Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :26 January 2020:01:51:13 PM

Who the first novel prize winner in asia?

-Added by Manisha Kumari General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar

Rabindranath Tagore.


-Answered by priyanshu kumar On 17 February 2020:02:55:09 PM


Question 2. Asked on :26 January 2020:01:47:49 PM

 How many ring on the olampic flag ?

-Added by Manisha Kumari General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar

 5


-Answered by priyanshu kumar On 17 February 2020:02:55:21 PM


Question 3. Asked on :18 October 2019:11:01:33 PM

 What is the full form of DERC?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar
Delhi electricity regulatory commission.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:09:07:45 AM


Question 4. Asked on :18 October 2019:10:56:31 PM

 What is the full form of CR Z?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar
 Coastal regulation zone.

-Answered by priyanshu kumar On 20 October 2019:09:08:21 AM


Question 5. Asked on :02 October 2019:09:52:39 AM

 what is full form of JBL

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar
JBL stands for James Bullough Lansing. It is an American audio electronics company.

-Answered by priyanshu kumar On 05 October 2019:03:52:44 PM


Question 6. Asked on :28 September 2019:10:13:20 AM

September 27 is celebrated every year as 

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk,

Answer:

Nishant Verma
 World Tourism Day.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:55:29 AM


Question 7. Asked on :19 September 2019:07:49:51 PM

 WHAT COMPANY WAS STEVE JOBS HAPPY APPLE APPEARED BEFORE IN THE PHONE BOOK?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar
 Atari.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:02:58 PM


Question 8. Asked on :10 September 2019:09:47:20 AM

Which of the following in the largest island of the Indian ocean?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar

 Madagascar


-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:31:59 PM


Question 9. Asked on :07 September 2019:06:16:50 PM

 Sound becomes hazardous noise pollution at decibels-

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar
 above 80.

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:54:53 PM


Question 10. Asked on :07 September 2019:06:15:46 PM

 Which are non-renewable resources?

-Added by nisha sheikh General Knowledge » Gk,

Answer:

priyanshu kumar
Fossil fuel .

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:55:05 PM


Question 11. Asked on :04 September 2019:03:00:08 PM

Who was known as the Indian Napoleon?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » Gk,

Answer:

Master Purushottam
Samudragupta

-Answered by Master Purushottam On 06 September 2019:06:56:37 PM


Question 12. Asked on :02 September 2019:12:10:35 PM

  1. Who is the inventor of electricity?

-Added by Nishant Verma Chemistry » Gk,

Answer:

Harshita Rathore
Benjamin Franklin

-Answered by Harshita Rathore On 02 September 2019:01:51:03 PM


Question 13. Asked on :31 August 2019:09:21:11 AM

Where was the concept of written constitution, first born?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk,

Answer:

Akki chauhan
U.S.A.

-Answered by Akki chauhan On 31 August 2019:07:42:21 PM


Question 14. Asked on :31 August 2019:09:05:56 AM

Numbers of chambers in reptiles heart?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk,

Answer:

Rohit Rajput
3.

-Answered by Rohit Rajput On 31 August 2019:09:06:57 AM


Question 15. Asked on :31 August 2019:08:59:00 AM

What time of year do squirrels build nests?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Gk,

Answer:

Rohit Rajput
Summer.

-Answered by Rohit Rajput On 31 August 2019:09:03:36 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link