Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :07 September 2019:08:49:15 AM

Write the dieseas caused by virus

-Added by Sohail alam Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

priyanshu kumar
Polio, Hepatitis A, Measles and Chickenpox. 

-Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:02:01:50 PM


Question 2. Asked on :24 August 2019:11:09:17 AM

 Name some of diseases that can we prevented by vaccination.

-Added by Shivang Gupta Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

Shivang Gupta

 Small pox, Chicken Pox, malaria etc.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:10:02 AM


Question 3. Asked on :24 August 2019:11:08:12 AM

 Who discovered the pencillin?

-Added by Shivang Gupta Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

Shivang Gupta

 Alexender Fleming.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:09:02 AM


Question 4. Asked on :24 August 2019:11:05:37 AM

 Name the process of conserving of sugar into alcohal?

-Added by Shivang Gupta Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

Shivang Gupta

 Fermentation.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:06:27 AM


Question 5. Asked on :24 August 2019:11:02:31 AM

 Where are microbes found?

-Added by Shivang Gupta Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

Shivang Gupta

 1. They are present everywhere because they can survive under all type of environment.

2. They are also found inside human body.

-Answered by Shivang Gupta On 24 August 2019:11:02:59 AM


Question 6. Asked on :23 August 2019:09:05:31 PM

 Define Bacteriophage?

-Added by Aman senapati Biology » Microorganism Friend And Foe

Answer:

priyanshu kumar
 Bacteriophage is a type of virus that attacks only Bacteria.It uses Bacteria to reproduce itself

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:03:41:55 PM


Question 7. Asked on :23 August 2019:08:21:33 PM

 AIDs having by which Microorganisms?

-Added by Aman senapati Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

priyanshu kumar

 By virus.


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:09:13 PM


Question 8. Asked on :23 August 2019:08:01:47 PM

 Name the spiral shaped bacteria?

-Added by Aman senapati Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

priyanshu kumar
 Spiral shaped bacteria is known as Cocci.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:10:02 PM


Question 9. Asked on :22 August 2019:08:18:32 AM

 What are the major group of microorganism?

-Added by Sohail siddique Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

Akki chauhan

There are four major group of micro organisms:

(i) Fungi

(ii) Viruses

(iii) Protozoa

(iv) Algae.

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:09:13:22 AM


Question 10. Asked on :22 August 2019:08:12:24 AM

What is preservatives?

-Added by Sohail siddique Science » Microorganism Friend And Foe

Answer:

Akki chauhan
A substance use to preserve Foodstuff, wood, or other material against decay.

-Answered by Akki chauhan On 22 August 2019:09:15:55 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link