Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :29 September 2019:06:32:20 PM

Write the name of all planets in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

priyanshu kumar
(i)Mercury

(ii)Venus

(iii)Earth

(iv)Mars

(v)Jupiter

(vi)Saturn

(vii)Uranus

(viii)Neptune

-Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:09:47 AM


Question 2. Asked on :29 September 2019:06:31:05 PM

How many planets in our solar system?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Nishant Verma

 8


-Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:32:23 AM


Question 3. Asked on :20 September 2019:11:24:27 AM

What is big Bang?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Himanshi Verma
The big bang theory is the prevailing cosmology model for the observable universe from the earliest known periods through its subsequent large-scale evolution.

-Answered by Himanshi Verma On 21 September 2019:07:29:00 PM


Question 4. Asked on :20 September 2019:11:20:01 AM

What is Dark matter?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Himanshi Verma
Dark matter is a form of matter thought to account for approximately 85% of the matter in the universe and about a quarter of its total energy density. The majority of dark matter is thought to be non-baryonic in nature. Possible being composed of some as-yet undiscovered subatomic particles. 

-Answered by Himanshi Verma On 21 September 2019:07:29:09 PM


Question 5. Asked on :20 September 2019:11:17:06 AM

What is Galaxy?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

priyanshu kumar
A galaxy is a gravitationally bound system of stars, stellar remnants, interstellar gas, dust and dark matter. The word galaxy is derived from the Greek galaxias, literally ''milky'' a reference to the milky way.  

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:02:36 PM


Question 6. Asked on :20 September 2019:11:09:47 AM

What is The Great Void?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

priyanshu kumar
The Bootes void is an enormous, approximately spherical region of space, containing very few galaxies. It is located in the vicinity of the constellation Bootes, hence its name. Its center is located at approximately right ascension 14h 50m and declination 46°.

-Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:02:49 PM


Question 7. Asked on :03 September 2019:07:41:32 PM

Which of the part of the sun is visible by human?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

priyanshu kumar
 photosphere.

-Answered by priyanshu kumar On 10 October 2019:10:55:58 AM


Question 8. Asked on :18 August 2019:10:30:11 PM

 which planet cut the axis of the earth

-Added by Master Purushottam Geography » Solar System

Answer:

Akki chauhan

 Thia is the planet cut the axis of earth.

-Answered by Akki chauhan On 19 August 2019:09:07:19 AM


Question 9. Asked on :19 April 2019:09:37:28 AM

 what is ursha major.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Himanshi Verma

 Ursa Major constellation lies in the northern sky. Its name means “the great bear,” or “the larger bear,” in Latin.

The smaller bear is represented by Ursa Minor. Ursa Major is the largest northern constellation and third largest constellation in the sky. Its brightest stars form the Big Dipper asterism, one of the most recognizable shapes in the sky, also known as the Plough. Ursa Major is well-known in most world cultures and associated with a number of myths. It was one of the constellations catalogued by the Greek astronomer Ptolemy in the 2nd century. In Greek mythology, it is associated with Callisto, a nymph who was turned into a bear by Zeus’ jealous wife Hera. Ursa Major contains a number of notable stars and famous deep sky objects; among them, the Pinwheel Galaxy (M101), Bode’s Galaxy, the Cigar Galaxy, and the Owl Nebula.

-Answered by Himanshi Verma On 21 April 2019:10:31:45 AM


Question 10. Asked on :19 April 2019:09:36:31 AM

 what is the name of brightest star in our solar system.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Akki chauhan

 Dog star is the brightest star in the solar system.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:04:59 AM


Question 11. Asked on :19 April 2019:09:34:37 AM

 what is the name of neighbor galaxy of milky way.  

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Akki chauhan

 Andromeda is neighbour galaxy of milky way.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:05:39 AM


Question 12. Asked on :19 April 2019:09:33:52 AM

 what is cosmology?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Akki chauhan

 Study of solar system is cosmology.

-Answered by Akki chauhan On 06 July 2019:10:06:20 AM


Question 13. Asked on :13 January 2019:10:50:38 AM

 Which planet called Evening star.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Master Purushottam
  Venus is called evening star.

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:35:45 PM


Question 14. Asked on :13 January 2019:10:49:46 AM

 Which planet called Green planet.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Master Purushottam
 Uranus is called green planet. 

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:35:52 PM


Question 15. Asked on :12 January 2019:09:17:19 AM

 What is ice breaker.

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Solar System

Answer:

Nishant Verma
An icebreaker is a facilitation exercise intended to help members of a group begin the process of forming themselves into a team. Icebreakers are commonly presented as a game to "warm up" the group by helping the members to get to know each other.

-Answered by Nishant Verma On 17 October 2019:02:47:09 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1765)
History (183)
Geography (196)
Economics (122)
Political Science (52)
Mathematics (181)
General Knowledge (5133)
Biology (89)
Physical Education (12)
Chemistry (26)
Civics (18)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (169)
Physics (24)
Other (43)
Accountancy (11)
Business Study (27)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link