Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :28 September 2019:10:01:52 AM

India won the World Championship of Cricket defeating Pakistan in the final by 8 wickets.Who was the man of tournament?


    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    Nishant Verma
    Ravi shastri.

    -Answered by Nishant Verma On 08 October 2019:09:56:31 AM


    Question 2. Asked on :28 September 2019:10:01:12 AM

    Who was the 1st ODI captain for india.

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
    Ajit Wadekar.

    -Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:29:32 AM


    Question 3. Asked on :28 September 2019:09:59:46 AM

    Where did India play is 1st one day international match. 

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
      India played their first ever ODI against England in 1974 at Headingley in Leeds. It was on the 1974 tour of England, when India made their ODI debut against on 13th July.

    -Answered by priyanshu kumar On 30 September 2019:11:29:51 AM


    Question 4. Asked on :19 September 2019:07:40:13 PM

     WHY DO COINS MAKE YOUR HANDS SMELL FUNNY?

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    Nishant Verma
    Why Do Coins Make Your Hands Smell Funny? ... That funky scent is actually a human body odor created by the reaction of oils in the skin contact with objects that contain iron (a separate, but similar odor, is created when we touch copper).

    -Answered by Nishant Verma On 05 October 2019:03:18:13 PM


    Question 5. Asked on :19 September 2019:07:34:35 PM

    How do South Koreans get kids to stop studying?

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar

     Police.


    -Answered by priyanshu kumar On 02 October 2019:01:05:45 PM


    Question 6. Asked on :19 September 2019:10:48:00 AM

    What is national sport of Afghanistan?

    -Added by Rohit Rajput General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    Himanshi Verma

     Buzkashi.

    -Answered by Himanshi Verma On 20 September 2019:12:33:47 PM


    Question 7. Asked on :15 September 2019:11:36:26 AM

    National flower of India is- 

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar

     National flower of India is Lotus.


    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:16:25 PM


    Question 8. Asked on :15 September 2019:11:34:44 AM

     Top color of National Flag is-

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Deep Saffron

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:17:17 PM


    Question 9. Asked on :15 September 2019:11:32:47 AM

    Which personality is known as Man of Peace- 

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar

     Lal Bahadur Shastri


    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:12:18:21 PM


    Question 10. Asked on :15 September 2019:11:31:32 AM

    How many legs does a spider have

    -Added by Akki chauhan General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    Akki chauhan

     8

    -Answered by Akki chauhan On 17 September 2019:10:21:06 AM


    Question 11. Asked on :07 September 2019:05:55:25 PM

     On which courts, Chennai Open is played?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Hard Court.

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:57:59 PM


    Question 12. Asked on :07 September 2019:05:53:51 PM

     Murugapppa Gold Cup is related to which sports?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Hockey.

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:58:15 PM


    Question 13. Asked on :07 September 2019:05:52:46 PM

     Which  is played on a synthetic hard court?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Australia open

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:58:25 PM


    Question 14. Asked on :07 September 2019:05:50:09 PM

     Who was the first Indian sportsman to boycott the Olympic torch relay in support of the Tibetan independence movement? 

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Baichung Bhutia.

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:58:33 PM


    Question 15. Asked on :07 September 2019:05:48:34 PM

     Which country is the host of 2018 Commonwealth Games?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar

    Australia.

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:58:51 PM


    Question 16. Asked on :07 September 2019:05:46:53 PM

     THE WORLD BENEATH HIS FEET is a Biography of?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Pulela Gopichand

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:59:00 PM


    Question 17. Asked on :07 September 2019:05:45:34 PM

     The word “Agricultural shot” is known to be used sometimes in which  sports?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
     Cricket.

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:59:08 PM


    Question 18. Asked on :07 September 2019:05:44:17 PM

     Sachin Tendulkar hit his 100th international century against which  team?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
    Bangladesh

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:59:38 PM


    Question 19. Asked on :07 September 2019:05:41:39 PM

    Sultan Azlan Shah Cup is related to  Sports?

    -Added by nisha sheikh General Knowledge » Sports Gk

    Answer:

    priyanshu kumar
    Hockey

    -Answered by priyanshu kumar On 03 October 2019:01:59:48 PM


     

    You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

    This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

     

     

    What do you have in your Mind....

    Ask Your Question? From your text book.

    Our Expert Team reply with answer soon.

     

    Ask Your Question

     

    * Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

    Next moment you answer is ready .... go ahead ...

     

     

     

    Search your Question Or Keywords

     

     

    Do you have a question to ask?

     

    Ask Your Question

    User Earned Point: Select

     

     

     

    All Tags by Subjects:

     

    Science (1906)
    History (200)
    Geography (296)
    Economics (157)
    Political Science (95)
    Mathematics (195)
    General Knowledge (5431)
    Biology (93)
    Physical Education (20)
    Chemistry (118)
    Civics (114)
    Home Science (12)
    Sociology (8)
    Hindi (43)
    English (247)
    Physics (1422)
    Other (92)
    Accountancy (170)
    Business Study (70)
    Computer Science (71)

     

     

    Sponsers link