Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :19 September 2019:10:49:28 AM

What is the national sport of Anguilla?

-Added by Rohit Rajput General Knowledge » Sports

Answer:

priyanshu kumar
Yacht Racing

-Answered by priyanshu kumar On 19 September 2019:05:39:16 PM


Question 2. Asked on :03 September 2019:08:39:56 PM

  Spread of the game cricket was confined to...........

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
British colonies.

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:40:32 PM


Question 3. Asked on :03 September 2019:08:38:36 PM

 The first among Indian communities to set up a cricket club.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
Parsis.

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:40:44 PM


Question 4. Asked on :03 September 2019:08:33:04 PM

Cricket is a .........

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
 pre industrial sport

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:40:52 PM


Question 5. Asked on :03 September 2019:08:30:40 PM

Where and when was the world's first cricket club formed?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
 Hambledon 1760s

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:41:05 PM


Question 6. Asked on :03 September 2019:08:29:45 PM

First written laws of cricket were in.....

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
 1744.

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:41:17 PM


Question 7. Asked on :03 September 2019:08:29:10 PM

Early cricket bats were shaped like......

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
 Hockey sticks

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:41:27 PM


Question 8. Asked on :03 September 2019:08:28:39 PM

 Cricket grew out of.....

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
Stick and ball games.

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:41:35 PM


Question 9. Asked on :03 September 2019:08:26:33 PM

Game of cricket was invented by.....

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
England.

-Answered by Nishant Verma On 04 September 2019:02:41:46 PM


Question 10. Asked on :03 September 2019:09:30:47 AM

What is full form of DC?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Nishant Verma
 Delhi Capitals.

-Answered by Nishant Verma On 03 September 2019:03:02:25 PM


Question 11. Asked on :03 September 2019:09:26:28 AM

What is full form of MI?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
Mumbai Indians.

-Answered by Master Purushottam On 03 September 2019:02:54:58 PM


Question 12. Asked on :03 September 2019:09:25:51 AM

What is full form of RR?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
Rajasthan Royals.

-Answered by Master Purushottam On 03 September 2019:02:55:08 PM


Question 13. Asked on :03 September 2019:09:25:12 AM

What is full form of KXIP?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
Kings XI Punjab.

-Answered by Master Purushottam On 03 September 2019:02:55:16 PM


Question 14. Asked on :03 September 2019:09:23:06 AM

What is full form of SRH?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
Sunrisers Hyderabad.

-Answered by Master Purushottam On 03 September 2019:02:55:41 PM


Question 15. Asked on :03 September 2019:09:22:12 AM

What is full form of CSK.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
Chennai Super Kings.

-Answered by Master Purushottam On 03 September 2019:02:56:04 PM


Question 16. Asked on :25 August 2019:11:48:31 AM

 Who is bowler in cricket?

-Added by Harshita Rathore General Knowledge » Sports

Answer:

Shivang Gupta
It is a person who throws balls and different angle to out batsman.

-Answered by Shivang Gupta On 25 August 2019:02:33:42 PM


Question 17. Asked on :24 August 2019:11:09:19 AM

 National game of Bermuda is.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Akki chauhan

Archery.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:11:55 AM


Question 18. Asked on :24 August 2019:10:59:51 AM

 Name of Afghanisthan national game.

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Akki chauhan

 Buzkashi.

-Answered by Akki chauhan On 24 August 2019:11:02:46 AM


Question 19. Asked on :15 January 2019:09:13:09 AM

 The word “Agricultural shot” is known to be used sometimes in which sports?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
Cricket.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:12:01:50 AM


Question 20. Asked on :15 January 2019:09:11:57 AM

Sachin Tendulkar hit his 100th international century against which team?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
 बांग्लादेश 

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:12:02:04 AM


Question 21. Asked on :15 January 2019:09:10:52 AM

 Sultan Azlan Shah Cup is related to which  Sports?

-Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports

Answer:

Master Purushottam
 Sultan Azlan Shah Cup. The Sultan Azlan Shah Cup is an annual internationalmen's field hockey tournament held in Malaysia. It began in 1983 as a biennialcontest. The tournament became an annual event after 1998, following its growth and popularity.

-Answered by Master Purushottam On 24 August 2019:12:02:13 AM


Answer:

Master Purushottam
Australia

-Answered by Master Purushottam On 23 August 2019:11:38:15 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1310)
History (166)
Geography (143)
Economics (121)
Political Science (48)
Mathematics (145)
General Knowledge (3128)
Biology (69)
Physical Education (12)
Chemistry (25)
Civics (17)
Home Science (10)
Sociology (8)
Hindi (8)
English (145)
Physics (20)
Other (32)
Accountancy (11)
Business Study (16)
Computer Science (6)

 

 

Sponsers link