Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :24 January 2019:10:28:36 AM

Who discovered the small pox vaccine?  

-Added by praful kumar Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 Edward Jenner

-Answered by Himanshi Verma On 03 February 2019:04:28:16 PM


Question 2. Asked on :24 January 2019:10:22:28 AM

Vaccine of small 

-Added by praful kumar Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 The first successful vaccine to be developed, was introduced by Edward Jenner in 1796. He followed up his observation that milkmaids who had previously caught cowpox did not later catch smallpox by showing that inoculated cowpox protected against inoculated smallpox.

-Answered by Himanshi Verma On 24 January 2019:05:13:05 PM


Question 3. Asked on :24 January 2019:10:08:08 AM

 which IR-36 is improoved variety of

-Added by Akki chauhan Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 IR-36 is improved variety of rice.

-Answered by Himanshi Verma On 03 February 2019:04:28:59 PM


Question 4. Asked on :24 January 2019:10:16:03 AM

 chemical responsible for ozone depletion

-Added by priyanshu kumar Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 Chluro fluro carbons (CFCs) responsible for ozone depletion.

-Answered by Himanshi Verma On 25 January 2019:05:08:34 PM


Question 5. Asked on :24 January 2019:10:05:52 AM

 Gonorrhoea, a sexuaaly transmitted disease is caused by:

-Added by Akki chauhan Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 Gonorrhea is a sexually transmitted disease (STD). You get it from having sex with someone who is infected with it. Some people call it “the clap.” Gonorrheausually causes pain and other symptoms in your genital tract, but it can also causeproblems in your rectum, throat, eyes, or joints.

-Answered by Himanshi Verma On 24 January 2019:05:01:51 PM


Question 6. Asked on :24 January 2019:09:59:18 AM

which animal is egg laying mammal?

-Added by Akki chauhan Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 Echidna  

-Answered by Himanshi Verma On 24 January 2019:04:58:51 PM


Question 7. Asked on :24 January 2019:09:55:02 AM

which chemical is responsible for Ozone depletion is 

-Added by Akki chauhan Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 Chlorofluorocarbons (CFCs) and other halogenated ozone depleting substances (ODS) are mainly responsible for man-made chemical ozone depletion. The total amount of effective halogens(chlorine and bromine) in the stratosphere can be calculated and are known as the equivalent effective stratospheric chlorine (EESC).

-Answered by Himanshi Verma On 24 January 2019:05:03:53 PM


Question 8. Asked on :24 January 2019:09:50:45 AM

 water vascular system for locomotion is found in 

-Added by Akki chauhan Science » Natural

Answer:

Himanshi Verma

 The water vascular system is a hydraulic system used by echinoderms, such as sea stars and sea urchins, for locomotion, food and waste transportation, and respiration. The system is composed of canals connecting numerous tube feet.

-Answered by Himanshi Verma On 24 January 2019:05:05:09 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1310)
History (166)
Geography (143)
Economics (121)
Political Science (48)
Mathematics (145)
General Knowledge (3128)
Biology (69)
Physical Education (12)
Chemistry (25)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (145)
Physics (20)
Other (32)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link