Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :03 May 2019:08:36:52 AM

what do you mean by sperm are product in the male reproductive organ

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

ravi varma

The internal organs of the male reproductive system, also called accessoryorgans, include the following: Epididymis: The epididymis is a long, coiled tube that rests on the backside of each testicle. It transports and stores sperm cells that are produced in the testes. 

-Answered by ravi varma On 03 May 2019:10:12:38 AM


Question 2. Asked on :03 May 2019:08:34:30 AM

 प्रकाश क्या है?

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

Hitesh kumar

  प्रकाश एक प्रकार की ऊर्जा है, जो विद्युत चुंबकीय तरंगों के रूप में संचारित होती है। इसका ज्ञान हमें आँखों द्वारा होता है इसका तरंग दैर्ध्य 3900 Ӑ से 7800 Ӑ के बीच होता है। प्रकाश का विद्युत चुंबकीय तरंग सिद्धांत प्रकाश के केवल ...


-Answered by Hitesh kumar On 03 May 2019:08:37:57 AM


Question 3. Asked on :03 May 2019:08:30:51 AM

 differentiate between internal fertilisation and external fertilisation

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

sonu kumar

 The difference between internal and external fertilization is that internal fertilization occurs inside the body, whereas external fertilizationhappens outside the body. Fertilization is the process by which a sperm cell and an egg cell unite to form a completely new individual.

-Answered by sonu kumar On 03 May 2019:10:50:56 AM


Question 4. Asked on :03 May 2019:08:30:51 AM

 differentiate between internal fertilisation and external fertilisation

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

ravi varma

 The difference between internal and external fertilization is that internal fertilization occurs inside the body, whereas external fertilizationhappens outside the body. Fertilization is the process by which a sperm cell and an egg cell unite to form a completely new individual.

-Answered by ravi varma On 03 May 2019:10:23:30 AM


Question 5. Asked on :03 May 2019:08:29:05 AM

 What is metamorphosis ? give example

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

sonu kumar

 MetamorphosisMetamorphosis, in biology, striking change of form or structure in an individual after hatching or birth. ... Examples of metamorphosis include the tadpole, an aquatic larval stage that transforms into the land-dwelling frog (class Amphibia).

-Answered by sonu kumar On 03 May 2019:10:32:07 AM


Question 6. Asked on :03 May 2019:08:25:32 AM

 Describe the process fertilisation in human beings

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

ravi varma

 Human fertilization is the union of a human egg and sperm, usually occurring in the ampulla of the fallopian tube. The result of this union is the production of a zygote cell, or fertilized egg, initiating prenatal development. ... The process of fertilizationinvolves a sperm fusing with an ovum.

-Answered by ravi varma On 03 May 2019:10:32:12 AM


Question 7. Asked on :03 May 2019:08:25:32 AM

 Describe the process fertilisation in human beings

-Added by killer master Science » Science Mindly Questions

Answer:

rocki kumar

 17अक्टूबर1887

-Answered by rocki kumar On 04 May 2019:08:21:07 AM


Question 8. Asked on :30 April 2019:09:55:52 AM

 What do you mean by non- metals

-Added by Sohail alam Science » Science Mindly Questions

Answer:

priyanshu kumar

  Nonmetal or non-metal is a chemical element thatdoes not have the properties of a metal. ... Usually, gases or brittle solids are non-metals. Elements on the periodic table can be classified as metal, semimetal, or non-metal. Five times more elementsare metals than nonmetals.

-Answered by priyanshu kumar On 02 May 2019:10:58:43 AM


Question 9. Asked on :23 April 2019:07:47:27 AM

what is organ 

-Added by Sohail alam Science » Science Mindly Questions

Answer:

Sonu kumar

 a part of an organism which is typically self-contained and has a specific vital function.

-Answered by Sonu kumar On 02 May 2019:10:26:45 AM


Question 10. Asked on :22 April 2019:03:48:16 PM

What is human


-Added by Sohail alam Science » Science Mindly Questions

Answer:

Sonu kumar

 As far as we know, human beings are the only creatures on earth that possess a brain developed to such an extent that they can ask this question of themselves: ...


-Answered by Sonu kumar On 02 May 2019:10:35:37 AM


Question 11. Asked on :18 April 2019:08:15:05 AM

 What do you mean by agriculture implements


-Added by Sohail alam Science » Science Mindly Questions

Answer:

Himanshi Verma

 The agricultural implements cover ploughs, threshers, axes, powrahs, chaffcutter machine, cultivators, seed drills, etc. These implements are used for agriculture work to improve the efficiency and reduce the labour. A large variety of agricultural implements are also used as attachments to tractors.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:38:14 AM


Question 12. Asked on :13 April 2019:03:57:24 PM

What is cell

 

-Added by Sohail alam History » Science Mindly Questions

Answer:

Himanshi Verma

 The smallest structural and functional unit of an organism, which is typically microscopic and consists of cytoplasm and a nucleus enclosed in a membrane.

-Answered by Himanshi Verma On 15 April 2019:04:34:45 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1310)
History (166)
Geography (143)
Economics (121)
Political Science (48)
Mathematics (145)
General Knowledge (3128)
Biology (69)
Physical Education (12)
Chemistry (25)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (145)
Physics (20)
Other (32)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link