Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :21 November 2019:09:07:23 AM

 suggest three measure to protected ourselves lighting?

-Added by Sohail alam Science » Our Body

Answer:

Sohail alam
Three measures to stay protected from lightning are: (i) Stay indore or under covered area. (ii) Don't take bath during lightning. Avoid any contact with running water.

-Answered by Sohail alam On 21 November 2019:09:09:20 AM


Question 2. Asked on :21 November 2019:09:04:45 AM

Explain why charged body loses its if we touch it with our hand 

-Added by Sohail alam Science » Our Body

Answer:

priyanshu kumar
 When we touch a charged object, our body conducts its charges to the earth. That is why a charged body loses its chargeif we touch it with our hand. This phenomenon is known as electric discharge.

-Answered by priyanshu kumar On 02 December 2019:08:32:55 AM


Question 3. Asked on :27 August 2019:07:34:56 PM

which part of the human body produce voice?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
Vocal Cord.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:36:53 PM


Question 4. Asked on :27 August 2019:07:33:29 PM

Which bone is called 'beauty bone'?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
Clavicle.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:34:21 PM


Question 5. Asked on :27 August 2019:07:29:45 PM

Who is the father of anatomy?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
Aristotle.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:30:52 PM


Question 6. Asked on :27 August 2019:07:28:49 PM

Which acid is secreted from stomach?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
HCL.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:29:30 PM


Question 7. Asked on :27 August 2019:07:27:45 PM

What is the percentage of calcium stored in the bones?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
97%.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:28:36 PM


Question 8. Asked on :27 August 2019:07:26:47 PM

How many ribs in the human thorax?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
12 pairs.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:27:31 PM


Question 9. Asked on :27 August 2019:07:25:26 PM

What is the weight of heart in an average human being?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
300 gm.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:26:16 PM


Question 10. Asked on :27 August 2019:07:24:30 PM

What is the PH of urine?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
6.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:25:16 PM


Question 11. Asked on :27 August 2019:07:23:20 PM

What is the master gland of the body?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Our Body

Answer:

Rohit Rajput
Pituitary Gland.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:07:24:06 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link