Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :24 August 2019:10:42:12 AM

 In which category you will put Indian economy?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Master Purushottam
 Mixed Economy.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:46:26 PM


Question 2. Asked on :24 August 2019:10:39:10 AM

 A company which has ownership or control in more than one country is known as

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Master Purushottam
MNC's (Multinational Companies).

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:46:34 PM


Question 3. Asked on :24 August 2019:10:36:59 AM

 What is privatization?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Himanshi Verma

 Privatization means allowing the private sector to set up industries which were earlier reserved for the public sector.

-Answered by Himanshi Verma On 24 August 2019:10:37:29 AM


Question 4. Asked on :24 August 2019:10:35:51 AM

 When did Ford Motors established in India?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Master Purushottam
In 1995

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:46:52 PM


Question 5. Asked on :24 August 2019:10:34:28 AM

 Which sector of economy is still lagged behind even after the Globalistaion?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Master Purushottam
Agriculture Sector.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:47:00 PM


Question 6. Asked on :24 August 2019:10:32:38 AM

Why does MNC'S invest in different countries?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Himanshi Verma

 To earn more profits MNC's invest in different countries.

-Answered by Himanshi Verma On 24 August 2019:10:33:50 AM


Question 7. Asked on :24 August 2019:10:31:43 AM

 When did India adopt the new economy policy?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Akki chauhan

 In 1992

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:10:33:14 AM


Question 8. Asked on :24 August 2019:10:30:16 AM

 Give one example of Trade Barriers.

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Master Purushottam
Tax on Export

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:47:34 PM


Question 9. Asked on :24 August 2019:10:27:41 AM

 What is Globalisation?

-Added by Himanshi Verma Economics » Globalisation And The Indian Economy

Answer:

Master Purushottam
Globalisation is the integration or interconnection between the countries through trade and foreign investment by corporations.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:04:47:48 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link