Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :12 July 2020:01:22:19 PM

What are the sources of water in rural areas

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva
In rural areas the sources o water are-wells, hand pumps, ponds and sometimes overhead tanks.     

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:22:34 PM


Question 2. Asked on :12 July 2020:01:21:54 PM

Whose responsibility is these to ensure public facilities to everyone?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

This is responsibility of the government to ensure public facilities to everyone.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:22:11 PM


Question 3. Asked on :12 July 2020:01:21:26 PM

Write the important characteristic of a public facility?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

 Once it is provided, its benefits can be shared by many people.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:21:43 PM


Question 4. Asked on :12 July 2020:01:21:00 PM

What are known as Public Facilities?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

Facilities like water, electricity, public transport, schools and colleges, healthcare, and sanitation and known as public facilities.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:21:19 PM


Question 5. Asked on :12 July 2020:01:20:29 PM

What does Right to Water mean?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

It means that is the right to every person, whether rich or poor, to have sufficient amounts of water to fulfill his/her daily needs at a price that he/she can afford.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:20:52 PM


Question 6. Asked on :12 July 2020:01:19:50 PM

How can deaths due to diarrhoea and dysentery be prevented?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

By making safe drinking water accessible to all.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:20:21 PM


Question 7. Asked on :12 July 2020:01:19:37 PM

What is the positions of water availability in the slum are where Padma lives?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

for 30 hutments there is a common tap at one corner, in which water comes from a bore well for 20 minute twice daily.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:20:08 PM


Question 8. Asked on :12 July 2020:01:18:53 PM

How do they manage water or drinking?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

For drinking water, they have installed water purification systems in their homes.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:19:14 PM


Question 9. Asked on :12 July 2020:01:18:21 PM

How do they manage water for other uses?

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

For other uses, they purchase water from tankers.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:18:47 PM


Question 10. Asked on :12 July 2020:01:17:49 PM

. Why do the residents of Subramanian’s Apartments in Mylapore use bore well water in their toilets for washing

-Added by Shruti Srivastva Civics » Public Facilities

Answer:

Shruti Srivastva

It is because bore well water is brackish.

-Answered by Shruti Srivastva On 12 July 2020:01:18:11 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link