Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :27 August 2019:07:57:19 PM

 Write some Principles of Sustainable development.

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Akki chauhan

The interests of sustainable development are focused on people. Thedevelopment and environmental needs of present generations must be addressed without compromising the ability of future generations to meet their own needs. Theprinciple of social justice. ... The principle of integration.

-Answered by Akki chauhan On 28 August 2019:09:11:41 AM


Question 2. Asked on :27 August 2019:07:55:49 PM

 What is sustainable resources?

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Rohit Rajput
sustainable resource is a resource that can be continuously replenished, or there is an endless amount of it that can be captured or harnessed and useful towards providing energy without there being a decrease in supply.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:08:08:51 PM


Question 3. Asked on :27 August 2019:07:54:42 PM

 What is resource conservation?

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Rohit Rajput
Conservation of resources is the ethical use and protection of valuable resources, such as trees, minerals, wildlife, water and others. It focuses on maintaining the natural world in order to protect the sources of resources.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:08:07:55 PM


Question 4. Asked on :27 August 2019:07:54:12 PM

 What is human resource development?

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Rohit Rajput
Training and development involves improving the effectiveness of organizations and the individuals and teams within them.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:08:09:32 PM


Question 5. Asked on :27 August 2019:07:53:39 PM

 What is Human made resources?

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Sohail alam

 Human resources is also the function in organization

that deals with the people and issues related to people

as compensation and benefit ,recruiting and hiring 

employees ,performance management ,training and organization development and culture. 

-Answered by Sohail alam On 28 August 2019:08:08:29 AM


Question 6. Asked on :27 August 2019:07:50:58 PM

 What is stock of resources?

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Rohit Rajput
Stock resources are resources that can be permanently expended, and are therefore non-renewable, and whose quantity is usually expressed in absolute amounts rather than in rates. Examples are coal and petroleum deposits

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:08:11:18 PM


Question 7. Asked on :27 August 2019:07:50:11 PM

 What is the type of Resources?

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Rohit Rajput
ResourcesResources are anything that has utility and adds value to your life. Air, water, food, plants, animals, minerals, metals, and everything else that exists in nature and has utility to mankind is a 'Resource'. 

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:08:12:22 PM


Question 8. Asked on :27 August 2019:07:49:31 PM

 What is non-renewable resources.

-Added by Master Purushottam Geography » Resources.

Answer:

Rohit Rajput
A non-renewable resource is a resource of economic value that cannot be readily replaced by natural means at a quick enough pace to keep up with consumption. An example is carbon-based fossil fuel. The original organic matter, with the aid of heat and pressure, becomes a fuel such as oil or gas.

-Answered by Rohit Rajput On 27 August 2019:08:13:36 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (2235)
History (278)
Geography (310)
Economics (258)
Political Science (96)
Mathematics (201)
General Knowledge (5686)
Biology (94)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (9)
Hindi (45)
English (259)
Physics (1435)
Other (97)
Accountancy (378)
Business Study (71)
Computer Science (128)
1 (2)

 

 

Sponsers link