Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :19 September 2019:07:36:25 PM

What's the difference between lava and magma?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Location.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:05:37 PM


Question 2. Asked on :15 September 2019:11:35:49 AM

 National bird name is-

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Peacock.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:16:43 PM


Question 3. Asked on :15 September 2019:11:35:01 AM

 National animal name is

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar

 Tiger.


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:17:05 PM


Question 4. Asked on :15 September 2019:11:21:35 AM

 Highest mountain peak in the world

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
MT. Everest.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:21:39 PM


Question 5. Asked on :15 September 2019:11:20:42 AM

Smallest country in the world is..........

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Vatican city

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:22:36 PM


Question 6. Asked on :15 September 2019:11:15:38 AM

Smallest continent in the world is ........

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Australia.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:23:04 PM


Question 7. Asked on :15 September 2019:11:13:43 AM

Largest continent in the world is........

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Asia.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:23:28 PM


Question 8. Asked on :06 September 2019:08:52:40 PM

Why did Lencho say the raindrops were like ‘new coins’?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Lencho’s crops were ready for harvest. However, they required a good downpour before harvesting. After a downpour, he could sell the harvest and get money. That is why he compared the raindrops to ‘new coins’.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:23:36 PM


Question 9. Asked on :06 September 2019:08:50:38 PM

what is RBC.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

priyanshu kumar
Red Blood Cell.

-Answered by priyanshu kumar On 12 October 2019:04:23:51 PM


Question 10. Asked on :06 September 2019:08:18:25 PM

What is the name of our galaxy?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

Rohit Rajput

 Milk Mekhela also known as the Milky Way

-Answered by Rohit Rajput On 06 September 2019:08:27:09 PM


Question 11. Asked on :04 September 2019:08:11:08 PM

 Which state first adopted the Pachayati Raj in India in 1959?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Gk Of Indian Politics

Answer:

Master Purushottam
Rajasthan

-Answered by Master Purushottam On 06 September 2019:06:48:18 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link