Wellcome!

 

 

Asked/Added Questions From NCERT:


Question 1. Asked on :10 July 2020:12:30:40 PM

Why do the stars look so small in the sky?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

The star look so small in the sky because they are very far us.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:31:15 PM


Question 2. Asked on :10 July 2020:12:29:55 PM

How long does it take for the moon to complete one revolution?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

The moon moves around the earth in about 27 days.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:30:31 PM


Question 3. Asked on :10 July 2020:12:28:54 PM

How many times can we see full moon in a month’s times?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

we can see the full moon only once in about a month’s time.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:29:46 PM


Question 4. Asked on :10 July 2020:12:28:10 PM

 Where are the most asteroids found?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

They are found between the orbits of mars and Jupiter.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:28:43 PM


Question 5. Asked on :10 July 2020:12:27:37 PM

Name the natural satellite of the earth?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

Moon is the natural satellite of the earth.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:28:02 PM


Question 6. Asked on :10 July 2020:12:26:58 PM

Which is the closest celestial body to our earth?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

the moon is the closed celestial body to our earth.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:27:26 PM


Question 7. Asked on :10 July 2020:12:26:01 PM

 Which is the third nearest planet to the sun?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

Earth is the third nearest planet to the sun.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:26:48 PM


Question 8. Asked on :10 July 2020:12:24:43 PM

Which is the nearest planet to the sun?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

 Mars

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:25:40 PM


Question 9. Asked on :10 July 2020:12:23:59 PM

Name few dwarf planets?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva
Pluto, Ceres .2003 and UB313

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:24:34 PM


Question 10. Asked on :10 July 2020:12:23:22 PM

Urea major or big bear is a____________.

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva
Constellation

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:23:50 PM


Question 11. Asked on :10 July 2020:12:21:45 PM

Full moon night is also known as ______________.

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva
poornima

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:23:11 PM


Question 12. Asked on :10 July 2020:12:20:37 PM

We can see the full moon only once in about a month’s tir.

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

 Month.

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:37:31 PM


Question 13. Asked on :10 July 2020:12:19:19 PM

The sun is the _______________ of the solar system. 

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva
 centre 

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:20:20 PM


Question 14. Asked on :09 July 2020:07:05:43 PM

 The North Star indicates the _____________direction

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva
North 

-Answered by Shruti Srivastva On 10 July 2020:12:18:58 PM


Question 15. Asked on :09 July 2020:06:58:30 PM

How long does it take to go from a new moon to a full moon?

-Added by Shruti Srivastva Geography » The Earth In Solar System

Answer:

Shruti Srivastva

A fortnight.

-Answered by Shruti Srivastva On 09 July 2020:07:05:32 PM


 

You can see here all the solutions of this question by various user for NCERT Solutions. We hope this try will help you in your study and performance.

This Solution may be usefull for your practice and CBSE Exams or All label exams of secondory examination. These solutions or answers are user based solution which may be or not may be by expert but you have to use this at your own understanding of your syllabus.

 

 

What do you have in your Mind....

Ask Your Question? From your text book.

Our Expert Team reply with answer soon.

 

Ask Your Question

 

* Now You can earn points on every asked question and Answer by you. This points make you a valuable user on this forum. This facility is only available for registered user and educators.

Next moment you answer is ready .... go ahead ...

 

 

 

Search your Question Or Keywords

 

 

Do you have a question to ask?

 

Ask Your Question

User Earned Point: Select

 

 

 

All Tags by Subjects:

 

Science (1906)
History (200)
Geography (296)
Economics (157)
Political Science (95)
Mathematics (195)
General Knowledge (5431)
Biology (93)
Physical Education (20)
Chemistry (118)
Civics (114)
Home Science (12)
Sociology (8)
Hindi (43)
English (247)
Physics (1422)
Other (92)
Accountancy (170)
Business Study (70)
Computer Science (71)

 

 

Sponsers link