Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :11 September 2020:12:02:09 PM

Who is Hephaestus in greek mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

nisha sheikh
HephaestusGreek Hephaistos, in Greek mythology, the god of fire.

-Answered by nisha sheikh On 20 September 2020:06:59:39 PM


Question 2. Asked on :11 September 2020:12:01:17 PM

Who is Hera in greek mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

nisha sheikh
Hera, in ancient Greek religion, a daughter of the Titans Cronus and Rhea, sister-wife of Zeus, and queen of the Olympian gods. ... From early times Hera was believed to be the sole lawful wife of Zeus; she soon superseded Dione, who shared with him his ancient oracle at Dodona in Epirus.

-Answered by nisha sheikh On 20 September 2020:07:00:58 PM


Question 3. Asked on :16 December 2019:06:11:21 PM

Who is the god of Underworld in the Greek mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

priyanshu kumar
Hades is the god of Underworld in the Greek Mythology.

-Answered by priyanshu kumar On 23 December 2019:09:10:35 AM


Question 4. Asked on :16 December 2019:06:09:22 PM

Who is the god of sleep in the Greek Mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

priyanshu kumar

 Hypnos is the god of sleep in the Greek Mythology.


-Answered by priyanshu kumar On 23 December 2019:09:10:52 AM


Question 5. Asked on :16 December 2019:06:05:03 PM

Who is the Goddess of Victory in the Greek Mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

priyanshu kumar
Nike is the goddess of the Victory in the Greek Mythology.

-Answered by priyanshu kumar On 23 December 2019:09:11:04 AM


Question 6. Asked on :16 December 2019:06:02:52 PM

Who is the god of Beginnings, choices and doorway in the Greek Mythology.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

priyanshu kumar

Janus is the god of beginning, choices and doorway in the Greek Mythology.


-Answered by priyanshu kumar On 23 December 2019:09:11:45 AM


Question 7. Asked on :16 December 2019:06:00:45 PM

Who is goddess of Revenge in the Greek Mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

priyanshu kumar
Nemesis is the goddess of the revenge in the Greek Mythology.

-Answered by priyanshu kumar On 23 December 2019:09:11:55 AM


Question 8. Asked on :16 December 2019:05:58:33 PM

Who is goddess of the rainbow, messenger of the gods in Greek Mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Greek Mythology

Answer:

priyanshu kumar
Iris is the goddess of rainbow, messenger of the gods in Greek Mythology.

-Answered by priyanshu kumar On 23 December 2019:09:12:12 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link