Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :09 July 2019:11:43:55 PM

 In which year the battle of Panipat held?

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 In 1526

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:50:33 PM


Question 2. Asked on :09 July 2019:11:42:58 PM

 In which year the battle of tarain 2 is held?

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Himanshi Verma

 In 1192.

-Answered by Himanshi Verma On 13 July 2019:06:48:37 PM


Question 3. Asked on :09 July 2019:11:40:33 PM

 In which year battle of tarain held?

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 In 1191

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:49:34 PM


Question 4. Asked on :09 July 2019:11:31:19 PM

 On which date Mughal emperor appointed the East India Company?  

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

ATP Admin
Mughal Emperor appointed the East India company in 12 August 1765. 

-Answered by ATP Admin On 09 July 2019:11:37:53 PM


Question 5. Asked on :09 July 2019:11:30:53 PM

 In which state the statue of kitoor held?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 karnataka

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:51:21 PM


Question 6. Asked on :09 July 2019:11:29:35 PM

 What is the name of the toy of Tipu Sultan?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 Tiger of mysore

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:52:48 PM


Question 7. Asked on :09 July 2019:11:28:26 PM

 In which year the Alivardi Khan died?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 1756

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:53:50 PM


Question 8. Asked on :09 July 2019:11:26:03 PM

 In which year East India Company came to india?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Himanshi Verma

 In 1600 the East India Company came to India.

-Answered by Himanshi Verma On 16 July 2019:06:53:52 PM


Question 9. Asked on :09 July 2019:11:24:44 PM

 When was Saka era began?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 From 78AD

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:55:41 PM


Question 10. Asked on :09 July 2019:11:24:18 PM

When was Vikram era began?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 57 BC

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:56:13 PM


Question 11. Asked on :09 July 2019:11:22:48 PM

 What is the correct full form BC

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 Before christ

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:23:55 PM


Question 12. Asked on :09 July 2019:11:20:07 PM

 How many state divided into northwestern India during Alexandar's invasion

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 28

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:56:43 PM


Question 13. Asked on :09 July 2019:11:18:35 PM

 Who among open the land between India and Europe.

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 Alexander

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:57:25 PM


Question 14. Asked on :09 July 2019:11:15:52 PM

 Who made the Taj Mahal?


-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 Ustad ahmad lahori ,ustab isa

-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:17:46 PM


Question 15. Asked on :09 July 2019:11:13:59 PM

In which year the auranzeb death?

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Purushottam

 In 1707


-Answered by Master Purushottam On 09 July 2019:11:15:35 PM


Question 16. Asked on :09 July 2019:10:31:01 PM

Who wrote the book Aaina-E-Akabari?

-Added by Master Purushottam History » Mughal Empire

Answer:

Master Mind

Abul Fazal who was the one of the most popular writer of Mughal Empire wrote the book "Aaina-E-Akabari".

-Answered by Master Mind On 11 July 2019:09:25:51 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (746)
History (85)
Geography (73)
Economics (52)
Political Science (39)
Mathematics (126)
General Knowledge (1203)
Biology (45)
Physical Education (12)
Chemistry (16)
Civics (13)
Home Science (4)
Sociology (3)
Hindi (7)
English (121)
Physics (17)
Other (21)
Accountancy (11)
Business Study (5)
Computer Science (4)

 

 

Sponsers link