Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :09 August 2021:11:30:24 PM

Which state/UT government has proposed to make metro and bus travel free for

women?

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ


Question 2. Asked on :09 August 2021:12:35:15 AM

According to the National Sample Survey Organization (NSSO) data India has how many health workers per 10,000 people?

A. 50

B. 20

C. 30

D. 15

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 B. 20

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:36:11 AM


Question 3. Asked on :09 August 2021:12:34:56 AM

Which state has accorded the status of “legal person or entity” to animals recently?

A. Haryana

B. Madhya Pradesh

C. Bihar

D. Jharkhand

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 A. Haryana

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:36:19 AM


Answer:

Master Purushottam

 D. Brij Mohan Khaitan

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:36:28 AM


Question 5. Asked on :09 August 2021:12:34:21 AM

Nayib Bukele has sworn in as the President of which country?

A. Peru

B. Costa Rica

C. El Salvador

C. Slovenia

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 C. El Salvador

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:36:34 AM


Question 6. Asked on :09 August 2021:12:33:58 AM

Which of the following has claimed the title of the world’s southernmost city?

A. Puerto Williams

B. Ushuaia

C. Puerto Toro

D. Tolhuin

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 A. Puerto Williams

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:36:42 AM


Answer:

Master Purushottam

 A. Yoga Locator

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:36:50 AM


Question 8. Asked on :09 August 2021:12:33:23 AM

Who has become the first woman fighter pilot to fly by daytime on a Hawk advanced jet aircraft?

A. Bhawana Kanth

B. Surbhi Sharma

C. Bhawna Kasturi

D. Mohana Singh

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 D. Mohana Singh

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:37:00 AM


Question 9. Asked on :09 August 2021:12:33:09 AM

The Punjab Mail, one of the oldest long-distance trains in the country, completed ______ years on 1st June 2019?

A. 89

B. 107

C. 100

D. 115

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 B. 107

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:37:09 AM


Question 10. Asked on :09 August 2021:12:32:55 AM

 Who is the author of the book “Making India Awesome: New Essays and Columns”?

A) Arun Jaitely

B) Vikraam Seth

C) Arundhati Roy

D) Chetan Bhagat

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 D) Chetan Bhagat

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:37:16 AM


Question 11. Asked on :09 August 2021:12:29:13 AM

Which state government has received the ‘World No Tobacco Day Award 2019’ from WHO?

A. Rajasthan

B. Gujarat

C. Bihar

D. Jharkhand

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 A. Rajasthan

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:37:21 AM


Question 12. Asked on :09 August 2021:12:29:01 AM

As per the official data released by the government, India’s GDP grew at _____ % in the January-March 2019 quarter?

A. 6.1%

B. 5.5%

C. 6.3%

D. 5.8%

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 D. 5.8%

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:29:20 AM


Answer:

Master Purushottam

 A. Harsh Vardhan

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:29:29 AM


Answer:

Master Purushottam

 D. Pratibha Patil

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:29:41 AM


Question 15. Asked on :09 August 2021:12:28:07 AM

Who has been appointed as the as UN-Women's deputy executive director?

A. Archana Dubey

B. Anita Bhatia

C. Sneha Thakur

D. Priyanka Chaubey

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 B. Anita Bhatia

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:29:49 AM


Answer:

Master Purushottam

 C. Himachal Pradesh

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:30:01 AM


Question 17. Asked on :09 August 2021:12:27:37 AM

Devi Ahilya Bai Holkar Airport located in which city of Madhya Pradesh was declared as International Airport?

A. Bhopal

B. Indore

C. Jabalpur

D. Gwalior

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 B. Indore

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:30:12 AM


Answer:

Master Purushottam

 B. Rs. 3000

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:30:27 AM


Answer:

Master Purushottam

 C. IIT Guwahati

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:30:35 AM


Answer:

Master Purushottam

 D. 2 ha

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:30:45 AM


Answer:

Master Purushottam

 B. Rs 3000

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:30:53 AM


Question 22. Asked on :09 August 2021:12:26:08 AM

World No Tobacco Day was observed on?

A. May 31

B. May 30

C. May 29

D. May 28

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 A. May 31

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:31:25 AM


Question 23. Asked on :09 August 2021:12:24:33 AM

What was the name of the India’s Only Orangutan who passed away in Odisha Zoological Park?

A. Bunny

B. Eddie

C. Binny

D. Vinny

-Added by Master Purushottam General Knowledge » General Knowledge MCQ

Answer:

Master Purushottam

 C. Binny

-Answered by Master Purushottam On 09 August 2021:12:31:36 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (2235)
History (278)
Geography (310)
Economics (258)
Political Science (96)
Mathematics (201)
General Knowledge (5686)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (45)
English (259)
Physics (1435)
Other (97)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (128)
1 (2)

 

 

Sponsers link