Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :12 July 2020:01:00:11 PM

Give Full form of PIL.

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

           PIL = Public Interest Litigation.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:00:37 PM


Question 2. Asked on :12 July 2020:12:59:42 PM

Give Full form of FIR 

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

FIR = First Information Report.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:00:02 PM


Question 3. Asked on :12 July 2020:12:58:53 PM

What is the number of judges in the Supreme Court?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

 There are 26 member in supreme court

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:59:11 PM


Question 4. Asked on :12 July 2020:12:58:20 PM

In which article of the Constitution is the Fundamental Rights to life guaranteed?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

The Fundamental Rights to life is guaranteed in Article 21 of the Constitution.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:58:46 PM


Question 5. Asked on :12 July 2020:12:57:31 PM

Name a few offences that are associate with criminal law?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

Theft, harassing a woman for more dowry, murder.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:58:04 PM


Question 6. Asked on :12 July 2020:12:57:11 PM

What do you mean by the appellate system?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

It means that the persons can appeal to a higher court if they are not satisfied with the judgement of the lower court. 

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:57:52 PM


Question 7. Asked on :12 July 2020:12:56:39 PM

What do you mean when you say ‘we have an integrated judicial system’?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

It means that the decisions made by higher courts are binding on the lower courts.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:56:59 PM


Question 8. Asked on :12 July 2020:12:56:03 PM

The seven north- east states have common High Courts. Where is this located?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva
It is located at Guwahati

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:56:31 PM


Question 9. Asked on :12 July 2020:12:53:46 PM

Mention one function of the judiciary?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Judiciary

Answer:

Shruti Srivastva

The judiciary settles disputes.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:12:54:37 PM


Question 10. Asked on :17 April 2019:09:02:12 AM

 What is IPL ?


-Added by Rohit Rajput Political Science » Judiciary

Answer:

Himanshi Verma

 Short for initial program load, the process of loading the operating system of a mainframe into the computer's main memory. IPL is the mainframe equivalent of booting or rebooting a personal computer.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:49:47 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (297)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (196)
General Knowledge (5530)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (44)
English (248)
Physics (1434)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link