Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :11 July 2020:12:52:42 PM

Give five ways in which you can save energy at home.

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

Promoting the use o solar energy as much as possible.

(b)  Using biogas as cooking fuel.

(c) Drying clothes in sunlight instead o electric dryers to prevent emissions and unnecessary use of electricity.

(d) Avoiding misuse o electricity: switching o an and lights when not required.

(e) Using pressure cookers for cooking.

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:53:19 PM


Question 2. Asked on :11 July 2020:12:51:43 PM

Which sources of energy would you suggest for Arid regions 

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

For arid regions, wind energy and solar energy and feasible, for reasons similar to rural areas.

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:52:19 PM


Question 3. Asked on :11 July 2020:12:50:26 PM

Which sources of energy would you suggest for coastal areas

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

for coastal areas, wind energy and tidal energy and good choices.

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:51:17 PM


Question 4. Asked on :11 July 2020:12:49:12 PM

Which sources of energy would you suggest for rural areas

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

rural areas, solar energy and wind energy are feasible options. There aren’t many high-rise buildings to act obstacle for sunlight or to break the momentum of wind.

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:50:01 PM


Question 5. Asked on :11 July 2020:12:48:25 PM

Name two regions rich in natural gas resources. 

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

Two regions in India rich in natural gas resources are : jaywalker and Krishna Godavari delta.

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:48:56 PM


Question 6. Asked on :11 July 2020:12:47:34 PM

Where are the ores of metallic minerals generally located? 

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

Ores of metallic minerals found usually in igneous and metamorphic rock formations.

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:48:11 PM


Question 7. Asked on :11 July 2020:12:46:47 PM

What is an ore? 

-Added by Shruti Srivastva Physics » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva
An ore is a rock room which minerals are mined. 

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:47:22 PM


Question 8. Asked on :11 July 2020:12:44:20 PM

 Name any three common minerals used by you every day.

-Added by Shruti Srivastva Geography » Minerals And Power Resource

Answer:

Shruti Srivastva

Three common minerals used by us in day-to-day lie are copper, iron and salt. 

-Answered by Shruti Srivastva On 11 July 2020:12:46:29 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (297)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (196)
General Knowledge (5530)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (44)
English (248)
Physics (1434)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link