Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :19 August 2020:05:47:53 PM

What is a solution?                       

-Added by Shruti Srivastva Physics » Matter In Our Surroundings

Answer:

Shruti Srivastva
A matter which has a specific properties and specific composition. Every pure element is a substance. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:05:49:01 PM


Question 2. Asked on :19 August 2020:05:44:17 PM

What is rigidity?

-Added by Shruti Srivastva Chemistry » Matter In Our Surroundings

Answer:

Rohit Rajput
1 : the quality or state of being rigid.
 2 : one that is rigid (as in form or conduct) Synonyms & Antonyms Example Sentences Learn More about rigidity.

-Answered by Rohit Rajput On 26 September 2020:07:23:14 PM


Question 3. Asked on :19 August 2020:05:42:53 PM

Change 30ÂșC in kalvin scale?

-Added by Shruti Srivastva Chemistry » Matter In Our Surroundings

Answer:

Shruti Srivastva
303 K. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:05:44:06 PM


Question 4. Asked on :19 August 2020:05:41:42 PM

Boiling point of water in a hill station like Shimla lower than in Delhi why? 

-Added by Shruti Srivastva Chemistry » Matter In Our Surroundings

Answer:

Rohit Rajput

 Shimla have higher altitude than Delhi. And Shimla have low atmospheric pressure. And The boiling Point is low on lower atmospheric pressure. ... Hence, the boiling point of water is lower in Shimla than in Delhi.

-Answered by Rohit Rajput On 26 September 2020:07:24:11 PM


Question 5. Asked on :19 August 2020:05:40:50 PM

Why dry ice is use? 

-Added by Shruti Srivastva Chemistry » Matter In Our Surroundings

Answer:

Shruti Srivastva
For preservation.

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:05:41:27 PM


Question 6. Asked on :19 August 2020:05:39:46 PM

What is the common name of solid carbon dioxide?

-Added by Shruti Srivastva Chemistry » Matter In Our Surroundings

Answer:

Shruti Srivastva
Dry ice. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:05:40:42 PM


Question 7. Asked on :19 August 2020:05:37:40 PM

By placing a finger in running stream of water you are not able to break the steam of water what do you conclude from this?

-Added by Shruti Srivastva Chemistry » Matter In Our Surroundings

Answer:

Shruti Srivastva
The force attraction between the particles. 

-Answered by Shruti Srivastva On 19 August 2020:05:39:09 PM


Question 8. Asked on :26 May 2020:01:58:58 PM

Write the unit of kelvin scale?

-Added by Manisha kumari Science » Matter In Our Surroundings

Answer:

Shruti Srivastva
273.16 K

-Answered by Shruti Srivastva On 24 August 2020:05:06:34 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link