Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :13 July 2020:01:00:58 PM

How are beaches formed?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

Beaches are formed when the sea waves deposit sediments along the shores.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:01:32 PM


Question 2. Asked on :13 July 2020:12:59:36 PM

Why does the plant move?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

plant move because of the movements of the molten magma inside the earth.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:01:00:46 PM


Question 3. Asked on :13 July 2020:12:58:53 PM

What are distributaries?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva
The river begins to break up into a number of streams called  distributaries

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:59:17 PM


Question 4. Asked on :13 July 2020:12:58:09 PM

Write some examples of coastal landforms?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

examples of coastal landforms are sea caves, sea arches, stacks and sea cliff.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:58:39 PM


Question 5. Asked on :13 July 2020:12:57:24 PM

What is the name of the scale used to measure earthquake?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva
The magnitude of the earthquake earthquake is measured on the Richter scale.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:57:58 PM


Question 6. Asked on :13 July 2020:12:56:39 PM

What is a seismograph?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

An earthquake is measured with a machine called a seismograph.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:57:11 PM


Question 7. Asked on :13 July 2020:12:55:29 PM

What is vent?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

the narrow opening of a volcano is called vent. 

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:56:27 PM


Question 8. Asked on :13 July 2020:12:54:57 PM

Define loess?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

When sand is deposited in large areas, it called loess.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:56:00 PM


Question 9. Asked on :13 July 2020:12:52:52 PM

What are the major agnents of erosion?

-Added by Shruti Srivastva Geography » Our Changing Earth

Answer:

Shruti Srivastva

Water, wind and ice are major agents of erosion.

-Answered by Shruti Srivastva On 13 July 2020:12:54:04 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (176)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link