Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :31 August 2019:09:22:23 AM

Which is the world's biggest public company?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Politics

Answer:

Akki chauhan

ICBC

-Answered by Akki chauhan On 31 August 2019:07:41:02 PM


Question 2. Asked on :31 August 2019:09:18:18 AM

How many fundamental Duties are in the Indian Constitution?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Politics

Answer:

Himanshi Verma

 Fundamental duties are 11.

-Answered by Himanshi Verma On 31 August 2019:12:38:38 PM


Question 3. Asked on :31 August 2019:09:17:06 AM

Who have the power to decide an election petition?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Politics

Answer:

Himanshi Verma

 High Court.

-Answered by Himanshi Verma On 31 August 2019:12:39:16 PM


Question 4. Asked on :31 August 2019:09:15:19 AM

The first law officer of the Government of India is the?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Politics

Answer:

Himanshi Verma
Attorney general for India.

-Answered by Himanshi Verma On 31 August 2019:12:40:06 PM


Question 5. Asked on :31 August 2019:09:13:35 AM

Who is the guardian of fundamental Rights enumerated in Indian Constitution?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Politics

Answer:

Himanshi Verma

 Supreme court.

-Answered by Himanshi Verma On 31 August 2019:12:35:36 PM


Question 6. Asked on :31 August 2019:09:10:00 AM

Union Budget is always presented first in.......?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Politics

Answer:

Himanshi Verma

 The lok sabha.

-Answered by Himanshi Verma On 31 August 2019:12:40:59 PM


Question 7. Asked on :18 August 2019:10:29:20 PM

 what is politics

-Added by Master Purushottam Civics » Politics

Answer:

Akki chauhan

 Politics is a set of activities associated with the governance of a country or an area.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:09:09:35 AM


Question 8. Asked on :28 December 2018:09:14:15 PM

what is politics? why do we need it?

-Added by ATP Admin Political Science » Politics

Answer:

Shivang Gupta
Politics is the process of making decisions that apply to members of a group. We need it because of the politics is the part of state and regarding to people life.

-Answered by Shivang Gupta On 25 August 2019:03:15:10 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1310)
History (166)
Geography (143)
Economics (121)
Political Science (48)
Mathematics (145)
General Knowledge (3128)
Biology (69)
Physical Education (12)
Chemistry (25)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (145)
Physics (20)
Other (32)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link