Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :11 September 2020:11:17:05 AM

Who is Rhea in greek mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Rohit Rajput
Rhea in Greek mythology religion ancient goddess probably pre-hellenic in origin who was worshipped spordically throughout the greek world. She was associated with fruitfilness and had affinities gaea and the great mother of the gods (also called cybele).

-Answered by Rohit Rajput On 11 September 2020:11:58:13 AM


Question 2. Asked on :11 September 2020:11:02:45 AM

Who is Cronus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Rohit Rajput
In Greek mythology Cronus was the son of Urabus (Heaven) and Gaea (Earth), being the youngest of the 12 titans.

-Answered by Rohit Rajput On 11 September 2020:11:20:51 AM


Question 3. Asked on :20 November 2019:09:33:13 AM

Who is Hephaestus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Suraj Kumar
Hephaestus was the god of fire, metalworking, stone masonry, forges and the art of sculpture. He was the son of Zeus and Hera and married to Aphrodite by Zeus to prevent a war of the gods fighting for her hand. He was a smithing god, making all of the weapons for Olympus and acting as a blacksmith for the gods.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:34:54 AM


Question 4. Asked on :20 November 2019:09:27:03 AM

Who is Hades?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Suraj Kumar
Hades was the god of the underworld and the name eventually came to also describe the home of the dead as well. He was the oldest male child of Cronus and Rhea. They agreed to spirit their rule with Zeus becoming god of the skies, Poseidon god of the sea and Hades god of the underworld.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:35:14 AM


Question 5. Asked on :20 November 2019:09:21:30 AM

Who is Dionysus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Suraj Kumar
Dionysus was the ancient Greek god of wine, winemaking, grape cultivation, fertility, ritual madness, theater, and religious ecstasy. His Roman name was Bacchus. He was the son of Zeus and the mortal Semele, making Dionysus semi-device or a hero.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:35:36 AM


Question 6. Asked on :19 November 2019:09:50:35 AM

Who is Ares?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Suraj Kumar
 Greek God of war. Ares is the god of war, one of the Twelve Olympian gods and the son of Zeus and Hera. In literature Ares represents the violet and physical untamed aspect of war, which is in contrast to Athena who represented military strategy and generalship as the goddess of intelligent.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:37:34 AM


Question 7. Asked on :19 November 2019:09:45:01 AM

Who is Apollo in Greek mythology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Suraj Kumar
Apollo is the Greek god of music, poetry, light, prophecy, and medicine. He is one of the Twelve Olympian gods who live on Mount Olympian. Artemis, the Greek goddess of hunting, is his twin sister. He was the patron god of the city of Delphi.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:37:59 AM


Question 8. Asked on :19 November 2019:09:38:18 AM

Who is Aethra?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Suraj Kumar
In Greek mythology Aethra is one of the primordial deities. Aethra is the personification of the ''upper sky''. He embodies the pure upper air that the gods breath, as opposed to the normal air breathed by mortal.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:38:12 AM


Answer:

Suraj Kumar
Theseusgreat hero of Attic legendson of Aegeusking of Athens, and Aethradaughter of Pittheusking of Troezen (in Argolis), or of the sea godPoseidon, and AethraLegend relates that Aegeusbeing childless, was allowed by Pittheus to have a child (Theseus) by Aethra.

-Answered by Suraj Kumar On 21 November 2019:08:38:21 AM


Question 10. Asked on :26 October 2019:09:25:53 AM

What is Bhagavad Gita?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » Mythology

Answer:

priyanshu kumar
The Bhagavad Gita, often referred to as the Gita, is a 700-verse Sanskrit scripture that is part of the Hindu epic Mahabharata. The Gita is set in a narrative framework of a dialogue between Pandava prince Arjuna and his guide and charioteer Krishna. 

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:37:55 AM


Question 11. Asked on :26 October 2019:09:25:15 AM

What is Holy Bible?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » Mythology

Answer:

priyanshu kumar
The Bible is a collection of scared texts or scriptures. Varying parts of the Bible are considered to be a product of divine inspiration and a record of the relationship between God and humans by Christians, Jews, Samaritans, and Rastafarians.

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:38:10 AM


Question 12. Asked on :26 October 2019:09:23:08 AM

What is the Devil Bible?

-Added by Suman Kumari General Knowledge » Mythology

Answer:

priyanshu kumar
The Codex Gigas is the largest extant medieval illuminated manuscript in the world, at a length of 92 cm. It is also known as the Devil's Bible because of a very unusual full-page portrait of the devil, and the legends surrounding its creations.

-Answered by priyanshu kumar On 01 November 2019:10:38:22 AM


Question 13. Asked on :23 August 2019:10:02:13 AM

What is Hippogriff?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology

Answer:

Rohit Rajput

 The Hippogriff, or sometimes spelled hippogryph, is a legendary creature which has the front half of an eagle and the hind half of a horse. The first recorded mention of the hippogriff was made by the Latin poet Virgil in his Eclogues.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:02:51 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link