Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :14 January 2020:09:44:29 AM

What is meant by scattering of light?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Change of direction of light on striking a scattered.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:37:13 AM


Question 2. Asked on :14 January 2020:09:39:02 AM

What phenomenon causes twinkling of star on a clear night?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Atmospheric refraction.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:37:21 AM


Question 3. Asked on :14 January 2020:09:38:11 AM

Which defect of vision can be rectified using a concave lens?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Myopia.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:39:21 AM


Question 4. Asked on :14 January 2020:09:37:27 AM

State one effect produced by the scattering of light by the atmosphere?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Tyndall Effect.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:39:30 AM


Question 5. Asked on :14 January 2020:09:36:49 AM

Which type of Image formed on the retina of the eye?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Real and Inverted.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:39:42 AM


Question 6. Asked on :14 January 2020:09:34:30 AM

As light rays pass from into glass prism, are they reflected towards or away from the normal?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Towards the normal.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:39:48 AM


Question 7. Asked on :14 January 2020:09:33:50 AM

Who was the first person to obtain the spectrum of sunlight?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Issac Newton.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:39:58 AM


Question 8. Asked on :14 January 2020:09:32:46 AM

Which color has largest Wavelength?

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Red

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:40:09 AM


Question 9. Asked on :14 January 2020:09:31:46 AM

The defect of myopia can be corrected by using

-Added by Akki chauhan Science » Human Eye

Answer:

A??k Pal
Concave lens.

-Answered by A??k Pal On 15 January 2020:11:40:26 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link