Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :21 January 2020:12:56:43 AM

 which is the best book for modern history ? is this https://dailyshops.in/history-of-modern-india-bipin-chandra-pdf

-Added by NIOS NEWS History » Indian History


Question 2. Asked on :21 January 2020:12:51:59 AM

 WHO IS THE FATHER OF NATION ? I CONFUSED FOR THIS LINK

-Added by NIOS NEWS History » Indian History

Answer:

priyanshu kumar
Mahatma Gandhi.

-Answered by priyanshu kumar On 17 February 2020:02:55:52 PM


Question 3. Asked on :08 October 2019:10:05:25 AM

 Who was the 'swachhata Hi Seva' Movement Launched ?

-Added by Nishant Verma General Knowledge » Indian History

Answer:

Rohit Rajput
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, will launch the Swachhata Hi Seva movement from September 15th. As part of an elaborate launch ...

-Answered by Rohit Rajput On 24 October 2019:10:07:38 AM


Question 4. Asked on :07 October 2019:12:57:11 PM

 When was Bulkan war 2 fought?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Nishant Verma

 1913

-Answered by Nishant Verma On 07 October 2019:12:58:32 PM


Question 5. Asked on :07 October 2019:12:55:48 PM

 when did world war 2 start ?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Nishant Verma

 1939

-Answered by Nishant Verma On 07 October 2019:12:56:53 PM


Question 6. Asked on :07 October 2019:12:53:28 PM

  Rome was liberated by the Italian soldiers in the year?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 in year of 1870


-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:01 PM


Question 7. Asked on :07 October 2019:12:53:12 PM

Young Italy movement by led by two revolutionaries, one was "Mazzini" and Other was?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Garibaldi

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:32 PM


Question 8. Asked on :07 October 2019:12:46:57 PM

 French revolution was started in the Year ? 

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1789

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:03:39 PM


Question 9. Asked on :07 October 2019:12:35:09 PM

 "Boston tea Party" incident happned in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 1773

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:22 PM


Question 10. Asked on :07 October 2019:12:34:33 PM

 Habeas Corpous Act was Passed in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 1679

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:33 PM


Question 11. Asked on :07 October 2019:12:33:39 PM

 Magna Carta or the great Charter was signed in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 1215

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:43 PM


Question 12. Asked on :07 October 2019:12:33:07 PM

 Who discovered the north pole ?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

 Robert peary

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:04:51 PM


Question 13. Asked on :07 October 2019:12:32:43 PM

 Brazil was discovered in?

-Added by Nishant Verma Economics » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1500

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:12 PM


Question 14. Asked on :07 October 2019:12:32:18 PM

 America was discovered in?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1492

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:22 PM


Question 15. Asked on :07 October 2019:12:31:35 PM

 Who was the first to sail around the world?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Magellan

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:31 PM


Question 16. Asked on :07 October 2019:12:30:44 PM

 Vasco da Gama reached in india in the river?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1498

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:05:39 PM


Question 17. Asked on :07 October 2019:12:29:06 PM

 In which year Bartholomew Daiz reached Cape of Good Hope?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
1487

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:03 PM


Question 18. Asked on :07 October 2019:12:27:57 PM

  Marco Polo, the Venetian traveler, traveled from Venice to China and Japan in:

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam

1288 - 93


-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:09 PM


Question 19. Asked on :07 October 2019:12:27:07 PM

 Who was among the famous Roman poets?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
 Virgil

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:17 PM


Question 20. Asked on :07 October 2019:12:22:38 PM

 Which was not a Roman Philosopher?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Octavian

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:23 PM


Question 21. Asked on :07 October 2019:12:22:17 PM

 Who is known as the father of Modern Medicine?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Hippocrates

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:31 PM


Question 22. Asked on :07 October 2019:12:22:02 PM

 Who is known as the father of Modern Medicine?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Hippocrates

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:06:40 PM


Question 23. Asked on :07 October 2019:12:21:47 PM

  When ancient Olympic games first held?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
776 BC

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:00 PM


Question 24. Asked on :07 October 2019:12:21:33 PM

  Who is considered as the master of Greek comedy?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Aristophanes

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:07 PM


Question 25. Asked on :07 October 2019:12:21:17 PM

 Which among following is called "Gift of the Nile”?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Egypt

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:14 PM


Question 26. Asked on :07 October 2019:12:20:35 PM

  Rivers Tigris and Euphrates are associated with?

-Added by Nishant Verma English » Indian History

Answer:

Master Purushottam
Mesopotamian Civilization

-Answered by Master Purushottam On 07 October 2019:09:07:46 PM


Question 27. Asked on :05 October 2019:10:08:03 AM

Mahabharata war took place in?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

priyanshu kumar
900 BC.

-Answered by priyanshu kumar On 05 October 2019:03:28:35 PM


Question 28. Asked on :05 October 2019:10:02:16 AM

The first to start a join stock company to trade with India were the?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

priyanshu kumar
Dutch.

-Answered by priyanshu kumar On 05 October 2019:03:33:06 PM


Question 29. Asked on :05 October 2019:09:59:43 AM

Chanakya was known as?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
Vishnugupta.

-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:17:52 AM


Question 30. Asked on :05 October 2019:09:56:24 AM

The last Mughal Emperor was?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
Bahadur Shah Zafar.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:12:00 AM


Question 31. Asked on :05 October 2019:09:55:55 AM

The French made their advent through?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
 Know answer of objective question : The French made their advent through. Answer this multiple choice objective question and get explanation and result.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:12:13 AM


Question 32. Asked on :05 October 2019:09:55:07 AM

The Indus Valley houses were built of?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
Know answer of objective question : The Indus Valley houses were built of. Answer this multiple choice objective question and get explanation and result.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:12:24 AM


Question 33. Asked on :05 October 2019:09:52:38 AM

The first to establish regular trade with India was?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
Portuguese

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:13:09 AM


Question 34. Asked on :05 October 2019:09:51:58 AM

The first ruler of Pala dynasty was?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
Gopala.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:13:33 AM


Question 35. Asked on :05 October 2019:09:51:16 AM

The first president of the Republic of India was?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
Dr. Rajendra prasad.

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:13:49 AM


Question 36. Asked on :05 October 2019:09:50:48 AM

Indian Navy act was passed on?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Indian History

Answer:

Nishant Verma
1927

-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:13:59 AM


Question 37. Asked on :27 December 2018:03:42:49 PM

Who was the last Viceroy of India?

-Added by ATP Admin History » Indian History

Answer:

Nishant Verma

 Lord Mountbatten.


-Answered by Nishant Verma On 06 October 2019:09:48:43 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1765)
History (182)
Geography (196)
Economics (122)
Political Science (51)
Mathematics (181)
General Knowledge (5125)
Biology (89)
Physical Education (12)
Chemistry (26)
Civics (18)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (169)
Physics (24)
Other (39)
Accountancy (11)
Business Study (25)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link