Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :29 September 2019:07:14:11 PM

What is Centaur and Sagittarius?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
The sun enters the Sagittarius Zodiac House on 23rd of November and stays there up to Dec 21. this house is ruled by the Jupiter  the symbol of Sagittarius is centaur.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:04:12 AM


Question 2. Asked on :29 September 2019:07:13:46 PM

What is Kraken?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
The kraken is a legendary cephalopod-like sea monster of giant size in Scandinavian folklore. According to the Norse sagas, the kraken dwells off the coasts of Norway and Greenland and terrorizes nearby sailors.

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:04:31 AM


Question 3. Asked on :29 September 2019:07:13:01 PM

What is Loch ness?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
Loch Ness is a large, deep, freshwater loch in the Scottish Highlands extending for approximately 37 kilometres southwest of Inverness. Its surface is 16 metres above sea level. Loch Ness is best known for alleged sightings of the cryptozoological Loch Ness Monster, also known affectionately as "Nessie".

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:04:43 AM


Question 4. Asked on :24 August 2019:12:22:07 PM

What is Siren?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
In Greek mythology, the sirens were dangerous creatures, who lure nearby sailors with their enchanting music and singing voices to shipwreck on the rocky coast of their island. Roman poets placed them on some small island called Sirenum scopuli.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:12:23:12 PM


Question 5. Asked on :24 August 2019:12:18:57 PM

What is Goblin?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
A goblin is monstrous creature from European folklore, first attested in stories from the Middle age. They are ascribed various and conflicting abilities, temperaments and appearance depending on the story and country of origin.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:12:19:49 PM


Question 6. Asked on :24 August 2019:12:16:18 PM

What is Basilisk?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
In European bestiaries and legends, a basilisk is a legendary reptile reputed to be a serpent king, who can cause death with a single glance.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:12:17:25 PM


Question 7. Asked on :24 August 2019:12:06:41 PM

What is Nemean Lion?

-Added by Himanshi Verma General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
The Nemean lion was a vicious monster in Greek mythology that lived at nemea. It was eventually killed by Heracles. It could not be killed with mortal's weapon because its golden fur was impervious to attack. Its claws were sharper than mortal's swords and could cut through any armor.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:12:13:01 PM


Question 8. Asked on :24 August 2019:11:58:43 AM

What is Leprechaun?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Master Purushottam
A leprechaun is a type of fairy of the Aos Si in Irish folklore, They are usually depicted as little bearded man. Wearing a coat and hat, who partake in mischief. They are solitary creatures who spend their time making and mending shoes and have a hidden pot of gold at the end of the rainbow. 

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:01:04:04 PM


Question 9. Asked on :24 August 2019:11:54:24 AM

What is giant?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Master Purushottam
In folklore, giant are beings of human appearance, but are at times prodigious in size and strength or bear an otherwise notable appearance. The word giant, First attested in 1297, was derived from the Gigantes of Greek mythology.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:01:04:38 PM


Question 10. Asked on :24 August 2019:11:47:28 AM

What is Sea Serpant?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
A Sea Serpent or Sea dragon is a type of dragon described in various mythologies, most notably Greek, Mesopotamian, Hebrew, and Norse.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:11:48:30 AM


Question 11. Asked on :24 August 2019:11:43:43 AM

What is Minotaur?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
In Greek mythology, the Minotaur is a mythical creature portrayed in classical times with the head and tail of a bull and the body of a man or as described by Roman poet Ovid, a being ''part man and part bull''.

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:11:44:59 AM


Question 12. Asked on :24 August 2019:11:36:47 AM

What is Phoenix?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
In Greek mythology, a phoenix is a long-lived bird that cyclically regenerates or is otherwise born again, Associated with the sun, a phoenix obtain new life by arising from the ashes of its predecessor.  

-Answered by Rohit Rajput On 24 August 2019:11:39:19 AM


Question 13. Asked on :23 August 2019:08:05:35 PM

Who is Dementor?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
''Dementors are among the foulest creatures that walk this earth. A dementor is a gliding, wraith like Dark creature, widely considered to be one of the foulest to inhabit the world. Dementors feed on human happiness and thus generate feeling of depression and despair in any person in close proximity to them.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:09:31 PM


Question 14. Asked on :23 August 2019:08:01:04 PM

Who is Sphinx?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
A Sphinx is a mythical creature with the head of a human and the body of a lion. In Greek tradition, the sphinx has the head of human, the haunches of a lion, and sometimes the wings of a bird. It is mythicised as treacherous and merciless.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:10:11 PM


Question 15. Asked on :23 August 2019:07:57:31 PM

Who is Mermaid?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
A Mermaid is an aquatic creature with the head and upper body of a female human and the tail of a fish. Mermaids appear in the folklore of many cultures worldwide, including the Near East, Europe, Asia, and Africa.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:10:51 PM


Question 16. Asked on :23 August 2019:07:52:24 PM

Who is Satyr?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
In Greek mythology, a satyr, also known as a sileons, is a male nature spirits with ear and tail resembling those of a horse, as well as a permanent, exaggerated erection. Early artistic representations sometimes include horse-like legs, but, by the sixth century BC, they were more often represented with human legs.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:11:15 PM


Question 17. Asked on :23 August 2019:07:47:47 PM

Who is Loch Ness monster?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar

 The loch Ness monster or Nessie is said to be a creature that inhabits loch Ness in the Scottish highlands,


-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:11:21 PM


Question 18. Asked on :23 August 2019:07:42:45 PM

Who is Cyclops?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
In Greek mythology, the Cyclopes were giant one-eyed creatures. Three groups of Cyclops can be distinguished . In Hesiod's Theogony, they are the brothers: Brontes, Steropes, and Arges. who provided Zeus with his weapon the Thunderbolt.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:11:50 PM


Question 19. Asked on :23 August 2019:07:34:34 PM

Who is yeti?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
The Yeti or Abominable Snowman is a folkloric ape-like creature taller than an average human, that is said to inhabit the Himalayan mountains. The names Yeti and Meh-Teh are commonly used by the people indigenous to the region and are part of their history and mythology.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:11:58 PM


Question 20. Asked on :23 August 2019:07:28:42 PM

Who is Kraken?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

priyanshu kumar
The Kraken is a legendary cephalopod like sea monster of giant size in Scandinavian folklore. According to the Norse sagas, the Kraken dwells off the coast of Norway and Greenland and terrorizes nearby sailors.

-Answered by priyanshu kumar On 10 November 2019:04:12:16 PM


Question 21. Asked on :23 August 2019:10:33:00 AM

What is Banshee?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
A banshee is a female spirit in Irish mythology who heralds the death of a family member, usually by wailing, shrieking, or keeping. Her name is connected to the mythologically important tumuli or ''mounds'' that dot the Irish countryside. which are known as side in Old Irish.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:34:48 AM


Question 22. Asked on :23 August 2019:10:29:43 AM

What is Griffin?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
The griffin, griffon, gryphon is a legendary creature with the body, tail and back legs of a lion; the head and wings of an eagle; and sometimes an eagle's talon as its front feet.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:30:46 AM


Question 23. Asked on :23 August 2019:10:24:44 AM

What is Imp?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
An Imp is a mythological being similar to a fairy or demon, frequently described in folklore and superstition. The word may perhaps derive from the term ympe, used to denote a young grafted tree.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:26:31 AM


Question 24. Asked on :23 August 2019:10:21:43 AM

What is Cerberus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
In Greek mythology, Cerberus, often called the 'hound of Hades', is a multi-headed dog that guard the gates of the Underworld to prevent the dead from leaving.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:22:51 AM


Question 25. Asked on :23 August 2019:10:16:53 AM

What is Manticore?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
The Manticore is a Persian legendary creature similar to the Egyptian sphinx that proliferated in western European medieval art as well. It has the head of a human, body of a lion and a tail of venomous spines similar to porcupine quills. While other depictions have it with the tail of a scorpion.  

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:17:55 AM


Question 26. Asked on :23 August 2019:10:13:43 AM

What is Centaur?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
A Centaur, or occasionally hippo-centaur, is a mythological creature from Greek Mythology with the upper body of a human and the lower body and legs of a horse.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:15:22 AM


Question 27. Asked on :23 August 2019:10:10:16 AM

What is Pegasus?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
The Pegasus is a mythical winged divine horse, and one of the most recognized creatures in Greek Mythology. Usually depicted as pure white. Pegasus is the offspring of the Olympian god Poseidon.

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:11:20 AM


Question 28. Asked on :23 August 2019:10:06:39 AM

What is Alicorn?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Mythology And Crytozoology

Answer:

Rohit Rajput
A Alicorn is a Winged unicorn is a fictional horse with wings like Pegasus and the horn of a unicorn.This creature has no specific name. 

-Answered by Rohit Rajput On 23 August 2019:10:08:22 AM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link