowned flying fox.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:03:42 AM


Question 641. Asked on :20 August 2019:09:00:30 AM

What is capital of Dubai?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Abu Dhabi.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:01:18 AM


Question 642. Asked on :20 August 2019:08:59:34 AM

What is capital of Sri lanka?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Prince Rawat

Colombo.

-Answered by Prince Rawat On 20 August 2019:09:01:31 AM


Question 643. Asked on :20 August 2019:08:59:08 AM

What is capital of Egypt?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Cairo.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:09:01:57 AM


Question 644. Asked on :20 August 2019:08:57:11 AM

Who discovered America?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Christopher Columbus.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:08:58:05 AM


Question 645. Asked on :20 August 2019:08:54:59 AM

Who discovered India?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Vasco da Gama.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:08:56:41 AM


Question 646. Asked on :20 August 2019:08:47:53 AM

Who discover Light Bulb?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Thomas Edison.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:08:53:39 AM


Question 647. Asked on :20 August 2019:08:46:36 AM

Who discover mobile phone?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Martin Cooper.

-Answered by Rohit Rajput On 20 August 2019:08:49:26 AM


Question 648. Asked on :19 August 2019:11:04:13 PM

 Who was the first Indian to get Nobel Prize in literature?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Rabindranath Tagore is first Indian to get Nobel Prize in Literature

-Answered by Akki chauhan On 20 August 2019:07:53:53 AM


Question 649. Asked on :19 August 2019:10:50:59 PM

 Where is the headquarter of European union?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Brussels.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:10:56:50 PM


Question 650. Asked on :19 August 2019:10:47:20 PM

 Who was the father of blood grouping?

-Added by Himanshi Verma Science » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Karl Landsteiner

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:10:55:05 PM


Question 651. Asked on :19 August 2019:10:46:33 PM

 What is the full form of UPSC?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Union public service commission.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:10:54:27 PM


Question 652. Asked on :19 August 2019:10:45:08 PM

 Write the full form of VAT.

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Value Added Tax.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:10:54:05 PM


Question 653. Asked on :19 August 2019:08:30:18 PM

What is full form of AAI?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Airport Authority of India

-Answered by Master Purushottam On 19 August 2019:08:49:00 PM


Question 654. Asked on :19 August 2019:08:29:46 PM

How many bones have a human?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 206 bones in human

-Answered by Master Purushottam On 19 August 2019:08:48:24 PM


Question 655. Asked on :19 August 2019:08:28:48 PM

what is full form of ABG?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Arterial blood gas.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:32:35 PM


Question 656. Asked on :19 August 2019:08:25:10 PM

 What is the full form of L.L.B?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

Batchelor of law and laws.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:08:26:27 PM


Question 657. Asked on :19 August 2019:08:23:28 PM

How many types of Japanese Language?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Hirangana katangana and kanji.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:30:08 PM


Question 658. Asked on :19 August 2019:08:23:12 PM

How many languages in India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 2 official language:- Hindi and English.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:27:58 PM


Question 659. Asked on :19 August 2019:08:21:24 PM

Which living thing have no lungs.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Fish have no lungs.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:24:30 PM


Question 660. Asked on :19 August 2019:08:21:20 PM

Who is the first prime minister of India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Pt. Jawaharlal Nehru

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:23:18 PM


Question 661. Asked on :19 August 2019:08:20:06 PM

Who is the preident of india?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Ramnath kobind.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:21:52 PM


Question 662. Asked on :19 August 2019:08:19:19 PM

Who is first Black president of South Africa. 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Nelson Mandela.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:22:31 PM


Question 663. Asked on :19 August 2019:08:19:06 PM

Who is the defence minister of India?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Rajnath Singh is the defence minster of India.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:20:38 PM


Question 664. Asked on :19 August 2019:08:15:44 PM

Who is the home minister of india?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Amit shah is the home minister of India.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:19:37 PM


Question 665. Asked on :19 August 2019:08:15:38 PM

Which bird birth with claws and wings.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Opisthocomus hoazin. (Hoatzin)

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:08:17:36 PM


Question 666. Asked on :19 August 2019:08:14:17 PM

What is the full form of M.COM?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Master of commerce.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:18:36 PM


Question 667. Asked on :19 August 2019:08:14:17 PM

What is the full form of M.COM?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Master of commerce.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:08:22:08 PM


Question 668. Asked on :19 August 2019:08:12:45 PM

Which animal have no teeth?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Pangolins.


-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:08:14:45 PM


Question 669. Asked on :19 August 2019:08:12:59 PM

What is the full form of B.Com?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Batchler of commerce.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:15:10 PM


Question 670. Asked on :19 August 2019:08:11:54 PM

Which planet is called blue planet?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Earth is called blue planet.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:15:42 PM


Question 671. Asked on :19 August 2019:08:11:44 PM

What is the full form of B.sc?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Batchler of Science.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:16:22 PM


Question 672. Asked on :19 August 2019:08:10:34 PM

Which planet is called Red Planet?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Mars is called red planet.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:16:48 PM


Question 673. Asked on :19 August 2019:08:10:16 PM

What is the full form of M.sc?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Master of science.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:17:53 PM


Question 674. Asked on :19 August 2019:08:09:29 PM

What is the full form of UFO.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of UFO is unidentified Flying Object.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:14:10 PM


Question 675. Asked on :19 August 2019:08:09:14 PM

What is the full form of M.A?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of MA is Master of Arts.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:13:29 PM


Question 676. Asked on :19 August 2019:08:07:27 PM

What is the full form of MBA?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Masters of Business Administration. 

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:08:08:55 PM


Question 677. Asked on :19 August 2019:08:07:48 PM

What is the full form of B.A?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

Batchler of Arts.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:11:38 PM


Question 678. Asked on :19 August 2019:08:05:08 PM

Write the full form of ISO.


-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 International organization for standards.

-Answered by Himanshi Verma On 19 August 2019:08:09:19 PM


Question 679. Asked on :19 August 2019:07:35:14 PM

What is a Tree Kangaroo?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
A tree kangaroo is one of the largest marsupials, and is closely related to both the wallaby and the larger kangaroo.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:18:59 PM


Question 680. Asked on :19 August 2019:07:34:38 PM

What is Cosmology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Cosmology is a branch of astronomy concerned with the studies of the origin and evolution of the universe, from the Big Bang to today and on into the future.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:19:17 PM


Question 681. Asked on :19 August 2019:07:33:59 PM

What is Axiology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Axilogy is the philosophical study of the value.


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:19:25 PM


Question 682. Asked on :19 August 2019:07:33:59 PM

What is Axiology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Axiology is philosophical study of value.


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:19:34 PM


Question 683. Asked on :19 August 2019:07:33:59 PM

What is Axiology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Axiology is a philosophical study of value.


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:19:42 PM


Question 684. Asked on :19 August 2019:07:32:36 PM

What is Alology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
In a defamation (slander or libel) case, an apology is offered as a defense or in mitigation of damages. Usually it is accompanied by payment of compensation and/or (in case of unintentional defamation) an offer to make amends by publishing corrected version of the defamatory storyand the apology.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:19:50 PM


Question 685. Asked on :19 August 2019:07:31:48 PM

What is the Largest Organism?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Fungus is the largest organism.


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:19:58 PM


Question 686. Asked on :19 August 2019:07:31:01 PM

What are Aardvarks?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Aardvarks, the peculiar mammal from Africa, use chiseling claws and a sticky tongue to prey on termites.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:20:41 PM


Question 687. Asked on :19 August 2019:07:30:05 PM

What is super volcano?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
A super volcano is defined as a volcano that ejects more than a trillion tons of material when it erupts. 

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:20:59 PM


Question 688. Asked on :19 August 2019:07:29:17 PM

What is Bark Beetle? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
The bark beetle is a generic name encompassing many similar species of insects that prey on coniferous trees such as pines, spruce, and fir.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:21:06 PM


Question 689. Asked on :19 August 2019:07:16:43 PM

Who is Stephen King?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Stephen King is great writer he started writing science fiction stories based on popular movie character and selling the stories to his classmate.

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:07:17:28 PM


Question 690. Asked on :19 August 2019:07:16:43 PM

Who is Stephen King?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Stephen Edwin King is a great write and he started writing science fiction stories based on popular movies character and selling the stories to his classmates.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:21:22 PM


Question 691. Asked on :19 August 2019:07:16:07 PM

Who was Carl Jung?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Carl Jung was a swiss philospher.


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:21:32 PM


Question 692. Asked on :19 August 2019:07:15:31 PM

Who was Chaucer?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

Geoffrey Chaucer is the famed medieval author of The Canterbury Tales. 


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:21:40 PM


Question 693. Asked on :19 August 2019:07:14:56 PM

Who is J.K. Rowling?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
J.K. Rowling is the adored British author of the Harry Potter series of books.

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:21:50 PM


Question 694. Asked on :19 August 2019:07:13:53 PM

Who is Leo Talstoy? 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Leo talstoy was a Russian author and philosopher.


-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:22:03 PM


Question 695. Asked on :19 August 2019:07:09:48 PM

What is Cryptozoology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

priyanshu kumar
Cryptozoology is study of animals whose existence or survival is disputed or unsubstantiated such as Loch ness monster and yeti. 

-Answered by priyanshu kumar On 03 November 2019:03:22:14 PM


Question 696. Asked on :19 August 2019:11:49:06 AM

Biggest ant specie in the world?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Purushottam

 Dinoponera

-Answered by Master Purushottam On 19 August 2019:04:06:02 PM


Question 697. Asked on :19 August 2019:11:48:16 AM

Largest fish in the world?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Whale shark.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:04:12:55 PM


Question 698. Asked on :19 August 2019:11:47:10 AM

World's largest bird?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Royal Albatross is largest flying bird.

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:07:07:26 PM


Question 699. Asked on :19 August 2019:11:46:14 AM

World's smallest bird?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
Bee Hummingbird is a smallest bird in the world.

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:07:08:54 PM


Question 700. Asked on :19 August 2019:11:16:08 AM

What is a Swordfish?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The swordfish is a perciform fish found throughout the world, and instantly recognized by its sizable upper jaw, which resembles a sword protruding from the front of the fish. 

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:11:16:49 AM


Question 701. Asked on :19 August 2019:11:15:32 AM

What is a Manatee?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The manatee is a large, gentle aquatic mammal that, through conservation efforts, has just been removed from the endangered species to the threatened species list, through not all conservationist are pleased with this change. The manatee may also called a sea cow and dugong.

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:11:20:08 AM


Question 702. Asked on :19 August 2019:11:14:26 AM

What is a Coati?

-Added by Rohit Rajput Geography » G.k

Answer:

Rohit Rajput
The Coati is a relative of raccoon, found mostly in Mexico, Central and South America. However coatis are now frequently sighted in Texas and Arizona as well, having at some point crossed the border of Mexico.

-Answered by Rohit Rajput On 19 August 2019:11:23:24 AM


Question 703. Asked on :19 August 2019:10:55:06 AM

 What is a shark? 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 Sharks are a group of carnivores ocean going fish with 368 different species in a total of 30 families.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:10:55:58 AM


Question 704. Asked on :17 August 2019:09:19:57 AM

 What is the full form of F.D.I?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

The full form of FDI is Foreign Direct Investment.

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:08:44:44 AM


Question 705. Asked on :16 August 2019:07:23:41 PM

 What is Teleconference?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
 A conference with participants in different location and linked by Telecommunication devices.

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:42:49 AM


Question 706. Asked on :16 August 2019:07:22:36 PM

What is Telemarketing?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
The marketing of goods or service by means of telephone calls , Typically unsolicited ,to potential customers is known as telemarketing.

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:43:24 AM


Question 707. Asked on :16 August 2019:07:21:36 PM

 What is Biodiesel Fuel?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
Biodiesel is a renewable , biodegradable fuel manufactured  domestically from vegetable oils , Animals fats or recycled restaurant grease .... like petroleum, diesel, is used to fuel compression - ignition engines.    

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:43:48 AM


Question 708. Asked on :16 August 2019:07:20:39 PM

What is ISO9000?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

 ISO9000 is a standard laid out by an international body, the ISO is not an acronym, as is often assumed, but is rather short for the greek word isos, which means 'equal'.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:10:46:46 AM


Question 709. Asked on :16 August 2019:07:19:50 PM

What is a MBA?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

nisha sheikh

 the MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION.

-Answered by nisha sheikh On 18 August 2019:12:51:16 PM


Question 710. Asked on :16 August 2019:07:18:46 PM

Who was Dante?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Akki chauhan

  Dante Alighieri is considered to be one of the most important inspired writer of the middle ages.  

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:10:50:15 AM


Question 711. Asked on :16 August 2019:07:13:35 PM

What is an Alpaca?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The alpaca is a species of South American camelid. It is similar to, and often confused with, the llama. However, alpacas are often noticeably smaller than llamas. The two animals are closely related and can successfully cross-breed. 

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:07:45:12 PM


Question 712. Asked on :09 August 2019:09:07:38 AM

 What was the Mary Celeste Sea Mystery?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
On Nov. 7, 1872, Captain Benjamin Briggs and the crew of the Mary Celeste, a merchant ship with a cargo of denatured alcohol, had left New York Harbor for Genoa, Italy. ... After leaving New York, the Mary Celeste battled its way through treacherous seas and howling winds for two weeks.

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:46:25 AM


Question 713. Asked on :09 August 2019:09:05:58 AM

 What is the Flying Dutchman?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
 The Flying Dutchman is a legendary ghost ship that can never make port and is doomed to sail the oceans forever. The myth is likely to have originated from the 17th century golden age of the dutch east India Company.  

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:46:43 AM


Question 714. Asked on :09 August 2019:09:04:25 AM

 What is stonehenge?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
Stonehenge is the prehistoric monument Wiltshire, England two miles west of Amesbury. It consists of a ring of standing stones, with each standing stone around 13 feet high, seven feet wide and weighing around 25 tons. 

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:47:00 AM


Question 715. Asked on :09 August 2019:09:02:31 AM

 What are moai?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma
Moai' or mo'ai, are monolithic human figures curved by the Rapa nui people on Easter Island in eastern Polynesia between the years 1250 to 1500. Nearly half are still at Rano Raraku, the main quarry but hundreds were transported from there and set on stone platform called ahu around the Island's Perimeter.  

-Answered by Himanshi Verma On 18 August 2019:10:47:34 AM


Question 716. Asked on :04 August 2019:11:04:55 AM

 Who was the first woman to win silver in Olympics (Badminton)?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 PV Sindhu was the first women to win silver in olympics.

-Answered by Himanshi Verma On 04 August 2019:11:12:42 AM


Question 717. Asked on :25 July 2019:07:40:50 PM

 Who discovered small pox (vaccine)?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Edward Jenner discovered small pox. 

-Answered by Rohit Rajput On 25 July 2019:07:53:10 PM


Question 718. Asked on :25 July 2019:07:37:23 PM

 Who was the first Indian female chairperson of Indian National Congress?

-Added by Shalu Shukla General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Sarojini Naidu was the first female chairperson of Indian National Congress in 1925.

-Answered by Himanshi Verma On 25 July 2019:07:39:00 PM


Question 719. Asked on :25 July 2019:07:36:36 PM

 Who was the first home minister of India?


-Added by Shalu Shukla General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 Sardar vallabhbhai Patel was the first home minister of India.

-Answered by Himanshi Verma On 25 July 2019:07:39:54 PM


Question 720. Asked on :19 July 2019:08:13:42 PM

What is paleontology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Master Mind

The most people think paleontology is the study of fossils. Paleontology is the study of what fossils tell us about the ecology of the past, about evolution, and about our place, as humans, in the world. 

-Answered by Master Mind On 19 July 2019:11:04:07 PM


Question 721. Asked on :19 July 2019:08:10:26 PM

what is psychology.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

gunaj Sheikh

 Psychology is a study of mind and behavior. psychology is a multifaceted discipline and include many some field of study such areas as human development, spots, health, clinical, social behavior and cognitive process.      

-Answered by gunaj Sheikh On 23 July 2019:08:24:16 PM


Question 722. Asked on :19 July 2019:08:08:50 PM

 what is theology.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma
Theology is the systematic study of the nature of the divine and more broadly, of religious belife .it taught as an academic discipline.

-Answered by Himanshi Verma On 20 July 2019:07:35:12 PM


Question 723. Asked on :19 July 2019:08:08:15 PM

 what is sociology.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Shalu Shukla

 Sociology is the study of society , patterns of social relationships, social interaction, and culture of everyday life. It is a social science that uses various methods of empirical investigation and critical analysis to develop a body of knowledge about social order acceptance, and change or social evolution.

-Answered by Shalu Shukla On 19 July 2019:10:17:17 PM


Question 724. Asked on :19 July 2019:08:04:49 PM

What is pathology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Pathology is the study of the causes and effects of disease or injury. The word pathology also refers to the study of disease in general.  

-Answered by Rohit Rajput On 02 August 2019:07:54:46 PM


Question 725. Asked on :19 July 2019:08:04:21 PM

 What is numerology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Numerology is any belief in the diving or mystical relationship between a number and one or more coinciding events. It is also the study of the numerical value of the letters in words, names and ideas. It is often associated with the paranormal. alongside astrology and similar divinatory arts.

-Answered by Rohit Rajput On 02 August 2019:07:57:33 PM


Question 726. Asked on :19 July 2019:08:03:44 PM

What is neurology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Neurology is a branch of medicine dealing with disorders of the nervous system. Neurology deals with the diagnosis and treatment of all categories of conditions and diseases involving the central and peripheral nervous systems. including their covering, blood vessels, and all effector tissue, such as muscle.  

-Answered by Rohit Rajput On 02 August 2019:08:03:59 PM


Question 727. Asked on :19 July 2019:08:03:18 PM

 What is morphology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 In linguistics, morphology is the study of words, how they are formed, and their relationship to other words and parts of word. Such as stems, root words. Prefixes and Suffixes.  

-Answered by Rohit Rajput On 02 August 2019:08:10:35 PM


Question 728. Asked on :19 July 2019:08:02:50 PM

 What is meteorology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Meteorology is the branch of the atmospheric science which includes atmospheric chemistry and atmospheric physics, with a major focus on weather forecasting. The study of meteorology dates back millennia. though significant progress in meteorology did not occur until the 18th century.  

-Answered by Rohit Rajput On 02 August 2019:08:15:29 PM


Question 729. Asked on :19 July 2019:08:01:29 PM

 What is lithology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 The lithology of a rock unit is a description of its physical characteristic visible at outcrop, in hard or core samples, or with low magnification microscopy. physical characteristics include colors, texture, grain size and composition.    

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:29:21 AM


Question 730. Asked on :19 July 2019:08:00:41 PM

 What is histology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Histology, also known as microscopic anatomy or microanatomy. Is a branch of biology which studies the microscopic anatomy of biological tissue. Histology is the microscopic counterpart to gross anatomy which looks at larger structure visible without a microscope.

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:33:58 AM


Question 731. Asked on :19 July 2019:07:59:59 PM

 What is geology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Geology as an earth science concerned with the solid Earth. The rocks of which it is composed and processes by which they change over time. Geology can also include the study of the solid feature of any terrestrial planet or natural satellite such as Mars or the Moon.   

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:38:03 AM


Question 732. Asked on :19 July 2019:07:58:53 PM

 What is etymology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Etymology is the study of the history of the words. By extension, term ''The etymology'' means the origin of the particular word. for place names, there is a specific term toponymy. (Toponymy is the general name for any place or geographical entity.)

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:42:16 AM


Question 733. Asked on :19 July 2019:07:58:12 PM

 What is ecology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Ecology is the branch of biology which studies the interactions among organisms and their environment. Objects of study include interactions of organisms that include Biotic and Abiotic components of their environment. 

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:48:03 AM


Question 734. Asked on :19 July 2019:07:57:20 PM

 What is dermatology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Dermatology is the branch of medicine dealing with skin, nails, hair and its diseases. It is a specialty with both medicine and surgical aspects. A dermatologist specialist Doctor that manages disease, in the widest sense, can some cosmetic problems of the skin, nails, and hairs. 

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:52:18 AM


Question 735. Asked on :19 July 2019:07:56:59 PM

 What is criminology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Criminology is the scientific study of the nature, extent, management, causes, control consequence, and prevention of criminal behavior, both on individual and social levels.  

-Answered by Rohit Rajput On 04 August 2019:10:57:59 AM


Question 736. Asked on :19 July 2019:07:56:39 PM

 What is cardiology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

nisha sheikh

 the branch of medicine that deals with diseases and abnormalities of the heart.

-Answered by nisha sheikh On 18 August 2019:12:58:11 PM


Question 737. Asked on :19 July 2019:07:56:20 PM

 What is biology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Biology is a natural science that studies life and living organisms, include their physical structure. Chemical processes, molecular interactions, physiological mechanisms, development and evolution.   

-Answered by Rohit Rajput On 11 August 2019:10:16:40 AM


Question 738. Asked on :19 July 2019:07:55:50 PM

What is astrology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Astrology is a pseudoscience that claims to divine information about human affairs and terrestrial events by studying the movements and relative positions of celestial objects.(Celestial Object: A natural object which is located outside of Earth's atmosphere, such as the Moon, Sun, Planets or Star.)   

-Answered by Rohit Rajput On 10 August 2019:09:18:19 AM


Question 739. Asked on :19 July 2019:07:54:48 PM

 What is archaeology?

 

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Archaeology is the study of human activity through the recovery and analysis of material culture. The archaeological records consists of artifacts, architecture, biofacts or ecofacts and cultural landscapes. Archaeology can be considered both a social science and a branch of the humanities. 

-Answered by Rohit Rajput On 11 August 2019:11:09:28 AM


Question 740. Asked on :19 July 2019:07:53:42 PM

What is anthropology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Anthropology is a scientific study of humans and human behavior and societies in the past and present. Social anthropology studies patterns of behavior and cultural anthropology studies cultural meaning, including norms and values. linguistic anthropology studies how language influence social life.   

-Answered by Rohit Rajput On 11 August 2019:11:19:55 AM


Question 741. Asked on :19 July 2019:06:29:52 PM

What is the full form of LTA ? 

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of LTA is "Light Transport Aircraft".

-Answered by Himanshi Verma On 19 July 2019:07:14:03 PM


Question 742. Asked on :19 July 2019:06:26:41 PM

What is the full form of EVM ?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of EVM is "Electronic Voting Machine".

-Answered by Himanshi Verma On 19 July 2019:07:15:51 PM


Question 743. Asked on :19 July 2019:06:25:21 PM

What is the full form AIIMS?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of AIIMS is "All India Institute of Medical Science."

-Answered by Himanshi Verma On 19 July 2019:07:16:28 PM


Question 744. Asked on :19 July 2019:05:42:51 PM

What is the full form of ATM ? 

-Added by Nishant Verma General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of "Automated Teller Machine."

-Answered by Himanshi Verma On 19 July 2019:07:17:35 PM


Question 745. Asked on :19 July 2019:09:08:58 AM

What is cosmology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Cosmology is a branch of astronomy concerned with the studies of the origin and evolution of the universe, from the Big Bang to today and on into the future. it is the scientific study of the origin, evolution, and eventual fate of the universe.    

-Answered by Rohit Rajput On 11 August 2019:11:28:29 AM


Question 746. Asked on :19 July 2019:09:01:18 AM

 What is zoology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Rohit Rajput

 Zoology is a branch of biology that studies the animal kingdom, including the structure, embryology, evolution, classifications, habits and distribution of all animals, both living and extinct, and how they interact with their ecosystems.  

-Answered by Rohit Rajput On 11 August 2019:11:37:44 AM


Question 747. Asked on :14 July 2019:10:55:21 AM

 Write the full form of QMG?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

 The full form of QMG Quality Management Group.

-Answered by Himanshi Verma On 18 July 2019:06:43:48 PM


Question 748. Asked on :14 July 2019:10:51:14 AM

 what is anticyclones?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » G.k

Answer:

nisha sheikh

 a weather system with high barometric pressure at its centre, around which air  slowly circulates in a clockwise or anticlockwise direction.anticyclones are associated with calm, fine weather.

-Answered by nisha sheikh On 16 July 2019:07:18:41 PM


Answer:

Harshita Rathore

 Cyclone.

-Answered by Harshita Rathore On 24 August 2019:02:56:52 PM


Question 750. Asked on :08 July 2019:04:59:38 PM

What is the full form of EMC?

-Added by Khushi Chauhan General Knowledge » G.k

Answer:

Himanshi Verma

The full form of EMC is "Entrepreneurship Mindset Curriculum. 

-Answered by Himanshi Verma On 09 July 2019:05:10:02 PM


Question 751. Asked on :11 May 2019:06:42:14 PM

 Who is the founder of bahujan samaj party ?

-Added by MAHIR CHAUHAN General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 kanshi  ram is the founder of bahujan samaj party.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:00:13 AM


Question 752. Asked on :06 May 2019:10:09:13 AM

 कीबोर्ड में कितने बटन होते है?

-Added by priyanshu kumar General Knowledge » G.k

Answer:

sonu kumar

 कंप्यूटर की बोर्ड में निम्न प्रकार की “कीज” होती है: अल्फान्यूमेरिक (alphanumeric keys) कण्ट्रोल (control keys) फंक्शन (function keys) नेविगेशन (navigation ... एक साधारण कीबोर्ड में 101 कीज या बटन होती है, लेकिन स्‍पेशल कीज ने इनकी संंख्‍या को बढा दिया है।

-Answered by sonu kumar On 06 May 2019:10:12:10 AM


Question 753. Asked on :30 April 2019:07:11:50 PM

what is full form of boys?

-Added by Rohit rajput English » G.k

Answer:

priyanshu kumar

  “full form” of “boy” (a male child) unless you mean when a boy grows to his full height, in which case he is either a teenager or a ...

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:08:21:29 AM


Question 754. Asked on :29 April 2019:08:27:43 AM

who started the khilafat movement

-Added by Hitesh kumar English » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 A campaign in defense of the caliph was launched, led in India by the brothers Shaukat and Muḥammad ʿAlī and by Abul Kalam Azad. The leaders joined forces with Mahatma Gandhi's noncooperation movement for Indian freedom, promising nonviolence in return for his support of the Khilafat movement.

-Answered by priyanshu kumar On 29 April 2019:10:26:52 AM


Question 755. Asked on :25 April 2019:08:48:24 AM

what do you mean by butterfly life cycle

-Added by Sohail alam Science » G.k

Answer:

Nishant verma

ans.The LIFE-CYCLE OF A BUTTERFLYButterflies and moths undergo complete metamorphosis in which they go through four different life stages. Egg - A butterflystarts its life as an egg. Larva - The larva (caterpillar) hatches from an egg and eats leaves or flowers almost constantly. 

-Answered by Nishant verma On 25 April 2019:05:34:29 PM


Question 756. Asked on :25 April 2019:08:20:12 AM

What do you mean by natural gas ?

 

-Added by Sohail alam Science » G.k

Answer:

Nishant verma

 ans.

natural gas

flammable gas, consisting largely of methane and other hydrocarbons, occurring naturally underground (often in association with petroleum) and used as fuel.

-Answered by Nishant verma On 25 April 2019:05:45:42 PM


Question 757. Asked on :25 April 2019:08:12:59 AM

how will she find the nature of the gas?

-Added by Sohail alam Science » G.k

Answer:

Sonu kumar

 Mar 22, 2018 - Saloni took a piece of burning charcoal and collected the gas evolved in a test tube. How will she find the nature of the gas? Write down word ...

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:26:14 AM


Question 758. Asked on :25 April 2019:08:12:59 AM

how will she find the nature of the gas?

-Added by Sohail alam Science » G.k

Answer:

priyanshu kumar

 Mar 22, 2018 - Saloni took a piece of burning charcoal and collected the gas evolved in a test tube. How will she find the nature of the gas? Write down word ...


-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:19:44 AM


Question 759. Asked on :25 April 2019:08:12:59 AM

how will she find the nature of the gas?

-Added by Sohail alam Science » G.k

Answer:

Sonu kumar

 question_answer 1) Saloni took a piece of burning charcoal and collected the gas evolved in a test tube. (a) How will she find the nature of the gas? (b) Write ...

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:22:29 AM


Question 760. Asked on :25 April 2019:08:04:53 AM

Give reasons


aluminium foils are used to wrap foods item




-Added by Sohail alam Science » G.k

Answer:

Nishant verma

 ans.Aluminium foils are used to wrap food items because aluminium being a soft malleable metal it can be beaten to in sheets to form thin wrapping sheets. Moreover it does not react with food items. Immersion rods are made of metallic substances metals are good conductors of heat and electricity.

-Answered by Nishant verma On 25 April 2019:05:53:30 PM


Question 761. Asked on :23 April 2019:09:41:35 AM

पटसन के अग्रणी उत्पादक देशो के नाम बताइए ?


-Added by Sohail alam General Knowledge » G.K

Answer:

Sonu kumar

 जूट, पटसन और इसी प्रकार के पौधों के रेशे हैं। ... यूरोप में 18वीं शताब्दी में पहले-पहल इस शब्द का प्रयोग मिलता है, यद्यपि वहाँ इस द्रव्य का आयात 18वीं शताब्दी के पूर्व से "पाट" के नाम से होता आ रहा था। ... विश्व के १० सर्वाधिक जूट उत्पादक — 2011

-Answered by Sonu kumar On 30 April 2019:10:36:18 AM


Question 762. Asked on :23 April 2019:09:41:35 AM

पटसन के अग्रणी उत्पादक देशो के नाम बताइए ?


-Added by Sohail alam General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 जूट, पटसन और इसी प्रकार के पौधों के रेशे हैं। ... यूरोप में 18वीं शताब्दी में पहले-पहल इस शब्द का प्रयोग मिलता है, यद्यपि वहाँ इस द्रव्य का आयात 18वीं शताब्दी के पूर्व से "पाट" के नाम से होता आ रहा था। ... विश्व के १० सर्वाधिक जूट उत्पादक — 2011.

-Answered by priyanshu kumar On 30 April 2019:10:32:42 AM


Question 763. Asked on :19 April 2019:03:27:18 PM

 कुका आन्दोलन को किसने संगठित किया

-Added by Sohail alam Physical Education » G.K

Answer:

Shruti Srivastva
Baba Balak Singh.

-Answered by Shruti Srivastva On 15 August 2020:05:51:36 PM



Question 765. Asked on :18 April 2019:08:09:05 AM

 बैकाल झील कितनी गहरी है ?

-Added by Nitish kumar General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 1,643 m deep.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:07:59 AM


Question 766. Asked on :16 April 2019:10:34:17 PM

 Which among the following is the middle unit of Three Tier Panchayati Raj System?

[A]Gram Panchayat

[B]Panchayat Samiti

[C]Zila Parishad

[D] Gram Sabha

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

  Panchayat Samiti 

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:53:40 AM


Answer:

Himanshi Verma

 (A) 31

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:54:00 AM


Question 768. Asked on :16 April 2019:10:33:57 PM

  Which among the following state is not a part of the Eastern Zonal Council?

[A]West Bengal

[B]Bihar

[C]Odisha

[D]Assam


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

 (D) Assam

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:54:19 AM


Question 769. Asked on :16 April 2019:10:32:42 PM

 Who among the following can dismiss Governor of a state from his office?

[A]State Legislative Assembly

[B]Parliament

[C]President

[D]None of them


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Himanshi Verma

  President 

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:54:46 AM


Answer:

Himanshi Verma

 None of them 

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:54:59 AM


Answer:

Himanshi Verma

  Council of Ministers 

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:55:26 AM


Answer:

Hitesh kumar

 [B]20 Lakh

-Answered by Hitesh kumar On 28 April 2019:09:05:20 AM


Question 773. Asked on :16 April 2019:10:31:32 PM

 By which among the following amendments of constitution, Delhi was made the National Capital Territory?

[A]63rd
[B]69th
[C]74th
[D]75th


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

priyanshu kumar

 69th

-Answered by priyanshu kumar On 17 April 2019:09:16:16 AM


Answer:

Akki chauhan

 15 years.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:15:04 PM


Question 775. Asked on :16 April 2019:10:30:56 PM

 Current sanctioned strength of the Supreme Court of India is __:

[A]20

[B]25

[C]30

[D]31


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 (D) 31

-Answered by Akki chauhan On 05 July 2019:09:22:00 AM


Answer:

Akki chauhan

 Bombay high court.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:15:23 PM


Answer:

Master Purushottam

 d

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:14:52 PM


Question 778. Asked on :16 April 2019:10:30:12 PM

 The President of India can nominate to how many members to Rajya Sabha and Lok Sabha respectively?

[A]10, 3

[B]12, 2

[C]10, 2

[D]12, 3

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Master Purushottam

 b

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:15:00 PM


Question 779. Asked on :16 April 2019:10:26:22 PM

 Deputy Speaker and Speaker of the Lok Sabha may resign by giving in writing to __:

[A]President

[B]Prime Minister

[C]Leader of House

[D]Each Other

-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Master Purushottam

 c

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:15:13 PM


Answer:

Master Purushottam

 d

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:15:35 PM




Question 783. Asked on :16 April 2019:10:25:38 PM

 In India, a three tier Panchayat is envisaged for states which have a population above__:

[A]15 Lakh

[B]20 Lakh

[C]25 Lakh

[D]30 Lakh


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Master Purushottam

 15

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:16:17 PM


Answer:

Akki chauhan

 69th Amendent Act.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:16:36 PM


Answer:

Akki chauhan

 15 YEARS.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:17:01 PM


Answer:

Akki chauhan

 Parliament by Law.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:17:25 PM


Answer:

Akki chauhan

 Kolkata high court.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:17:46 PM


Answer:

Akki chauhan

 A circuit bench of supreme court of india at port blair.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:18:09 PM


Question 789. Asked on :16 April 2019:10:18:54 PM

The President of India can nominate ___members in Lok Sabha and __ members in Rajya Sabha.
[A]12, 2
[B]2, 12
[C]2, 10
[D]10, 2


-Added by Master Purushottam General Knowledge » G.K

Answer:

Akki chauhan

 10,2

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:18:49 PM


Answer:

Akki chauhan

 Neither 1 nor 2

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:19:04 PM


Answer:

Akki chauhan

 1,2,3,and4

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:03:19:35 PM



Answer:

Master Purushottam

 1

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:18:07 PM


Answer:

Master Purushottam

 d

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:18:19 PM


Answer:

Master Purushottam

 c

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:03:18:28 PM


Question 796. Asked on :16 April 2019:10:04:45 PM

 Which among the following is / are parts of Nagar panchayat?